Dacia vrea taxa auto!

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 02.02.2007
Oficialii Dacia au anuntat ca scaderea taxei de inmatriculare va duce la disponibilizarea a circa 35.000 de angajati.
Povestea taxei de prima inmatriculare este departe de a fi sfarsita. Negocierile dintre oficialii romani si expertii Comisiei Europene au avut ca rezultat scaderea nivelului taxei cu 50% fata valoarea initiala votata in Parlament.

Intre timp, oficialii Dacia au anuntat ca reducerea taxei de inmatriculare poate scadea cu o treime productia constructorului roman, lucra care determina concedierea a 35.000 de angajati.

Scaderea taxei ar duce la o situatie asemnatoare cu cea din Polonia, dupa aderarea in UE, cand in primul an au intrat 1.800.000 de masini second-hand dintre care 1.200.000 mai vechi de 10 ani, vanzarile de masini noi scazand considerabil.

Oficialii Dacia au mai subliniat ca parcul auto din Romania va imbatrani considerabil daca taxa nu ramane la nivelul stabilit initial sau daca nu sunt impuse unele restrictii in functie de gradul de poluare. Sebastian Vladescu, ministrul de Finante, a declarat ca in acest moment taxa va ramane la acelasi nivel, doar elementele tehnice aflandu-se in discutie si nu valoarea.

Comentarii (15)

  • Mr. Honda
    cut the crap!
    Si mai au tupeul sa-i spuna "taxa ecologica"... Ei bine, uite motivul pentru care n-o sa cumpar de la Dacia nici macar un cric.
    0 0
  • bine zici man!
    Cum draq sa ma oblige pe mine sa cumpar jegu ala de dacie?

    e strigator la cer...nu ne concediati chiar daca facem niste masini de rahat. si suntem incapabili sa dezvoltam un motor/sasiu/sau orice altceva competitiv.

    plafonativa romani ramaneti la dacia!!!!!!

    of doamne ce tampiti!
    0 0
  • TODORAN PETRU
    romanii tre' sa fie mai timpiti.
    pina si masinile de acum 10 ani sunt mai bune ca si ce se afla acum pe soselele noastre .la 5000 Euro poti sa-ti cumperi un audi de 6-8 ani care sa aiba dotari mai multe ca si cea care se face la Pitesti.cu ABS , cu air bag si cu o tinuta net superioara . DAR FRATILOR ATATA TIMP CIT AVEM MINISTRI SI OAMENI IMPORTANTI IN GUVERN CARE AU FIRME DE REPREZENTANTA A MARCILOR DE PRESTIGIU DIN LUME SA NU VA GANDITI CA ACEASTA TAXA SE VA ELIMINA. DACIA E MIC COPIL PE LINGA CE FIRME AUTO SUNT INTERESATE SA FIE INTRODUSA ACEASTA TAXA.CREDETI CA LOR LE PASA DE CEI 35 000 DE OAMENI CARE VOR FI DISPONIBILIZATI DACA SE SCOATE TAXA ASTA .SA FIM SERIOSI CA POT ADUCE ROBOTI CARE SA-I INLOCUIASCA PE APROAPE TOTI DIN FABRICA SI AR IESI CU NISTE COSTURI MULT MAI MICI DE MANOPERA.ASA CA INTERESUL E ALTUL BANII. SA-MI SCRIETI DACA NU AM DREPTATE.
    0 0
  • NIGHTMARE
    DREPTATE
    Ai, ma. Ai... Si inca cata dreptate ai, da" vorba aia: CE FOLOS CA AI?
    0 0
  • berta andrei
    taxa de inmatriculare
    Eu personal cred ca viitorul politic si social al celor 2 responsabili de aceasta taxa (Tariceanu & Vladescu) este compromis. As da orice sa-i vad pe cei 2 facind o baie de multime asa ca si Basescu.
    0 0
  • Mihai Munteanu
    taxa de inmatriculare
    Poate ne lamureste cineva de ce o masina euro 3 de 6 ani "polueaza mai mult " decat o masina euro 3 noua ???
    0 0
  • stefan
    taxa de inmatriculare
    1.Fiecare tara trebuie sa isi protejeze productia interna si locurile de munca generate de aceasta.
    2. Un Euro 2 polueaza de 4 ori mai mult, in medie, decat un Euro4. Informati-va inainte de a va spune parerea.
    3.Strazile sint deja pline, unde vreti sa mai incapa sute de mii de masini vechi?
    4.Am trait in Vest f multi ani, toate tarile isi protejeaza propriile interese care nu coincid mereu cu cele ale UE, functionarii de acolo trebuie infruntati cu demnitate iar argumente puternice avem, macar acum sa nu cedam si sa nu ne lasam calcati in picioare.
    0 0
  • Mihai S
    Plamanii copiilor, afectati de masini
    Acest articol il puteti cite integral pe acest site
    0 0
  • cosmin
    dacia
    Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa deci am avut dreptate

    sa facem ceva pe jegul ala de dacie

    nu despre concedierile din uzina este vorba este vorba de profitul lor

    deci pana la urma am avut dreptate cand am zis ca toata tevatura asta este pentru porcaria aia nenorocita de logan cu care fraieresc oamenii.am condus azi un seat ibiza al unui prieten....masina a costat 10.000 euro si are ,abs,2air-bag-uri ,cd player ,inchidere +alarma,esp etc.Si merge de 10.000 ori mai bine ca ligheanul de dacie a lui fratimiu care a costat 9.400 eurosi este si de 10.000 ori mai frumoasa.deci sase duca dracu cu vrajeala lor de cea mai ieftina masina noua.

    Mai consultati si alte tipuri de masini inainte de a da banii pe porcaria aia la care un far costa nici mai mult nici mai putin de 3 mil in conditiile in care salariu minim pe economie este acum de 4.4 mil.


    Ganditi bai romani.
    hahahahahahaha
    0 0
  • taricean
    dacia e super
    daci e super naspa si niciodata nu am inteles de ce are succes in romania iar in 2-3 ani chiar is daca nu e prea folosita pur si simplu se dezintegreaza iar intretinerea ei e o pierdere de timp si bani. Sunt atitea exemple de persoane care au aruncat banii munciti din greu pe o dacie care in momentul in care o acizitionezi si iesi cu ea din magazin dejea valoarea ei scade dramatic cu -30% in doar 5 minute imaginativa ce valoare are dupa 2 ani. Dragi romani cind cumparati o masina nu va uitati doar la pretul ei ci si la ce primiti ni schimbul banutiilor strinsi cu multe sacrificii nu va continuati starea de agonie cu strabunica dacie e tare batrina si nu vrea sa moara acu ma gindesc la lenin cum sta in mauzoleul din piata rosie din moscova eu va las cu bine. apropo poate stiti pe cineva interesat de o daci e ca noua antifonata motorul refacut anul trecut bucse noi faruri de ceata tinichigeria facuta ,proaspat revopsita si are si aripi noi dar... nu vrea sa mai zboare pa va pup alex din uk. (-:
    0 0
  • Rentzo
    L a puscarie !
    LA PUSCARIE CU TARICEANU !
    0 0
  • Chiar au tupeu...
    In Franta domnilor,se vand numai Renault!,sau mai exista pe piata auto si alte firme?(Peugeot,Citroen)Este o discriminare totala,nu avem toti bani de masini noi,dar se pare ca in RO o masina se vrea a fi un LUX!...nu o necesitate...
    0 0
  • penibil to ce e in tara asta!!!
    aici is interese nu altceva , cred ca ne scot nou ochii cu taxa de mediu sau asa ceva , oricum o masina de "dincolo" de 2-5 ani ii mai buna ca o dacie noua la toate chiar si la noxe...
    0 0
  • ANGHELE CONSTANTIN
    TILHAREALA
    TILHAREALA ASTA ASA SE CHEAMA SA FII OBLIGAT SA CUMPERI DACIE ASTIA FRANCEZII NUMAI ASA POT SI IEI FACE FATA CONCURENTEI APROPO ASTIA NAU AUZIT DE LIBERA CONCURENTA????????????LOGANU ADEVARU CA NARE CUM SARACA MASINA NAI CE SAI CERI.
    0 0
  • JANVALJAN
    PTR TILHAREANU
    MAI INTII FACETI MASINI APOI NO SA MAI AVETI NEVOIE DE TAXA PROTECTIONISTA .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru