De doua ori Plus Citroen

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.07.2006
Pe baza conceptelor C-Airplay si C-Buggy, Citroen va lansa monovolumul supermini C2 Plus.

Pentru a putea sa se integreze pe segmentul de piata a monovolumelor supermini, Citroen va realiza modelul C2 Plus.

C2 Plus este primul model francez care intra pe acest segment de piata, deja aflat la un inalt nivel de competivitate. Baza viitorului model se regaseste in conceptele C- Airplay si C- Buggy. Bazat pe o platforma imprumutata de la Peugeot 1007, viitorul model se adreseaza persoanelor de cariera care cred ca originalul C2 este prea mic, iar C4 prea mare. Liniile masinii si curbele au fost preluate de la conceptul C-Buggy.

Modelul, pus in vanzare de anul viitor, va rivaliza pe piata cu viitoarele modele Ford B-MAX, Opel Meriva si Nissan Note. Va fi primul Citroen care va beneficia de noul design frontal dezvoltat de compania franceza, design aparut initial la conceptele C-Airplay si C-Buggy.

Sub capota viitorului C2 Plus, Citroen a pregatit atat un 1.4 litri pe benzina cat si un 1.4 in varianta diesel. In plus, exista si oferta noului motor de 1,6 litri pe benzina, care dezvolta 115 CP, creat in colaborare cu germanii de la BMW.

Cele mai multe dintre versiuni vor folosi clasicele cutii de viteze manuale, dar C2 Plus va dispune si de o inedita transmisie manuala fara levier. Pretul lui C2 Plus ar putea fi de aproximativ 13.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru