Salonul Auto de la Geneva 2016

Familia Q așteaptă un nou membru: Audi anunță noul Q2 printr-o imagine-teaser inedită

Publicat Joi, 11.02.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 10
Familia Q așteaptă un nou membru: Audi anunță noul Q2 printr-o imagine-teaser inedită - Poza 1
Cele trei SUV-uri pe care Audi le are în gamă în acest moment vor deveni patru în acest an. Noul Audi Q2 își pregătește debutul la Salonul Auto de la Geneva, iar germanii folosesc o fotografie de familie pentru a sublinia acest lucru.

Audi se pregătește intens de lărgirea familiei de SUV-uri. Iar dacă până acum era vorba doar de un zvon, informația se poate muta în sfera reală: Q2 e gata de lansare la Salonul Auto de la Geneva.

Deși Audi nu a confirmat oficial numele și locul lansării celui mai mic SUV al său, o fotografie pe care germanii au postat-o pe rețelele de socializare ne dezvăluie într-un mod inedit faptul că gama Q așteaptă un nou membru: locul liber din parcarea care conține un Q7, un Q5 și un Q3 este "rezervat". Peste imagine apare textul "În curând", element care nu ne oferă multe variante legate de locul și momentul în care vom vedea mașina care va ocupa locul rezervat: Geneva, 1 martie 2016, adică prima zi de presă a celui mai important salon auto european de la începutul acestui an.

Noul Audi Q2, care fusese confirmat încă din 2013 de oficialii mărcii germane, va reprezenta răspunsul Audi la valul de SUV-uri subcompacte lansate în ultimii ani de marii constructori auto ai lumii.

Cum în zona premium nu există în acest moment decât Mini Countryman în acest segment, Audi mizează pe abordarea directă a unor clienți care și-ar dori un SUV de oraș, dar care nu au avut până acum ce să aleagă din oferta pusă la dispoziție de constructorii de volum.

Sub capotă, noul Q2 ar trebui să ofere diferite versiuni ale motoarelor turbo pe benzină de 1.0, 1.2 și 1.4 litri, în timp ce la capitolul diesel ne așteptăm la prezența unor versiuni 1.6 TDI care să ofere o altermativă pentru cei care preferă motorina. Există voci care anunță și o versiune hibridă e-tron derivată direct din cea a utilizată de versiunea e-tron a lui A3, dar și o versiune de performanță SQ2 despre care se zvonește că va utiliza motorul de 2.0 litri și 230 CP pe care îl vedem astăzi la lucru pe Audi S1.


Comentarii (10)

  • Eu zic ca o sa fie Q1, nu are logica Q2
    11 1
  • someone
    pe mine ma mira 1.0 tsi si 1.2 tsi in gama de motoare. 1.0 a aparut ca sa il inlocuiasca incet incet pe 1.2, despre care pana si conducerea VW stiau ca e praf ( mai ales in varianta cu distributie pe lant )
    si mai departe, in gama diesel, apare 1.6 tdi, despre care tot VW au anuntat prin automarket ca va fi inlocuit cu noul diesel de 1.5 . deci unde e logica?
    5 2
  • Eu as paria ca numele noului SUV subcompact Audi va fi Q1 si NU Q2, din simplul motiv c-ar fi mai logica succesiunea 1-3-5-7.
    ...Se baga cineva? ;-)

    Serios acum, oricite huiduieli - justificate - si-a adus mega-concernul VAG pe cap (sau bube-n cap?), nemtii nu-mi par deloc "terminati", ba chiar e posibil sa invetze destule din ultimele patzanii si sa scoata masini mai bune ca pina acum.

    Pina una-alta, vad ca noul A4 cistiga-n presa auto germana mai toate comparativele cu rivalii lui eterni, desi multi il critica inca pentru evolutia timida a designului.
    9 0
  • P.S. @dumy78 - subscriu (mi-ai luat-o inainte... oarecum ;-) - nu aparuse inca postarea ta cind scriam.)
    7 0
  • Sa inteleg ca vor lansa o bicicleta, cel mai probabil electrica...
    3 4
  • acolo urmeaza inca o masina cu 10% mai mica si stopurile mai ascutite?
    6 3
  • @eee, da

    dar va emana aceelasi "aere" premium
    4 2
  • @Automarket
    "Geneva, 1 martie 2015" ?!
    1 1
  • Adrian
    Ar putea fi si Q2, apoi urmand sa lanseze si Q4 si Q6 , cum au fact o cei de la BMW cu x4, x6 , etc :)
    3 0
  • @adrian, q4 si q6 vor fi versiuni coupe
    q1 va fi mai usor de asociat cu a1, pe cand q2 ar aduce aminte de esecul a2
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru