Detectorul de radar hi-tech

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 21.03.2007
Cine s-ar fi gandit la un detector de radar wireless, cu ecran color, comandat prin GPS si updatat gratuit prin internet? Raspuns: britanicii de la Snooper.

Unul dintre ultimele accesorii care nu au fost atinse de evolutia tehnologica sunt detectoarele de radar, care au ramas la un stadiu oarecum simplu din cauza rivalitatii de pret dintre marci. Ei bine, aceasta regula incepe sa fie distrusa. In prima faza au aparut detectoarele de radar prin GPS, apoi detectoarele hi-tech. Iar ultimul dintre acestea din urma este Snooper Sapphire, dezvoltat de o companie britanica cu o traditie de peste 25 de ani in domeniu.

Ecranul color TFT anti-reflexie, designul modern si sistemul wireless sunt principalele avantaje ale acestui detector. Prezentat de marca producatoare ca “cel mai complet pachet de avertizare existent pe piata”. Modul de functionare este simplu, foarte practic si se bazeaza, la fel ca la sistemele de navigatie, pe alerte vocale si vizuale.

Sapphire va instiinteaza in legatura cu tipul de alerta (radar mobil, radar fix, radar cu camera video/foto), cu distanta pana la acesta si cu viteza admisa pe portiunea de sosea pe care rulati in acel moment moment.

Prin semnalele vocale, gadgetul britanic va instiinteaza daca ati depasit viteza legala pe un anumit sector de drum considerat periculos si intesat cu radare. Evident, modul de functionare poate trece de pe alerta GPS la alerta clasica, diferenta fiind facuta de modul de avertizare, sistemul aduagand distanta pana la radar si viteza actuala de rulare.

Producatorul se lauda ca pachetul este valabil pentru toata Europa, insa nu stim inca daca Romania a fost inclusa pe harta GPS interna a sistemului.

Pentru ca accesul la acest sistem sa se faca foarte usor, producatorul permite update-ul gratuit la baza sa de date online pentru ca soferii sa se afle permanent la curent cu locurile periculoase din punctul de vedere al radarelor. Mai mult, conducatorii isi pot adauga manual puncte de alerta printr-o simpla apasare de buton. Pretul mediu in Europa al sistemului este de 259 de euro. Deocamdata, acesta nu este importat in Romania.

Comentarii (10)

  • pentru autorul articolului
    Sunteti sigur ca a iesit pe piata?

    Credeti ca daca ma duc in anglia sa il cumpar o sa functioneaze calumea si in Romania?
    0 0
  • Mircea
    Asa cum am spus si in articol, nu se precizeaza daca sistemul este conectat la sateliti in Roamania si mai ales daca are prefigurate zonele de pericol de la noi din tara. Insa in modul normal (non-GPS) functioneaza 100%.
    0 0
  • Anglia?
    eu cred sigur ca l-au facut pentru europa shi nu pentru Anglia ca la cate camere au aia fiecare coltz de shosea e acoperit de radare asha ca e inutil acolo , probabil ca o sa functzioneze shi la noi peste un an doi !
    0 0
  • x
    mircea. pe siteul lor nu scrie mai nimic de mod 'non-gps'. se pare ca detecteaza doar camere prin gps.
    0 0
  • vrajeala
    0 0
  • daca este asa cum se spune ....
    este bine ca poate intr-un an ajunge si la noi
    cine stie vreo inventie sau copie fidela a aparatului
    dar facut de turci sau chiar de romani.....
    Daca apare imi cumpar sigur ca pare ceva mai bun decat un radar simplu si la bani nu este chiarf scum ca un sistem de navigatie mai bun este cam 500 de euro asa ca aste pare bun... bafata la toti
    0 0
  • varzarilor sunte-ti praf
    0 0
  • Jenant, penibil - pacat de site-ul vostru
    Sunteti de toata jena. Profesionalism zero. Jucaria nu are nici o treaba cu detectia radar. Exclusiv pozitionarea sistemelor de monitorizare trafic (camere monitorizare si camere "radar"). NU ESTE UN DETECTOR RADAR!!! VORBITI DESPRE SUBIECTE DESPRE CARE AVETI HABAR, ALTFEL PICATI IN PENIBIL!!!!
    0 0
  • PACALEALA
    INCA o pacaleala pt lume!!! asta e comertul! oamenii de stiinta inventeaza radare, care costa bani, apoi detectoare pentru ele, care ca in cazul de fata, costa iarasi bani!!! pai, ce pe sectoru de drum brasov-bucuresti, mai foloseste la ceva???? oricum se circula in sir indian pe acolo, cu 50 si nu poti depasi si sa vrei...asa ca..nu mai investiti ca degeaba, pacaleala e mare...si pretul e oribil de mare...daca ai un GPS normal, cu harta IGO 2006 valabil in romania, si ala te alerteaza cand ai depasit limita de viteza pe sectorul respectiv(eu am), care e problema????
    0 0
  • detin acest produs functioneaza..si la noi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru