Europa investeste in hidrogen

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 12.10.2007
Uniunea Europeana va finanta o serie de proiecte care au rolul de a ajuta accesul la tehnologia pe baza de hidrogen.

Aripa executiva a Uniunii Europene va investi 470 de milioane de euro in tehnologia de propulsie pe hidrogen. Hotararea vine dupa ce Guenter Verheugen, Comisarul European insarcinat cu problemele industriei, a afirmat ca autoturismele viitorului sunt, in viziunea sa, cele alimentate cu pile de hidrogen. "Sunt absolut sigur ca masinile pe hidrogen reprezinta solutia viitorului. Vorbim de o tehnologie extrem de promitatoare si este important sa ii dam acesteia sansa de a se dezvolta", afirma oficialul european.

Totusi, acesta constientizeaza faptul ca solutiile enuntate nu au sanse sa intre in serie in urmatorii 10 ani. "Nu stiu insa daca se va intampla ca hidrogenul sa inlocuiasca benzina si motorina. ce stiu insa este ca in urmatorii 10 aninu vom avea pe strazi multe masini alimentate cu hidrogen. Cel putin nu intr-o cantitate care sa coboare emisiile poluante", continua Verheugen.

In acest moment, singurele modele alimentate pe hidrogen aflate pe piata snt construite de BMW, GM, Ford, Honda si Mazda.

Comentarii (3)

  • Marius
    Motoare pe baza de hidrogen
    Dom' comisar Verheugen nu ne spune lucruri absolut noi. Sigur ca masinile viitorului vor functiona pe baza de hidrogen, dar in prezent sunt 3 mari probleme:
    1.Tehnologia e la inceput de drum, deci nu e fiabila. Trebuie sa se mai lucreze la ea.
    2.Nici producatorii nu vor sa implementeze tehnologia cu hidrogen. Ar insemna costuri demential de mari din partea lor. Deci se va face cu timpul.
    3.Daca stau mai bine sa ma gandesc...cine te lasa sa scoti masini de serie mare pe baza de hidrogen? Sa fim seriosi. Din petrol inca se obtin bani frumosi, se fac afaceri interesante, se duc razboaie pt. el(Irak) si se intretin numeroase familii din toata lumea.
    Asa ca...mai asteptam. Cine nu rabda nu se face mare. :P
    0 0
  • Rapidul
    Legenda potopului
    Respectiva legenda ne arata ca civilizatia umana niciodata nu se pregateste pentru o criza. Cititi pe net, cautand cuvantul peakoil si inforamti-va singuri.
    0 0
  • andrei
    ptr Marius
    1. tehnologia e cat de cat fiabila problema e inca de eficienta, un motor pe hidrogen inca nu scoate nici macar un sfert din puterea pe care ar putea-o obtine
    2. costurile is mari pentru ca cererea e mica...
    3. banii ai scot arabii si rusii , se stie ca europenii si americanii is hotorati sa isi taie dependintele de petrol si gaz
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru