Elvetienii, cu sticla la volan

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 16.01.2007
Un sondaj efectuat in 19 tari europene in luna decembrie arata ca 3% dintre elvetieni conduc beti. Media europeana este de 2.1%.

Centrele nationale ale politiei rutiere din tarile Europei au realizat in luna decembrie 2006 un control vast si coordonat in toate statele. Obiectiv: detectarea tuturor conducatorilor auto care au consumat bauturi alccolice sau druguri inainte de a se urca la volan.

Rezultatele sunt foarte interesante. Cel mai ridicat numar de soferi prinsi in stare de ebrietate la volan s-a inregistrat in Elvetia, aceasta fiind insa tara cu cele mai putine cazuri de droguri intre toate cele 19 state care au participat la actiune. Aproape 6000 de oameni au fost controlati in Elvetia, iar nivelul alcoolemiei a depasit 0.5 la mie in cazul a 3% dintre conducatorii auto. Media celorlalte tari a fost de 2.1%. Pe de alta parte, 0.7% dintre cei testati de politie consumasera droguri in Elvetia, media celorlalte state fiind aici ceva mai mare: 2.7%.

Acest control este reluat in fiecare luna decembrie si este efectuat sub egida European Traffic Police Network (TISPOL), echivalentul Interpolului in traficul rutier.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru