Europa a depasit SUA la siguranta drumurilor

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 28.08.2007
Statele civilizate si dezvoltate ale Europei au intrecut SUA in ceea ce priveste siguranta pe drumurile publice.

In ultimul sfert de secol siguranta pe drumurile publice a crescut semnificativ. Aceasta realitate este valabila doar in cazul tarilor civilizate si dezvoltate, care au investit mult timp, bani si logistica pentru a avea sisteme de trasnport rutier viabile si sigure.

In anii '70 Statele Unite reprezentau tara cu cele mai sigure drumuri rutiere, devansand de departe toate statele dezvoltate ale Europei. Desi de atunci si pana acum gradul sigurantei rutiere a crescut in SUA, ritmul a fost mai lent decat in unele state europene, care au ajuns sa depaseasca prima putere mondiala.

Statele care au ajuns sa conduca clasamentul celor mai sigure sisteme de transport sunt cele care au investit enorm, in ultimele decenii, in infrastructura si cele care au, in mod traditional, preocupari majore pentru asistenta sociala si siguranta cetatenilor. Astfel, noii lideri in materie de siguranta rutiera sunt state ca Australia, Canada, Marea Britanie si mai ales Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Elvetia sau Olanda.

Statele nordice si celelalte tari cu o siguranta rutiera superioara au reusit sa ajunga la aceste standarde nu doar prin dezvoltarea si eficientizarea infrastructurii, ci si prin programe educationale performante.

Comentarii (1)

  • educatia vs infrastructura
    EDUCATIA COSTA MAI PUTIN DECAT INFRASTRUCTURA...
    cine are urechi de auzit , sa auda...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru