Directorul Volvo a demisionat

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 16.01.2010
Finn Johnsson, directorul Volvo, a demisionat pe neasteptate, cu doar trei luni inainte de adunarea generala a companiei.

Finn Johnsson, directorul Volvo, a demisionat din functia pe care o detinea din 2004, invocand cresterea indatoririlor sale pentru a-si motiva decizia. El va fi inlocuit de Louis Schweitzer, actualul director al AstraZeneca, pana la urmatoarea adunare generala. "Are foarte multe sarcini, care au devenit din ce in ce mai solicitante", declara un purtator de cuvant al companiei. Schweitzer este membru al consiliului de conducere Volvo din 2001 si a fost directorul Renault, care detine 20% din compania suedeza.

Analistii sustin ca Johnsson ar fi putut fi silit sa demisioneze, dupa ce a fost criticat pentru managementul prost al companiei din ultima perioada. "A fost acuzat de principalii investitori pentru ca nu si-a asumat raspunderea pentru performantele slabe ale companiei si pentru neplata dividendelor", spune Hampus Engellau, analist al Handelsbanken.

Piata autocamioanelor a fost grav afectata de recesiune, vanzarile Volvo in acest segment scazand cu 37%. Numirea lui Schwitzer ca director interimar nu este privita ca o incercare a Renault de se implica mai mult in managementul companiei suedeze.

"Este foarte putin probabil ca Renault sa-si creasca influenta in consiliul director al Volvo", spune analistul Patrik Lindqvist.

via | reuters.com

Comentarii (1)

  • Victor
    Directorul AB Volvo a demisionat
    Titlul corect ar fi fost '' Directorul AB Volvo sau Volvo Trucks a demisionat '' pentru ca desi impart acelasi nume si aceieasi emblema, AB Volvo si Volvo Cars sunt din 1999 doua entitati diferite . Cu 20 %, Renault este cel mai mare actionar la AB Volvo .
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru