Dureros: Ferrari 456 GT, distrus in Thailanda

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.10.2007
Guvernul Thailandez distruge supercaruri cu nume pentru a descuraja hotii de masini. Imaginile sunt socante!

Automarket va prezenta acum ceva vreme povestea modelelor de lux si a supercar-urilor care au fost distruse in Thailanda cu scopul tragerii unui semnal de alarma in privinta delictelor si contrabandei cu masini. Ei bine, unul dintre cele mai dureroase peisaje de la acel eveniment este cea a Ferrari-ului 456 GT distrus complet de un buldozer.

Desi guvernul thailandez sustine ca masurile de distrugere in masa a unor masini rare sunt menite sa descurajeze contrabanda, efectul in randurile iubitorilor de masini este invers. Masurile radicale ale autoritatilor au ridicat insa semne de intrebare pana si in Thailanda, unde mai multe grupuri au facut lobby pentru ca masina sa ii fie inapoiata proprietarului (care intre timp fusese gasit) sau sa fie donata unor scoli de mecanici si ingineri care ar fi putut sa isi faca ucenicia pe baza acesteia.

Modul de "munca" a contrabandistilor asiatici este insa unul extrem de interesant. Acestia fura masinile de lux din tara, le scot sistemele electronice, esapamentul, transmisia si altele pachete de acest tip dupa care asteapta ca Politia sa gaseasca masina intr-o stare deplorabila.

Asa cum prevede legea, Statul pune la licitatie masina, care acum valoreaza circa 10% din valoarea ei de piata. Ele sunt rascumparate de infractorii thailandezi, sistemele le sunt apoi remontate iar masinile sunt vandute la superpreturi mai departe, in aceeasi tara.

[poll]86[/poll]

Comentarii (19)

  • excavatorist
    mi-ar fi placut sa fiu excavatoristul, sa-l fac eu varza!
    0 0
  • kgasdlnf
    nu poti sa iti bati joc in halul asta de o asemenea marca

    ferrari ar trebui sa dea in judecata thailanda [eu o vad ca o ofensa adusa ferrari nu hotilor de masini]
    0 0
  • greuatate?!
    cate tone are un excavator d'asta de nu reuseste sa o turteasca?! portierele si rotile par intacte in fotografia in care buldozerul sta coctzat complet pe biata masina!
    o fi asa tare... ferrari... asta?!
    ce marca o mai fi si asta ca mie nu-mi suna cunoscuta?. e nemteasca?
    0 0
  • cum poti descuraja un hot facand asta ?:) poate doar daca in acea masina era un hot care in film nu se vede :) la cat de "saraca" e ideea in sine nu m-ar fi mirat sa fi avut si ceva oameni inauntru ...
    0 0
  • Bulanache
    Criminalilor! uuuuuu! crezi k eu daca sunt hot si vreau sa fur un ferrari ma faceti sa ma razgandesc cu o asemenea crima? pe naiba! dinpotriva! fur masina ca sa nu sfarseasca ca celelalte!!!
    0 0
  • mihnea
    si proprietarul d drept?
    nu ar fi fost corect sa i se inapoieze masina daca tot au gasit-o si sa ii plateasca asigurarile partile furate de hoti decat sa ii plateasca intreaga masina?!
    0 0
  • PT MIHNEA
    si tu acum..nu ai prefera o masina noua..decat una furata..si portionata..fara piese..si apois a stai pana iti pun alte piese pe ea..care sigur nu mai sunt cum erau cele originale..si nici masina nu mai e ca cae din fabrica? :))

    eu as prefera sa imi dea asigurarea banii...si sa imi iau alta noua :D
    0 0
  • ...
    de unde imi iau si eu un excavator? :))
    0 0
  • george
    E CEA MAI BUNA SOLUTIE...
    Se pare ca lumea care intra pe site-ul asta nu prea are rabdare sa citeasca articolele...dar isi da cu parerea...E cea mai buna solutie de descurajare a acestui tip de infractiuni...din pacate (si mie mi se rupe sufletul cand vad ce fac astia cu aceste bijuterii de masini). Daca masinile interceptate de politie se distrug, (in loc sa fie vandute pe nimica toata contrabandistilor care dobandesc dreptul legal de a o vinde), gheseftul asta nu va mai merge iar masinile nu se vor mai fura (nu asa de multe, bineinteles)...Ce ar mai putea sa faca proprietarul cu o masina descompletata?!?! Chiar si daca aceasta masina se numeste Ferarri? Fara motor, transmisie, calculatoare, nu e altceva decat un morman de fiare, ce-i drept aratoase...In mod sigur proprietarul avea CASCO si a fost despagubit de asigurator iar masina respectiva, chiar daca a fost gasita si proprietarul identificat, intra in posesia asiguratorului...care prefera sa o distruga si sa dea un exemplu, doar-doar nu vor mai fi furate si in acest fel vor avea si ei mai putine despagubiri decat sa o dea degeaba la o scoala de mecanici sau la vreu muzeu sau cine stie ce altceva, ceea ce ar duce la proliferarea fenomenului...
    0 0
  • Generalizare
    La femei violate (sa fie ucise)
    La case sparte (sa fie demolate, eventual prin bombardare)
    etc.
    0 0
  • george
    GREU MAI E...
    @ emil
    Se pare ca 10 randuri sunt totusi foarte multe...
    Asta e o situatie unde se discuta de foarte multi bani.Iar acolo unde sunt foarte multi bani, pasiunile sunt date la o parte. Ca sa "repari" o masina descompletata in halul ala, te costa mai mult decat una noua intreaga, garantat (piese, mana de lucru) plus ca nu va mai fi noua niciodata si, in consecinta, nu va putea fi vanduta la pret de masina noua...Deci varianta cu repararea este pierdere curata...
    Comparatia s-a potrivit ca nuca...
    0 0
  • supercaruri????!!!!

    wtf?

    da super masini ce avea daca ziceai, anal fabetule
    0 0
  • Mircea
    Supercar
    Merci de mesaj, totul e bine aici. La tine?
    0 0
  • ...
    idioti ! mai ales ca au gasit proprietarul !
    0 0
  • :(((
    saraca masina.. si restu masinilor care au mai patit exact ca ferariu`l acesta:(
    0 0
  • Tarani prosti...Eu tot nu inteleg cum se descurajeaza hotul....poate nu ma duce pe mine capu`...
    0 0
  • emilio
    fabricantilor le pare bine...
    pentru ca astfel, vor vinde noi masini. Cum naiba sa dea in judecata pe aia, cind li se face vanzare?
    0 0
  • george
    CUM SE DESCURAJEAZA HOTUL?...
    @marse
    Prefer sa nu-ti raspund la ultima ta intrebarea ca sa nu fiu acuzat de rea vointa...
    Ce pot sa-ti spun e sa citesti cu minima atentie articolul si posturile mele...eu zic ca nu-i asa greu. Si daca totusi mai ramai cu intrebari, posteaza-le aici...
    0 0
  • thailandezul genial
    acuma .. eu vad ca saracii oameni chiar vor sa decurajeze hotia .. si metoda veche cu licitatia era tampita rau ...

    dar sa distrugi masina e alta prostie

    eu sincer as vorbi cu producatorul ... sa o dezmembreze ala ... sa vada care e treaba cu piesele ... face 1 evaluare etc si mai scotea si statu 1 ban .. evident trebuid sa se asigure ca nu cumva producatorul sa le vanda asa descompletate in loc sa le dezmembreze

    asa .. esti sigur ca nu ajung masinile pe mana hotilor ... descurajandu-i ... si nici nu faci asa paguba
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru