Debutul lui CLS shooting brake, amanat din cauza crizei

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 25.10.2009
Criza economica se rasfrange si asupra celor de la Mercedes, acestia oprind lucrarile la versiunea shooting brake a modelulul CLS.

Mercedes pregatea pentru anul 2010 lansarea celei de-a doua generatii a modelului CLS, si odata cu aceasta voia sa introduca si o versiune shooting brake in trei usi a acesteia, insa datorita crizei financiare aparute lucrarile vor fi oprite. Noul model va fi construit pe baza conceptului Fascination.

Fascination a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Paris din 2008 si se credea ca actualul E-Klasse va impumuta din designul acestuia. Acest lucru nu s-a adeverit, germanii pregatind un nou pionier pentru piata auto. Odata cu lansarea noiii versiuni a lui CLS, Mercedes va detine monopolul in acest nou segment al masinilor, asa cum s-a intamplat si in anul 2004, cand constructorul din Stuttgart dezvelea prima generatie a lui CLS.

Versiunea shooting break se va baza pe platforma actualului E-Klasse si va dispune probabil de acelesi motorizari. In acest caz vom putea vedea sub capota noului model unitati diesel si benzina V6 si V8, dar si propulsoare supraalimentate cu patru cilindri.

via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • ...cinste lor
    ...in timp ce altii se cearta pe design si performante, Mercedes isi vad de treaba lor: cercetare, pionierat, calitate indiscutabila, chiar daca nu "reinventeaza roata".... Constanta este mult mai apreciata la o marca decat extravagantele, iar Merc o stie f bine.... N-or fi posesorii de Mercedes "cei mai fericiti/frumosi/performanti" "... dar cu siguranta nici nu-i intereseaza frivolitati din astea...

    ps. Pacat ca alte minoritati strica bunatate de imagine de marca (la noi) dar in ultima vreme am vazut ca-si iau Bmw - deci mai e o sansa ;)
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru