Fara meseriasi

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 13.09.2006
In ultimii ani Romania a devenit atractiva pentru producatorii de componente auto. Dezvoltarea investitiilor acestor companii a dus la o penurie a mainii de lucru calificate.
Producatorii de componente auto internationali, care au investit in Romania, nu gasesc suficienta forta de munca calificata, ceea ce va duce la o crestere a salariilor in acest sector.

Unul dintre principalii investitori este grupul german Continental AG, care detine cinci fabrici in Romania a semnalat aceasta problema.

Compania Bos Automotive Products si-a extins in ultimul an activitatea din fabrica sa din Arad, ceea ce a necesitat forta de munca suplimentara, insa procesul de recrutare a fost foarte dificil.

Si pentru japonezii de la SEWS (Sumitomo Electric Wiring System), intrati in Romania in anul 2000, cea mai mare problema este lipsa fortei de munca din judetele Hunedoara si Alba ca urmare a emigrarii.

Un alt grup german, Draxlmaier, care detine cinci fabrici pe piata romaneasca, a fost la randul sau afectata de costurile cu resursele umane.

In ceea ce privesc in vestitiile la nivel macro-economic, acestea ar putea creste la o valoare de aproximativ 8 miliarde pentru intreaga industrie, cifra de afaceri este estimata la 10 miliarde euro pentru 2010.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru