Fara SUV-uri si supercar-uri in Elvetia?

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 08.08.2008
O lege a Partidului Ecologist din Elvetia ar putea interzice accesul unor modele considerate poluante in aceasta tara.

Esential

700 de modele ar fi afectate de legea Ecologistilor daca regulile propuse de ei ar fi votate de popor.

O initiativa legislativa a Partidului Ecologist din Elvetia este pe cale de a interzise accesul majoritatii SUV-urilor si modelelor sport pe teritoriul celui mai neutru stat european.

Conform legii propuse de aceasta formatiune, orice model care cantareste peste 2200 de kilograme sau emite peste 250 de grame CO2/km trebuie interzis pe teritoriul elvetian. In aceeasi oala intra, conform propunerii ecologistilor, atat modelele diesel care nu dispun de filtru de particule cat si cele a caror constructie frontala este considerata un virtual pericol pentru pietoni.

In cazul in care legea ar fi aprobata prin referendum de elvetieni, toate modelele Ferrari, Lamborghini, Mercedes AMG, BMW M-Series si Audi S sau RS vor fi imediat interzise. Singurii "supravietuitori" ai trierii vor fi Lexus RX400h la SUV-uri si versiunile de baza Porsche Poxster si Cayman.

Din fericire pentru toata lumea, legea are sanse minime sa treaca de referendumul elvetian, in conditiile in care doar 10% dintre legile propuse poporului au fost aprobate de marea masa din 1848 si pana astazi.

via | Asphalte

Comentarii (3)

  • george
    DAR AVEM PROSTI SI AICI, IN ELVETIA...
    ...si eu care ma gandeam ca numai englezii pot zamisli asemenea gugumanii...

    Ca si eglezii, si gugustiucii astia de elvetieni incurca poluarea cu CO2 si gandesc cu premeditare la urma...

    O chestie mi se pare totusi OK in toata aiureala asta...talpa pusa SUV-urilor...daca ar ramane doar la asta, ar fi rezonabil...
    0 0
  • prudentul
    ăăăă....cum?
    Construcţia frontală, un "virtual" pericol pentru pietoni??? Păi mi se pare mai mult decât evident. Şi partea frontală a bicicletei e un virtual pericol pentru pietoni...
    0 0
  • marius
    deci mi se pare perfect normal...:) bv lor !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru