Dublu-autobuzul viitorului

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.01.2007
Un autobuz de 36 de metri lungime care poate fi condus de la ambele capete va revolutiona transportul in comun.

Designerii germani lucreaza in prezent la perfectionarea unui model de autobuz extra-lung care sa fie prevazut cu o cabina a soferului la fiecare capat. Acest lucru ii va permite autobuzului sa fie condus in ambele directii fara sa fie intors.

Dubbed Auto Tram este viziunea transportului din viitor. Echipat cu doua motoare diesel pentru fiecare cabina, Auto Tram se poate chiar diviza in doua vehicule care pot servi separat unor rute diferite. Cele doua jumatati se pot uni apoi intr-un vehicul unitar cu lungimea de 24 de metri. O alta sectiune poate fi introdusa in mijlocul celor doua autobuze conectate pentru a facilita transportul a si mai multi pasageri. Auto Tram ajunge astfel la o lungime de 36 de metri, devenind cel mai lung vehicul care circula pe sosea.

Autobuzul va avea tractiune pe toate axele (utila la virajele stramte) si navigatie prin satelit care sa ajute soferul la evitarea obstacolelor de pe drum. In plus fiecare sectiune a autobuzului este dotata cu un motor ecologic menit sa absoarba o parte din energia de franare.

In cazul in care motorul de baza cedeaza, corespondentul sau ecologic va permite autobuzului sa mai parcurga inca 2 kilometri.

Comentarii (4)

  • florin
    da e ceva
    nu stiu cand se va ajunge si la noi la un transport mai bun!
    0 0
  • 36 metri ?
    si pe ce rute ar putea circula un astfel de autobuz, sa zicem, prin Bucuresti?! e o idee indrazneata si trebuie sustinuta... dar oare este si practica?
    0 0
  • Andrew Dark
    apogeu
    Cred ca in momentul de fata arata ca un apogeu al transportului in comun pentru noi romanii si nu mai zic de alte tari. Este practic pentru romani, avem bani dar sunt sigur ca ne vom patra rablele de masini pe care le avem si ii vom lasa pe dereglatii cu firmele maxi taxi sa circule ca sa scoatem cat mai multi bani si sa nu investim in astfel de frumuseti... Oricum... acest autobuz (putin zis) va avea un succes in alte tari cu economia pusa la punct, dar cred ca noi nu vom reusi sa-l vedem pe strazile noastre...
    0 0
  • bbbobbbo
    @ andrew dark
    si kiar dk prin minune s-ar intampla si la noi sa se implementeze astfel de sisteme si vehicule, cat timp crezi k-ar rezista in conditia de "frumuseti"?

    supa o saptamana toti tziganii (scuze, suntem in UE, toti rrrrrromii lol) / aurolacii etc ar face toate cele in autobuz :(

    asta e la noi, n-ai ce face momentan 9brucan zisese 20 ani, dar cred k mai tb inca vreo 50)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru