Efectul Nano ataca preturile autoturismelor second-hand

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.03.2009
Pretul autoturismelor second-hand din India a scazut cu circa 15-20 % in ultima perioada datorita "Efectului Nano".

Cu cateva zile inainte de lansarea lui Tata Nano, cererea pentru automobile second-hand in India a scazut cu 25-30 %, iar preturile acestor automobile au scazut cu aproximativ 15-20 %. Jurnalistii indieni au clasificat acest eveniment ca fiind "Efectul Nano". Fenomenul a inceput inca din momentul in care modelul Nano a fost anuntat, dar acesta a luat amploare odata cu apropierea datei de lansare a lui Nano.

Ratan Tata se poate mandri cu influentarea pietei auto din India cu ajutorul unui model care nici macar nu a fost lansat inca. Proiectul Tata Nano a inceput in momentul in care presedintele companiei Tata a vazut o familie cu patru membri in timp ce se chinuia sa mearga pe o motocicleta. De atunci, Ratan Tata a dorit sa aduca mobilitatea poporului indian.

Dealerii de automobile din Mumbai au declarat pentru presa indiana ca preturile automobilelor second-hand au scazut cu 15-20% pentru modele compacte cum ar fi Maruti 800 si Alto, precum si pentru Hyundai Santro, printre altele. Tata va dezvalui modelul Nano in showroom-urile sale luni, iar modelul va fi disponibil incepand cu luna aprilie.

Dealerii de automobile noi si second-hand din India se tem ca vor fi nevoiti sa micsoreze preturile modelelor pe care le comercializeaza cu inca 10 procente pentru a putea face fata Efectului Nano.

Via | JustAuto (inreg)

Comentarii (4)

  • ce lovitura frate! Face bani din saracie...
    0 0
  • AndreiRN
    Nano
    Daca ar aparea in Europa sa vezi atunci circ.
    Cumperi un set de cauciucuri performante sau o masina noua?
    Hahahahahaha
    0 0
  • masinute
    de golf si probabil canapele de RATAN.........HI HI
    0 0
  • mai vorbim
    radeti voi, dar cand or incepe sa se vanda astea ca painea calda prin Europa, sa-i vad pe alde Dacia cum o mai scot...
    va dati seama ca prima de casare din Germania o sa acopere cam 2/3 din pretul masinii?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru