ESP obligatoriu in SUA din 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.04.2007
SUA se gandeste la siguranta. NHTSA obliga toate vehiculele de pe piata americana sa fie echipate cu ESP pana in 2011.

NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), principala institutie americana care reglementeaza siguranta in trafic, a stabilit ca incepand cu septembrie 2011, toate autovehiculele vandute pe piata americana sa fie echipate standard cu sistem de control al stabilitatii (ESP).

Dupa obligativitatea echiparii standard cu airbag si ABS constructorii vor trebui sa mai cheltuiasca inca 895 de milioane de dolari pentru a respecta viitoarele norme. La nivelul fiecarei masini investitia va fi estimata la 111 dolari. Pentru vehiculele SUV aceasta norma este deja obligatorie avand in vedere riscul crescut de accidente pe care il au aceste vehicule.

In acest moment, 40% dintre vehiculele vandute in Statele Unite au ca echipare standard ESP. In 40% din accidentele rutiere sistemul de control al stabilitatii a salvat vieti.

Comentarii (1)

  • ABS
    de cand va fi obligatorie dotarea cu ABS, ca deocamdata la majoritatea masinilor vandute in state ABS-ul e optional, insistandu-se mai mult pe elemente de confort precum aer conditionat, geamuri electrice, etc ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru