Etanolul afecteaza sanatatea oamenilor

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 20.04.2007
Un studiu stiintific a dezvaluit ca folosirea combustibilului din etanoli este nociva pentru sanatatea omului.

Etanolul este promovat in toata lumea drept un combustibil care nu polueaza mediul inconjurator. Un studiu al Universitatii Stanford ilustreaza insa faptul ca etanolul este un potential pericol pentru sanatatea omului.

Omul de stiinta Mark Z. Jacobson a declarat ca daca fiecare vehicul din America ar folosi drept combustibil etanolul ar fi o adevarata epidemie de boli respiratorii care ar cauza moartea multora dintre pacienti.

Jacobson a folosit un un program de simulare pe computer prin care a demonstrat ca daca etanolul ar fi folosit in proportie de 85% dintre masini, iar benzina de 15% dintre automobile, pana in 2020 s-ar ajunge la o situatie mai dificila decat in prezent.  Rata imbolnavirilor de cancer nu s-ar schimba fata de situatia actuala iar efectele etanolului asupra mediului ar duce la 200 de cazuri de deces in fiecare an fata de numai 120 inregistrate in prezent, toate cauzate de emisiile de carboni. Mult mai multi s-ar imbolnavi de boli respiratorii, iar conditia lor ar fi mult mai grava.

Cel mai pare pericol al etanolului este efectul asupra bolnavilor de astm.

Mark Jacobson a sugerat ca lumea auto sa se indrepte spre masinile electrice sau hibrizi si nu spre cele pe etanoli.

Comentarii (5)

  • biciclistul
    expert corupt?
    nici nu sti ce sa crezi? cine stie ce simulator de joc a facut asta pe calculator si cate milioane a luat pentru acest studiu?....
    macar are bunul simt sa dea solutii..electricele si hibridele ;veniti odata!!!!
    0 0
  • Balaurus I
    poate are ceva dreptate.....
    Sa vina domnule, sa vina.Ca si eu le astept de mult ! :)
    0 0
  • AndreiRN
    Daunator sanatati
    Ce nu se relateaza in articol este ce component al etanolului este nociv prin ardere.
    Asa toata lumea stie ca daca bei etanol nu ai zile multe dar prin arderea acestuia in motoarele de combustie interna ce produs eliminat este nociv?
    Iarasi este bine stiut ca gogosile si cozonaci sunt daunatori daca sunt consumati in cantitati industriale dar .....
    Masinile electrice sau hibride tot cu energie functioneaza si asta este produsa undeva si cumva mai mult sau mai putin eficient si poluant. Aproape orice sursa de energie folosim provine din SOARE. Doar daca o folosim direct nu apar poluanti dar altfel vor fi. Poate invatam sa folosim si poluanti la ceva productiv.
    0 0
  • bailamo
    bailamo27@yahoo.com
    Un studiu stiintific a dezvaluit ca folosirea articolelor de ziar scrise populist, fara continut real, nerespectand conditiile minimale de detaliu (unde, cand, cine, cat, in ce conditii, de ce...) dauneaza grav sanatatii, cauzand din ce in ce mai multe decese datorita epidemiei de prostie!
    Sa citim cu atentie orice text ce n-i se pune in fata ochilor, fiindca daca apar reactii adverse, va fi prea tarziu sa consultam medicul!
    0 0
  • Miroase a propaganda
    Tipu' in cauza se ocupa in general de studiul solutiilor eoliene si solare. Concluzia pe care brusc a prezentat-o despre etanol cam da de banuit si peste ocean ca ar fi sponsorizata pentru a intarzia macar adoptarea unor solutii alternative petrolului. Datele folosite sunt din studii vechi majoritatea deja invalide si mai mult presupuneri. O idee ar fi sa nu uitam ca etanolul poate fi folosit in 2 feluri, prin ardere in actualele motoare cu benzina sau prin conversie in pile de combustie, rezultatele fiind diferite.

    Un aspect care da de gandit: in Brazilia 80-90% din masini merg pe bioetanol. La fel si multe avioane de dimensiuni mai mici. Si asta de multi ani de zile, nu de ieri. Si interesant este ca in realitate nimeni nu a observat efectele adverse obtinute de Mark in stimulariile lui...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru