Drac pe roti

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 09.11.2006
Se ia un Seria 6 Cabrio, se asezoneaza cu ultimele sisteme audio Alpine si i se redeseneaza caroseria astfel incat sa arate infricosator. Rezulta Alpine BMW Sinister 6.

Nu va speriati. Nu este vorba de un model superfuturist care va participa intr-o productie Hollywoodiana, nici masina lui Arnold din Predator. Monstruozitatea mutanta pe care o aveti in fata nu este nimic altceva decat un BMW 645 Cabrio preparat in SUA de Alpine, acestia din urma cunoscuti pentru sistemele audio cu care doteaza orice model pe care il prind la cotitura.

In acest caz, pe langa implantele exterioare, casa de tuning a dotat modelul german (rebotezat Alpine BMW Sinister 6– un nume foarte inspirat) cu cele mai interesante noutati din cataloagele in materie de sisteme audio: 8 amplificatoare monocanal, doua amplificatoare cu patrru canale, doua cu doua canale, DVD, navigatie prin satelit si asa mai departe. Puterea totala a implantului este de 8000 de Wati.

Cele mai evidente modificari sunt insa cele exterioare. Alpine a redesenat caroseria in nu mai putin de cinci luni, sistemul de intrare/iesire fiind absolut inedit: habitaclul culiseaza circular cu pana la 90 de grade pentru a permite accesul.

Alte elemente interesante: jantele au diametrul de 24 de inch pe rotile din fata si de 26 de inch pe cele din spate, franele au fost si ele modificate pentru a face fata noii provocari, minicamerele de luat vederi au luat locul oglinzilor retrovizoare iar logo-ul Alpine a fost inserat cu laser pe exteriorul partilor metalice ale caroseriei. A rezultat un model de-a dreptul infricosator insa care iti dreptul sa fii primul la simfonia de sunete de la semafor.

Pentru mai multe detalii oferite direct de catre unul dintre cei care au imaginat acest monstru pe roti, vizitati blog-ul Automarket pentru a viziona un scurt film.

Comentarii (23)

  • Nimic nou !
    S-au luat inca o data dupa Renault !
    Cind a iesit Renault Alpine.................
    Nu cred ca stie toata lumea..............
    0 0
  • ....
    se pare ca nu stii tu despre ce vb faci o mare confuzie intre alpine de la renault si alpine firma audio =))
    0 0
  • Nu zau
    Daca cineva poate compara un BMW cu un Renault inseamna ca nu a pus mana pe un volan in viata lui
    0 0
  • Iulian
    hmm...
    Sa urle manelele! Ca numai pentru niste manelisti imi imaginez potrivita aberatia asta. Pe langa ea, un palat tiganesc din Turda este lucrare de doctorat in estetica si design. Cred ca designerii care au creat seria "ursulet" sunt tinuti in viata artificial de cand au vazut imaginile astea, eu unu as fi intrat in coma profunda. Dar ce sa-i faci, asta e BMW mai nou, masina oamenilor care vor sa iasa in evidenta cu orice pret. Renault este si a fost intotdeauna o marca de masini de bun simt. Traiasca kitsch-ul! :P
    0 0
  • Mda, pune-ti poza undeva ca tu ai pus.
    mare scofala, mare realizare ai facut
    0 0
  • Dragos
    ..Grotesc!
    Alt cuvant nu gasesc pt monstruozitatea asta! O fi el BMW pe undeva...dar parca seamana cu masinile alea din benzile desenate cu Batman si alti "eroi" de 2 bani.Dar pana la urma,are si monstruozitatea o utilitate:toti manelistii,baetzi de baetzi,valutistii,amatorii de kitsch..intelegeti voi ce vreau sa zic...CU BANI MULTI...vor avea poate masina asta.Iar noua,celorlalti ne va fi mai usor sa-i observam si ... sa-i evitam. Va fi o emblema a prostiei,imbecilitatii,prostului gust.Mai bine asa,decat sa se amestece printre noi,si sa coboare din vreun Mercedes,fie el si SLK...(masina decenta si eleganta)
    Na k am zis-o!
    Dragos
    0 0
  • Newton
    interesant
    Da, e o monstra de design a celor de la Alpine (ma refer la firma audio). E interesant. Nu stiu daca se poate compara macar in vis, BMW cu Renault. E clar, nu se pot compara. Diferenta intre cei 2 e ca si cum ai vrea sa compari Dacia noastra berlina cu , sa zicem, cu o japoneza. Distanta mare frate. Masini de bun simt la renault? Pai inseamna ca nu ai vazut clio symblo, Megane bicorp, velsatis-ul. Alea sunt kitsh-uri adevarate. Si sa nu vorbim despre partea tehnica care e proasta. Nu sunt fan BMW, dar trebuie sa recunosc ca bavarezii stiu cu adevarat sa faca masini.
    0 0
  • cosmin
    manelisti?
    Poate ar fi trebuit sa treaca cei cu site-ul si pretul la aceasta masina, asta ca sa nu se mai faca greseli cu unele chestii.
    Probabil aceasta masina depaseste lejer 500.000 USD., asa ca din fericire nu o vom putea admira cum spunea cineva pe la toti manelistii.
    Cat despre design....fiecare cu gusturile lui.
    P.S si inca ceva: Cine nu are BMW ar trebui sa faca un test drive.
    Cu sinceritate
    0 0
  • hellraiser
    bey ne lashi? :)
    cum sa fie kestia aia USD 500k ? E totushi un 645 (e sub EUR 100k CIP acum cu toate fitzele) umflat shi pus un audio jmeker pe el...pana la 500k e cale lunga....nici un gallardo cu audio ala nu se duce pe aproape de 500k ce naiba.
    Oricum e bataie de joc maxima...sa umbli cu asha ceva, itzi iei numai mishtouri de alea: bah betmen, picard 2 the bridge, etc
    Numai americanii pot sa faca de astea...probabil ca e facut de ciorile alea de la pimp my ride...
    0 0
  • Bai Dragos!
    Cand o sa faci tu o asa masina sa ma suni! Sa iti dau o medalie.
    0 0
  • asdasd
    probabil..
    Am citit si eu ca tot omul comentariile pe care le-ati lasat si pur si simplu imi vine sa rad. Cat de tampit sa fi ca sa incepi sa critici o masina care nu o sa iasa pe piata, o masina care a fost pregatita de cineva care a vrut sa dea un exemplu de imaginatie . Este ca si cand ai critica un artist care face o opera de arta cu elemente de groaza. Este ca si cand ai spune ca era mai bine sa lasi foaia alba pentru ca este "mai de bun simt" sau mai bine sa faca un peisaj cu floricele si iarba verde doar pentru asa ai tu in casa vreo doua poze si nu vrei sa fie nimeni mai *jmeker* ca tine. In plus... tu sti oricum ca nu o sa ai bani sa cumperi niciodata o opera de arta( de cat de ignorant si ingamfat esti sunt foarte sigur ca... *nu o sa ai nevoie de una*)... si desigur ca nu o sa o intelegi destul de bine incat sa ai dreptul sa o critici. Masina asta poate nu este o opera de arta dar a iesit fara indoiala din mana unor oameni cu foarte mult bun simt, cu un ochi excelent pentru design si fara indoiala cu mult mai multa imaginatie si cunostinte in materie decat oricine a incercat sa isi dea cu parerea aici. Asa ca inainte de a critica reusita unora ar fi totusi mai bine sa va ganditi ca nu toata lumea vede lucrurile cu atata invidie, nu toata lumea traieste in Romania, nu toti care muncesc sa catige un ban si le plac masinile inseamna ca sunt neaparat niste manelisti de kkt , nu toata lumea care are un renault este multumita cu el si incepe sa mearga cu nasul pe sus de atata falsa modestie.
    Oricum... masina asta chiar si modelata pe calculator este geniala iar faptul ca exista si in realitate nu poate decat sa imi creasca si mai mult respectul pentru cei care au avut idea sa o faca .
    0 0
  • YMihai
    corrrrect !!!
    ...subscriu la cele mai sus scrise !!!
    Masina e tunata probabil pentru expozitii . Nu va exista niciodata pe strazi...si nici in productia de serie.E construita strict pentru reclama ...si pentru a arata k " se poate dom'ne "

    Io zic k si Renaulturile sunt masini !!!
    Doar se lauda k fiind " creatori ai automobilului "
    0 0
  • asta e vechiii
    masina e de mult facuta dar daca voi zicei ca sa luat dupa reno asta e :D masina am vazut acum 5-6 luni cred..... sau mai mult :D
    0 0
  • oameni
    inseamna ca nu stiti ce este o masina tunning!!!!trebie sa mai invatati sa va dati seama de adevarata valoare a unor concepte!!!si cum a mai zis cineva nu trebuie sa fi manelis sa ai asemenea masina sa o vedeti pe a mea si nu sunt manelist!!!!
    0 0
  • Gabriel
    bmw vs renault
    cand bmw va castiga un campionat de formula 1 poate o sa fie si ea vreo masina pana atunci renault este pe podium, si nu sunt fan bmw sau renault. imi plac la nebunie masinile din sua. singura chestie pe care o admir la un bmw este pozitia soferului, este cea mai ergonomica pozitie de sofat din cate masini am condus. in concluzie renault este campion si anul acesta la f1 bmw a terminat departe
    0 0
  • cosmin
    BMW
    Doamne dar nu imi vine sa cred cata lume prosta frate. MAI LASATI DRACU RENAULT SI CU DACIA AIA FRATILORRRRRRRRRRR ....CE DRACU COMPARATI TOT CE IESE PE PIATA COMPARATI CU RENAULT SI CU DACIA LOGAN?Intelegeti ca alea nu se numesc masini doar niste conserve de mers pe strada la bani putini!Iar daca e de prost gust masina aia care e facuta special ptr a arata ce poate sa se faca intr-un automobil (ma refer la sonorizare) si aceea reprezinta puterea pe care o ofera "alpine" si la propriu si la figurat atunci sunteti prosti pe romaneste si inseamna ca sunteti niste tocilari care mergeti la volan cu 20km/h si nu aveti habar de ceea ce inseamna masina!
    0 0
  • chico de chica'o
    cui ii place bine, cui nu, iara
    e o chestie care e facuta pt admiratie shi pt dat pareri. cum zicea cineva mai sus, fiecare cu gusturile lui. cat despre "ciorile alea", HELLRISER, daca ai fi printre ele nu ti-ai permite sa le numesti asa. shi nici nu e cazu. sunt niste oameni cu idei un pic diferite decat ale tale shi nu esti cu nimic mai bun decat ei.
    0 0
  • Imi vine sa rad...
    Stimabililor... Daca v-ar fi oferita posibilitatea sa creati ceva, ati crea? Daca v-ar fi oferita posibilitatea sa aveti un bmw v-ar placea? Oare daca ati sti cum e sa aveti un bmw, si ca totul, dar totul este mai fiabil si comparativ la pret/consum cu un renault ati renunta oare la kkt-ul de clio? Eu sunt convins ca ipocritii care au "aruncat" pareri mai la inceput ar raspunde ati raspunde cu:Nu, deoarece pe mine nu ma duce capul, iar la celelalte doua cu da... mai mult ca sigur.
    0 0
  • By Eddy
    :))
    Numai petarde pe aici..Va ofticati ca nu o avetzi .In loc sa va bucurati ca au evoluat asha de departe cu modificarile astea (in halul asta) voi va ganditi ca noi astia de varsta noastra:D mai la batranete cine stie ce masini mai fac astia de nu visai sa ai asha ceva ..si pt unu care a scris ca nu poti sa ai asa ceva niciodata .. ia zimi si mie pretene care va fi salariul tau in 2050 :)) desteptule si ce masina vei avea atunci ? LOGAN 1.6 16V :))))
    ganditi baa constructiv nu distructiv si fiti mai obtimisti umpik ca daia e romania de KKT ca sunt mortaciuni care nu mai au chef de evoluat si traiesc anii 50 60
    Si o dedicatie pt astia care construiesc masini (MAI VENITI SI INROMANIA SA CONSTRUITI (STRAZI)
    CA DE MASINI NE OKUPAM NOI ..ASTIA TINERI .CA DEJABA AM MASINA DACA STRABAT 10 KM IN 3 ORE...va poop pe totzi ..Yoo!! Eddy
    0 0
  • cocovsalien
    dar esenta a fost omisa
    eu unul sunt artist plastic. am incercat sa inteleg fiecare parere in parte. consider ca fiecare are dreptate in felul sau dar pentru a face o comparatie trebuie sa ai macar o sigura asemanare ... care ar fi aceea ?sunt masini! daca inteleg bine o maisna este un autovehicul cu patru roti sau gresec? probabil. eu acum nu ar trebui decat sa imi spun parerea. ca si orice "arta" a cerut multa munca... imensa... si nu este cazul sa criticam pentru ce au facut-o sau de ce au facut-o ci elementele de tuning. nimeni nu a vorbit despre linii despre culoare, despre utilitati ci pur si simplu ce urate este; de amenlisti; " e multe defecte" ( pt ca oameni care au comentat pe aici cred ca sunt oamenii din generatia " e" in loc de "sunt") cred ca profesionitii ar trebui sa compare si sa discute... haideti sa nu mai fim demagogi, specialisti, rasisti ( "ciorile" jalnic vb aceea de mai sus daca erai printre ei acum deja erai mort si facut componete de tuning ...).
    masina... sa fim realisti este un concept ce a necesitat f multi bani si f multi timp... motive pentru care ar trebui sa apreciemm... si sincer dupa parerea mea a iesit o masina care sigur produce efecutul waaaaw. felicitarile mele!
    0 0
  • bmw
    zici ca-i o masina desprinsa din desenele animate
    de data asta ati cam exagerat cu tuning-ul apucati-va de lucruri serioase nu de fictiune zau asa
    0 0
  • masina?
    sacalul0099
    hai mah...ce naiba...au mai zis-o si altii...asta e o masina de prezentare....e prototip pt masina anului 2020....ce naiba...s fim seriosi...k nu avem 15 ani?...sau..!...oricum BMW e o firma consacrata...nu ai nevoie de drive test s iti iei un BMW orice serie....asa ca inca o data lasati comparatiile...ca nu ai cu ce sa compari.....ah Mercedesul...dara asta e alt peste...vorbim de clasa d elux....dar nah e greu cu masinile....:))
    0 0
  • cressty_soferu19
    ce e mah cu masina asta posedata?
    e urat cu draci fieru asta... chiar dak e scumpa... traiasca AUDI ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru