De astazi circulam in UE fara Cartea Verde

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 01.08.2007
Trecerea autovehiculelor romanesti in tarile UE se face de astazi fara controlul politei RCA.

Astazi, 1 august, a intrat in vigoarea prevederea prin care masinile din Romania si Bulgaria nu mai au nevoie de Cartea Verde pentru a patrunde in tarile Uniunii Europene.

Aplicarea acestei prevederi este valabila si pentru alte state cum ar fi Croatia, Islanda, Norvegia sau Elvetia. Prin aceasta lege, toate masinile din tara noastra nu vor mai fi verificate la granita daca sunt prevazute cu asigurarea de tip RCA.

Totusi, prezenta formularului „Carte Verde”, in polita RCA va fi obligatoriu pentru tarile care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

Obligativitatea incheierii contractelor de asigurare necesare unui automobil va fi in continuare valabila. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) atrage atentia asupra acestui lucru pentru a nu exista confuzii din partea proprietarilor de autovehicule.

Comentarii (3)

  • si pan la urma cum e
    eu ma duc in august in croatia, am rca din 1 ian 2007. croatia nu este membra ue, iar in stirea voastra apare ca "Aplicarea acestei prevederi este valabila si pentru alte state cum ar fi Croatia, Islanda, Norvegia sau Elvetia". Pan' la urma i-mi trebe o ba pt croatia?
    0 0
  • tot asa e
    adica toate terile care inca nu sunt membre UE POT INTRA CU MASINA IN TARILE UE dar tot aceste tari daca isi fac vizite intre ele trebuie sa isi arate cartea verde.
    0 0
  • marciana
    omisiune
    Ati omis sa precizati ca indiferent daca in tarile din UE se poate intra fara carte verde, daca se produce un accident numai cei ce au carte verde vor vor fi asigurati pt.daunele produse celuilalt autovehicul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru