Detroit 3 cere 25 de miliarde $ statului american

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 25.08.2008
GM, Ford si Chryler au cerut statului american ajutoare financiare considerabile pentru iesirea din criza.

Esential

25 de miliarde de dolari au cerut cei trei producatori americani din Detroit.

GM, Ford si Chrysler vor sa obtina imprumuturi federale in valoare de circa 25 de miliarde de dolari, ca urmare a dificultatilor generate de scaderea vanzarilor pe piata americana.

Reprezentanti ai celor trei mari producatori auto americani cu sediul in Detroit au discutat pe aceasta tema cu oficiali ai Casei Albe, si membri ai Congresului, iar propunerea ar urma sa fie prezentata in luna septembrie.

Planul prevede ca guvernul sa imprumute producatorilor auto circa 25 de miliarde de dolari, in primul an, la o dobanda de 4.5%, circa o treime din rata platita in prezent de aceste companii pentru imprumuturi.

Guvernul va avea posibilitatea sa amane plata imprumuturilor pentru maxim cinci ani, conform propunerii.

Via | Mediafax

Taguri: Chryler, Ford, GM

Comentarii (2)

  • george
    VREAU SI IOOOOOOOOOOO!!!
    De ce n-or spune de la bun inceput ca vor imprumuturi nerambursabile? O dau in lambade din astea post-decembriste cu "dobanda la o treime din nivelul pietei" si "amanarea cu 5 ani..." De parca nu s-ar sti ce se intampla cu banii astia. Au apucat deja sa verse ca asteapta "ajutor" de 150 miliarde de dolari...http://www.automarket.ro/stiri/obama-promite-fonduri-imense-pentru-ford-si-gm-12949.html

    GM "recolteaza" datorii de zeci de miliarde de parale de cativa ani incoace si, culmea, nu da faliment...si asta intr-o economie 100 % "capitalista"...DUH...
    0 0
  • Detroit 3 cer 50 miliarde $
    Cei de la Detroit News vorbesc de 50 miliarde $ in editia de azi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru