Editie speciala Diesel pentru Fiat 500

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.09.2008
Producatorul de jeansi Diesel a creat, in colaborare cu Centro Stile Fiat, o editie speciala Fiat 500.

Esential

15.000 de euro va costa editia speciala Fiat 500 DIESEL. Pretul acesteia poate ajunge la 17.000 de euro pentru 1.4 100 CP.

Desi pana astazi era cunoscuta exclusiv pentru productia de imbracaminte si mai ales pentru produsele din denim, compania Diesel intra in domeniul auto. Nu este insa o "intrare" in adevraratul sens al cuvantului, ci un inceput de colaborare cu Fiat, Diesel si italienii realizand o editie speciala Fiat 500 denumita, simplu, 500 DIESEL.

Nu vorbim de o editie limitata, asa cum se intampla de obicei in aceste cazuri, ci de un model din care Fiat spera sa vanda (atentie!) 10.000 de exemplare in urmatorii doi ani.

500 DIESEL este un model creat de designerii firmei de imbracaminte si de Centro Stile Fiat din Torino, scopul acestuia fiind acela de a deveni un "Urban Survival Vehicle". Normal, amprenta Diesel apare peste tot, de la exterior la interior, unde nota moderna urbana inlocuieste ideea sic originala a lui 500. Tinta noii versiuni este clara: tinerii din orasele supraaglomerate.

Caroseria lui 500 Diesel este acoperita cu o nuanta "Verde Diesel", celelalte culori disponibile fiind negru si maro.

jantele sunt realizate intr-o serie speciala, cu logo-ul diesel in centru, in timp ce etrierele sunt colorate in galben. Logotipul Diesel apare, de altfel, si in interior, pe bord, dar si pe manerul schimbatorului de viteze si pe partea laterala a scaunelor din fata. Tot aici se regaseste si un buzunar care aduce aminte de cel de-al cincilea buzunar al jeansilor Diesel. Otelul satinat de pe grila frontala - un motiv care atrage tinerii - se regaseste si la nivelul oglinzilor retrovizoare.

500 DIESEL este disponibil in Italia in toate cele trei versiuni de motorizare valabile pentru clasicul 500 (1.2 69 CP, 1.3 Multijet 75 CP si 1.4 100 CP), pretul de baza al versiunii speciale fiind de 15.000 de euro.

via | Omniauto

Taguri: 500, 500 DIESEL, Fiat

Comentarii (3)

  • Andrei
    Mda :)
    Super tare buburuza asta :) Pentru fete tinere mi se pare perfecta ca masina de oras :)
    0 0
  • mumbojumbo
    pacat...
    si eu care speram sa fi pus un motor diesel...
    0 0
  • Mini-romanu'
    @mumbojumbo
    si multijetu' de 1.3 ce e? hibrid? :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru