Dartz Jo-Mojo - un roadster blindat venit din Lituania

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.12.2011
Compania Dartz, specializată în blindarea vehiculelor de serie, va expune anul viitor conceptul Jo-Mojo. Maşina este un roadster blindat cu motor electric.

Esential

80 de cai putere oferă motorul electric al conceptului Jo-Mojo.

Puţini au auzit de compania lituaniană Dartz. Poate doar cei care au o afinitate pentru maşinile blindate, pentru că Dartz cu asta se ocupă. Mai nou însă, compania vrea să-şi diversifice aria de activitate şi încearcă să se erijeze într-un producător auto de sine stătător.

O dovedeşte cel mai nou concept botezat Jo-Mojo. Oricât de absurd ar părea, lituanienii au gândit un roadster blindat cu veleităţi eco. Echipat cu panouri prin care nu pot pătrunde gloanţele, Jo-Mojo foloseşte pentru propulsie un un motor electric de 80 de cai putere. Acesta poate imprima o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în doar 9.5 secunde, dacă e să ne luăm după cifrele oficiale. Viteza maximă ajunge şi ea la 200 de km/h, o premiză optimistă pentru un vehicul electric cu un motor atât de timid.

Caracterul eco al conceptului este subliniat şi de acoperişul rabatabil placat cu panouri solare, menite să "culeagă" energie pentru bateria litiu-ion şi pentru funcţionarea celorlalte sisteme ale maşinii.

Designul roadsterului a fost creat cu ajutorul celor de la Gray Design, care au căutat un centru de greutate cât mai aproape de pământ, o repartiţie egală a maselor pe ambele punţi şi, nu în ultimul rând, o vopsea cameleon, care să dea o notă exclusivistă exteriorului.

Dartz va expune conceptul Jo-Mojo în carul Salonului Top Marques desfăşurat la Monaco anul viitor.

 

via | motorauthority

Comentarii (1)

  • Alex Radoi
    Ha-ha-ha!
    Avand in vedere ca e roadster, pentru protectie completa, probabil trebuie sa te imbraci cu vesta anti-glont si casca ca la S.W.A.T.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru