Fabrica speciala Ferrari

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 02.11.2006
Principalul furnizor de materiale pentru Ferrari, Alcoa, producator de aluminiu, a deschis o fabrica speciala pentru marca italiana la Modena.
Unul dintre gigantii industriei aluminiului, Alcoa, a deschis la Modena o noua fabrica exclusiva pentru marca Ferrari.

Cele doua companii au inceput sa colaboreze din 1994, cand Ferrari a ajuns la concluzia ca folosirea materialelor din aluminiu reprezinta masura ideala pentru a reduce greutatea si a imbunati dinamismul masinilor. Primele materiale din aluminiu livrate de Alcoa pentru Ferrari au fost folosite la constructia modelului 360 Modena.

Astazi, Alcoa a ajuns principalul partener pentru Ferrari si distribuie materie prima pentru modelele F430, 612 Scaglietti si pentru noul 599 GTB Fiorano. Pana acum, livrarile catre Ferrari se faceau din fabricile Alcoa din Ungaria, Olanda sau Germania.

Evolutia relatiei dintre Ferrari si Alcoa a determinat construirea acestei fabrici pe teritoriul italienilor. Fabrica din Modena este dotata cu doua masini robotizate de mare viteza si cu 12 celule de asamblare. Investitia Alcoa din Modena se ridica la 300 milioane dolari si cuprinde un numar de 1.900 muncitori in fabrica plus alti 4.000 de muncitori indirecti.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru