De la Moscova la Vladivostok cu Skoda

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 05.09.2007
Expeditia Skoda Octavia Scout Experience 2007 a luat sfarsit si s-a dovedit a fi un experiment reusit.

Data de 19 august 2007 a marcat sfarsitul expeditiei Scout Experience, organizata de Skoda. Folosind cel mai lung drum din lume, traseul expeditiei a cuprins distanta intre Moscova si Vladivostok. Echipajele au parcurs peste 10.000 km pe asfalt (partea europeana) si drumuri de macadam (Siberia si Orientul Indepartat) iar automobilele Skoda Octavia Scout au trecut prin conditii de testare extreme.

Expeditia a cuprins un total de zece echipaje de cate trei memebri. Pe langa oficialii Skoda Auto, lista a inclus jurnalisti din Rusia, Republica Ceha, Slovacia, Austria, Germania, Polonia, Norvegia si China.

Traseul a trecut prin 20 de orase mari printre care au fost incluse, de exemplu, Ryazan, Penza, Togliatti, Samara, Ufa, Tchelyabinsk, Novorossijsk, Kemerovo, Krasnoyarsk, Irkutsk, Baykalsk, Ulan-Ude, Tchita, Blagoveshensk, Khabarovsk si Vladivostok.

In medie lungimea unei etape a fost de 600-700 de km, dar au existat etape si de 829 km cum ar fi cea de la Tchita la Urushi.

Echipajele au folosit automobile Skoda Octavia Scout de serie (2.0 FSI, cutie de viteze cu 6 trepte manuala, tractiune integrala).

Singura diferenta fata de modelul de serie a fost dotarea cu jante de otel de 16 inch in loc de cele de aliaj de 17 montate in mod normal pe aceste model. In plus, masinile au fost echipate cu anvelope aditionale de rezerva, cricuri si alte unelte si accesorii. In afara de cateva pene de cauciuc si zgarieturi ale caroseriei, nici unul din cele zece automobile nu a avut vreo problema.

Comentarii (6)

  • Circotasul Auto
    vrajeala
    Si daca aveau probleme nu ne spuneau noua.
    Nu suntem copii.
    Articol de caca.
    1 0
  • MIhai O
    Skoda
    Articolul poate, masina cu certitudine NU!
    0 1
  • Lucluc
    fiabilitate
    Nu stiu care masina mai noua (dupa 2000) facuta in europa are mari probleme pana la 10000 km. Oricum frumoasa masina.
    0 1
  • AndreiRN
    Seriozitate.
    Cei de la Skoda dau dovada din nou de seriozitate in ceea ce fac. Produc un vehicul impreuna cu cei de la VW care are mai mult succes decat multe alte firme cu renume. Aceasta cursa de reclama le va mari vanzarea si vor continua cu succes sa creasca in lumea automobilistica. Un diesel-hibrid le-ar da peste nas multora.
    0 1
  • andrei
    skoda
    e kiar marfa masina, are un pret putin cam mare in jur de 25-26 mii varianta TDI, dar in rest se prezinta bine, si pe drumurile noastre e ca prin Siberia :)))
    0 1
  • patrik
    sosele
    vreau sa-ti spun ca am mers cu un logan de-al nostru dın germanıa -lenıngrad de 2 ori si nu am avut probleme cu nımıc gındeste ca sint peste 7500 km acum 2 zile am venit si masinile noastre sint bune dar nu trebuie sa le bagi prea mult in seama e ca si o femeie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru