"Doamna zburătoare" de pe Rolls-Royce împlineşte 100 de ani

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 08.01.2011
Statueta Spirit of Ecstasy, cunoscută şi sub denumirea de Doamna zburătoare, împlineşte 100 de ani de existenţă în 2011. Pentru a sărbători frumoasa vârstă aşa cum se cuvine, oficialii Rolls-Royce plănuiesc o serie de evenimente care vor avea în centrul atenţiei faimosul simbol auto.

Anul acesta, constructorul britanic Rolls-Royce sărbătoreşte 100 de ani de la crearea statuetei Spirit of Ecstasy. Cunoscută şi sub demirea de "Doamna zburătoare" (The Flying Lady), emblema Rolls-Royce ascunde o poveste de dragoste dintre John Montagu, un aristocrat britanic şi Eleonor Thornton, secretara acestuia. Idila celor doi a avut un final tragic, iar sculptorul Charles Sykes, un apropiat al celor doi a crea o statuie care o înfăţişa pe Eleonor fluturându-şi mantia asemeni unor aripi. În 1911, statueta a devenit simbolul constructorului britanic. 

Pentru a sărbători aşa cum se cuvine cei 100 de ani de existenţă ai statuetei, constructorul britanic va decora fiecare model produs în 2011 cu inscripiţia "Spirit of Ecstasy Centenary-2011". Mai mult decât atât, oficialii britanici plănuiesc ca pe 6 februarie, ziua în care Spirit of Ecstasy a fost înregistrat pentru prima oară, să organizeze o paradă prin centrul Londrei la care vor lua parte 100 de modele Rolls-Royce.

"Statueta Spirit of Ecstasy este probabil cel mai faimos simbol auto, care decorează partea frontală a modelelor Rolls-Royce de astăzi şi din trecut", a declarat Torsten Muller-Otvos, director executiv al constructorului britanic.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • 100 ani
    Asta inseamna istorie auto , ceva ce nu se poate cumpara sau fabrica peste noapte , pentru celelalte exista Mastercard.
    12 1
  • BMW a facut o alegere buna cumparand RR. Arata foarte bine RR si se vinde mai bine ca adversarul sau Maybach
    8 2
  • faimoasa?
    cel mai faimos simbol este steaua Mercedes.

    Nu cred ca stiu atatia oameni (pe cat ar trebui) ce reprezinta statuia asta daca este vazuta intr-un alt context decat asezata pe o grila de RR
    8 5
  • @titi
    Da' ce,Maybach a fost vreodata rival pentru Rolls Royce?Cel putin,nu in epoca moderna...Poate pe vremuri...
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru