Divizia auto a companiei timişorene Spumotim a fost cumpărată de Johnson Controls

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.12.2011
Johnson Controls, unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume, a cumpărat divizia auto a companiei timişorene Spumotim. Conform Johnson Controls, piaţa auto din România va creşte cu 80% în următorii patru ani.

Esential

80% este creşterea prognozată de Johnson Controls pentru piaţa auto din România în următorii patru ani.

Johnson Controls, unul dintre cei mai importanţi furnizori din domeniul auto (150.000 de angajaţi la nivel mondial) a achiziţionat divizia auto a companiei româneşti Spumotim, specializată în fabricarea spumei poliuretanice şi a componentelor metalice şi mecanismelor pentru scaune auto.

Spumotim are sediul în Timişoara şi dispune de două facilităţi de producţie, una în Timişoara, alta în Piteşti. Numărul angajaţilor diviziei auto a Spumotim a ajuns în acest an la 300.

Conform JCI, tranzacţia are la bază o prognoză conform căreia piaţa auto din România va creşte cu 80% în următorii ani. "Această achiziţie aliniază capacitatea noastră de producţie la aceste prognoze şi ne poziţionază pe primul loc între furnizorii de componente pentru scaune în regiune", spun oficialii Johnson Controls, citaţi de Just Auto. 

"România este o parte importantă a pieţei auto est-europene, una în continuă creştere. Achiziţia Spumotim are rolul de a sprijini clienţii noştri din zonă - Dacia, Ford şi Fiat", declară Brian Cooke, directorul biroului dedicat al Johnson Controls.

Tranzacţia a fost avizată de Consiliul Concurenţei în 30 noiembrie, suma achiziţiei nefiind publică.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru