Fata lovita pe Kiseleff nu putea fi salvata

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 30.03.2008
Autopsia medicilor legisti a aratat ca studenta lovita in accidentul de joi nu putea fi salvata, impactul fiindu-i fatal.

Ecourile accidentului care a avut loc joi in Bucuresti, pe Soseaua Kiseleff, nu s-au stins nici astazi. Moartea unei tinere studente lovite de o masina pe trecerea de pietoni si hulita nepasare a tuturor celor din jur, inclusiv a trei politisti aflati in imediata apropiere a evenimentului, au facut ca respectivul material sa suscite o multime de opinii. Majoritatea acestor pareri erau acuze directe la adresa politistilor sau reactii de furie la adresa soferitei, acestia fiind acuzati de ignoranta si lipsa de reactie in conditiile in care victima era intinsa pe marginea soselei.

Ei bine, rezultatul autopsiei fetei lovite, publicat ieri, arata ca aceasta nu avea nicio sansa sa supravietuiasca, chiar daca politistii sau femeia care a lovit-o ii acordau primul ajutor imediat. Motivul: tanara studenta a murit din cauza faptului ca impactul i-a strivit toracele, moartea survenind in urma unui stop cardio-respirator.

Mai mult, se pare ca politistii care au izolat zona accidentului au fost absolviti de orice vina de catre superiorii lor, concluziile cercetarii interne aratand ca oamenii legii au actionat in limitele normelor interne ale Politiei Romane.

Singura necunoscuta in acest moment este viteza pe care o avea masina celei care a lovit studenta, rezultatul cercetarilor urmand sa fie dat publicitatii in cursul zilei de maine.

Conform declaratiilor acesteia, in momentul accidentului rula cu 60-70 km/h, Antena 3 citand insa martorii incidentului care afirma ca viteza era mult mai mare.

Automarket va va tine la curent cu desfasurarea evenimentelor din acest caz.

[poll]107[/poll] Via | Antena 3

Comentarii (147)

  • Era de asteptat
    .... ma gandesc oare ce ar fi fost daca acea fata ar fi avut totusi o mica sansa daca cineva o ajuta. Este usor de afirmat ca nu avea nici o sansa. Astfel se poate observa cum se rezolva totul in aceasta tara.... se trece cu vederea. Pacat si rusine!!!!
    1 1
  • militieni
    tipic romanesc...mortul e vinovat
    1 1
  • Romania
    Aici problema e pusa gresit:daca politistii nu au facut nimic, reporterul ce a facut? A filmat-o pe vinovata! Foarte tare reportaj a realizat!Ce au facut ce-i care s-au luat de politisti pentru ca ei nu ajutau fata? NIMIC! De ce nu au ajutat-o ei?Ce au facut soferii care treceau pe langa ea? NIMIC!Problema cea mai grava este ca la noi in tara nici 5% dintre soferi nu au habar ce trebuie facut cu o victima!!!
    2 0
  • completare
    Sondajul propus de voi nu e relevant, adica cum sa ne dam cu parerea din fata calculatorului? Chiar nu poti sa-ti faci o parere obiectiva!Dupa cum arata masina criminalei (din culpa) nu pare sa fi avut o viteza prea mare.Criminala zicea ca 60-70 la ora dar se stie ca fiecare are tendinta de a declara mai putin decat realul.
    1 0
  • Marius
    ma gandesc..
    Ma gandesc numai ca in acea zona lucreaza si sotia mea, care e insarcinata.. In fiecare zi ii spun sa fie foarte atenta cand traverseaza, chiar daca e trecere de pietoni.Pe bucata aia de drum nu se respecta niciodata viteza.. iar cand eu merg cu 60 pe acolo mereu se gaseste un dobitoc sa imi faca semn sa ma dau la o parte... ca vine el.. si vine repede.. Un mic sfat ptr toata lumea:Chiar daca e trecere de pietoni, si vezi un smecher cu un tun de masina, fereste-te... ca lui nu ii pasa daca te calca... numai tu o sa ai de suferit.Odihneste-te in pace Tatiana.
    1 0
  • Nu inteleg ce relevanta are raportul despre sansele de supravetuire ale fetei? criminala va avea o sentinta mai mica daca victima sa nu mai avea sanse de supravetuire? sau politistii gasesc in acest raport o scuza ca au lasat-o pe fata sa moara fara macar sa ii acorde o sansa oferindu-i un prim ajutor? Daca o persoana bolnava de o boala incurabila nu mai poate fi salvata, de ce se mai cauta sa se combata acea boala? De ce sa mai speram sa traim pentru ca la un moment dat oricum vom muri.
    2 1
  • STRESS+AROGANTA
    POLITIA DIRIJA UN DRUM DREPT? POLITIA OPRESTE MASINILE VREODATA DOAR PENTRU O TRECERE DE PIETONI? DACA O COLOANA MERGE CU 90 PRIN ORAS, ASA MERG SI EU, DAR O SOFERITA CARE A STIUT CU CINE SA SE MARITE SA CONDUCA A6, NU VA AVEA NICIODATA REFLEXELE UNUI SOFER EXPERIMENTAT. NU CLAXONATI SI NU GRABITI FEMEILE SI PUSTII DE LA VOLAN, MAI BINE NE INCURCA DECAT SA NE OMOARE. VICTIMA NU TREBUIA ATINSA DECAT DE MEDICI. DUMNEZEU SA O AIBA IN PAZA(NIMIC NU SE INTAMPLA ALEATORIU)
    1 0
  • romanul si ajutorul
    Primul ajutor se acorda numai daca persoana este mobila, in cazul de fata orice tentativa de mutare a accidentatului poate duce la deces. Ce m-a dernajat foarte mult aroganta soferitei, careia ii intra sorele in ochi si pleznea de fitze. Iar la afirmatia "...cat pot sa ai... 60-70" trebuia sa stie ca limita legala este 50 in oras. Toti mai calca pedala, dar ea mai are si obraznicia sa aprecieze, putea sa spuna un simplu "nu stiu".
    0 0
  • liviu sua...
    da romania..
    PAI BINE DOMNULE CA SOFERITA AIA CU MASINA MARE SI TARE,A AVUT GRIJA SA TINA OCHELARI LA OCHI SA NU CUMVA RAZELE SOARELUI SAI INTRE IN OCHI,...SI DA TATA VAD CA UNI ZIC CA NU AI VOIE SA ATINGI O PERSOANA GRAV RANITA... ASA ESTE CA POATE AVEA FRACTURI CE SE POT AGRAVA,,,DAR SA VB CU EA UN PIC SAU SA STAI LINGA EA.. CRED CA NU II DAUNA CA NUMAI EA STIA CE SIMTE..CA SI UN CATEL DACA ESTE LOVIT DE MASINA,STAPINUL SE DUCE SI INCEPE SA VB CU EL ...CHIAR DACA SANATOS FIIND NU AR INTELEGE....DAR CRED CA PE FATA AIA AR FI AJUTATO MACAR UN PIC DACA CUCOANA SE DUCEA LA EA SA VB UN PIK SI SA STES ACOLO..DAR BINE CA A AVUT GRIJA SA PARCHEZE MASINUTA BINE....STIU SE POATE INTIMPLA ORICUI DAR MACAR SA FIM OAMENI DACA ASA O NENOROCIRE SE INTIMPLA...SI PUTEA SA CONDUCA SI CU 50KMh DACA NU A VAZUTO SI A LUATO IN PLIN CU CITAI MASINA...SI CU ASA MASINA NU PREA MERGI CU 50KMh..ASA CA VB DE LA 90 IN SUS..DACA EA A ZIS 70KMh....SPER SA IMFUNDE PUSCARIA ASA CUM TREBUIE..CA NU PREA ARATA A O FEMEIE SA MEARGA ACOLO,CA BANU E LA PUTERE
    1 0
  • dap...
    In gerene asupra unei victime unui accident grav nu poti intervenii daca nu ai cel putin un guler cervical, ca sa-i imobilizezi coloana, second, traficul trebuiasa fie fluidizat in continuare, 3, daca chiar era omenie nu iesheau pushtii aia cu chef de scandal si participau si ei cumva pentru a o ajuta pe tipa, 4, daca a fost pe trecerea de pietoni, o sa fie inchisa o vreme dar probabil ca nu o sa duca o viatza prea grea in inchisoare si 5, ca sa se marcheze cum se cuvine nepasarea oamenilor, unii stau si filmeaza cand altii sunt disperatzi, intradevar se fac multe pentru a se ajunge la o stire beton, deci...in concluzie, toti sunt bolnavi, inclusiv victima, o avut prea mare incredere in oamenii din trafic, asta e, suntem ignoranti si egoisti, misto...sa se odihneasca in pace...
    1 0
  • OCTAVIAN
    FRATILOR NU MAI FITI RAI
    NU POLITIA E DE VINA CI SOFERUL POLITISTI SUNT SI EI OAMENI LA FEL CA NOI INSA VORBITI DE HAINA STATULUI AAAAAA ATUNCI SCHIMBAM FOAIA ARE DREPTUL POLITISTUL SA SE BAGE IN ASTFEL DE CAZURI SAU ARE PREGATIRE SPECIALA PT ASA CEVA?ia punetiva intrebarile astea si mai vb daca nu are pregatire cum poate el sa se bage nu putea fii acuzat politistul de crima daca se baga si nu stia ce sa faca?EEEEEEEEEEEEEEEEEEE IA MAI GANDITI INAINTE SA SARITI. VA POOOP
    0 0
  • Andreis
    Politia=O gluma!
    Oare sa ne aducem aminte de accidentul de la Costanta de vara trecuta, cand un om a stat in masina pentru 30 de minute, a fost filmat si apoi a murit pentru ca Politia Rutiera nu a fost in stare sa opreasca traficul ca sa-l salveze. Multa sanatate si virtute! Daca era fiica ta, sotia, sora ta si o vedeai langa trotuar moarta, cum procedai? Tot dupa normele interne? Multumesc, ma simt in deplina siguranta... NU!
    0 1
  • Platit sa aperi si sa ocroteshti
    Raportul autopsiei a dedus ca fata nu putea sa fie salvata, politzistul nu avea de unde sa shtie ca poate sau nu dar macar sa ishi dea interesul, poate isi inghitzea limba sau ceva ce el putea face (ajuta). Nici macar nu s-a uitat, era ca un caine lovit pe marginea drumului, ashteptau sa ishi dea ultimul suflu. Nu ar avea domnii politzisti aer vreo 5 minute
    0 0
  • florin
    nu are importanta
    Cred ca de aici se scapa exact ce este mai important. A fost un accident mortal si femeia aia este clar vinovata, ca avea viteza mare sau mica nu are nicio legatura, pentru ca a lovit-o pe fata pe trecere de pietoni.Sper sa faca puscarie vaca, pentru ca putea sa vorbeasca putin cu fata, saraca fata a murit singura pe marginea drumului...
    0 0
  • Kosmyn
    vinovati
    Dragii mei, faptul ca fata ar fi murit oricum nu absolva sub nici o forma militienii astia cu scoarta cerebrala patinoar, din simplul motiv ca li se face instructie pentru prim ajutor. Populatia si nici chiar militianul nu trebuia sa o mute, dar "organul" avea in principiu instruirea necesara sa se asigure ca victima are o pozitie in care poate respira si nu isi inghite limba, iar o eventuala artera taiata este legata cu un garou, cravata ceva, apoi sa asigure protectia perimetrului din jurul victimei tocmai ca nimeni sa nu se atinga de ea, nu sa stea la 7m distanta impasibil fluierand la pasarele si indicand directia masinilor pe un drum perfect drept. Cat despre soferita...sa fi fost fata jagardelei de presedinte si nu mai scapa de puscarie decat scoasa din tara.
    0 0
  • Catalin
    O mare nelamurile
    de ce nu s-a spus la stiri ca soferitei i se va intocmi dosar penal sau este vinaovata de omor din culpa ... asa cum o la o stire in urma tot depsre un accident s-a precizat acest lucru.... da probabil femeia soferita nu e un simplu om de rand sa suporte consecintele ... banu e la putere si va fi mereu......
    1 0
  • plec in Congo
    Dumnezeu sa o ierte pe Tatiana. Sau pe acarul Paun. Daca putea sau nu sa fie salvata, aceasta depinde de probabilitati. Oricum atunci cand s-a intamplat nimeni nu stia raspunsul. Consider ca viata unui om este cu mult mai importanta decat fluidizarea traficului pentru coloana premierului. Cred ca daca militienii, ma refer la cei trei "mitici", puteau opri circulatia pecel putin o banda si mai ales vitelul de pe motocicleta putea sa faca loc ambulantei in trafic. Revin, atunci cand s-a intamplat nimeni nu stia ca victima nu putea fi salvata. Cat despre taratura care a produs accidentul, probabil ca era foarte suparata ca nu a ajuns la spa si cu siguranta nu avea 60-70km/h. Ca unii circula cu 60-70, cand in localitate este o limita de 50 si inaintea unei treceri de pietoni trebuie sa reduci si mai mult viteza, ca militia nu te protejeaza, ca unui bou de la Serviciul de Prosti si Pampalai i-a cazut pistolul din dotare la o repetitie televizata pentru summit, ca alt bou - probabil tot de la SPP - si-a dat foc singur la o alta repetitie si deabia s-a aruncat cu burdihanul pe iarba, ca ... le stim deja cu totii. Eu plec in Congo.
    0 0
  • ...
    Am doar un cuvant de zis, iar asta e: mushamalizare.Traim in Romania, orice e posibil.
    1 0
  • mamaia din baneasa
    Octavian este gabor ????
    Vad ca unu octavian spune pe aici ca politia nu are pregatirea necesara, caa... una alta, dar restul soferilor ce pregatire au ma ? de ce trebuie prin lege sa oprim atunci cand suntem cel mai aproape de eveniment si sa acordam primul ajutor ????? eu unul sunt cizmar, ce sa fac sa-i cos eventualele rani sau sa-i bat niste tinte in mana atarnanda ? Cum mortii lor noi ceilalti trebuie sa stim si cacatii astia cu lefuri de la stat(noi) nu au habar de nimic ????? Nu stiu care a fost faza acolo dar sa stiti ca sunte cate unele proasteee de crapa. Te vad la 20-30 de m si baga capu in pamanat si trec starda ca doar este trecere de pietoni. Niste tampiti !! Daca vad ca nu au oprit masina soferii ce masa-n cur nu au un gram de minte ???? si se arunca pe trecere .
    0 1
  • simona
    te trec fiori
    Pe mine ma trec fiori de fiecare data cand ma gandesc ca fata a fost lasata sa moara. Ma mai gandesc ce-as fi facut eu intr-o asemenea situatie si cred ca as fi fost ingrozita. Mai ales ca habar n-am cum sa acord primul ajutor. Un lucru insa este sigur...n-as fi lasat-o sa zaca acolo singura sa-si dea ultima suflare si nu as fi asteptat "sa vedem daca am omorat un om". Fiecare in situatii din acestea limita reactioneaza altfel...soferita in discutie a ales sa vorbeasca acele 20 de minute la telefon...pentru ea era mai important pentru ca probabil acele convorbiri i-au salvat pielea.
    0 0
  • Poteras Ionut
    si totusi...
    Si totusi...de ce nu a dat nimeni nici un ajutor pana a venti salvarea? Chiar daca acest ajutor insemna sa se duca langa corpul fetei, sa o tina de mana si sa zica o rugaciune.
    0 0
  • TheSpecialist
    Intrebari la care trebuie sa se raspunda
    Domnilor eu va asigur ca daca in locul acelei fete ar fi fost fica agramata a lui Basescu dinamica ar fi fost cu totul si cu totul alta. Faptul ca salvarea a ajuns la fata lolcului dupa mai bine de 20 de minute este in sine o neglijenta criminala fie din partea politei fie din partea salvarii si asta pentru ca este stiut ca de-a lungul traseului oficial sunt ambulante in "Standby" locate in asa fel incat in orice punct o salvare poate ajunge sub 5 munute.Vreau sa stiu la ce ora sa petrecut accidentul, cand a fost primit primul raport de accident la dispeceratul salvarii, cine la facut si ce mesaj continea acesta, daca vre-unul din politistii care se aflau in zona a telefonat sau raportat accidentul si la ce ora si mai vreau sa stiu in raport cu locul accidentului la ce distanta se afla cea mai apropiata ambulantza.
    1 0
  • petrica
    romania.....
    merita fata aia asa soarta....venise la bucuresti sa isi faca o facultate si....a fost omorata pe trecerea de pietoni de o panarama care mai si zice...."pai nu stiu daca e moarta"....mai si radea....iar politistii in loc sa ocupe de caz.....era prea ocupati cu summitu,asta mai lipsea bucurestiului un summit...eu zic sa faca o petitie in care lumea sa semneze daca o bagam pe "panarama" la puscarie si pe cei 3 agentzi sau nu....e prea de tot,ar trebui sa iesim toti in strada pe acel "culoar unic" sa vedem pe unde mai trec ei si daca au tupeu sa dea 2000-3000 de oameni la o parte(dar nu iese lumea in strada k asa e romanu prost...)
    0 0
  • ASA SE INTAMPLA?
    DACA ERA ACCIDENTAT COPILUL UNUI "DEMNITAR" CE SE INTAMPLA???? A, REGULILE SUNT FACUTE PENTRU UNII SI ...............................DACA ERA COPILUL MEU LE DADEAM FOC LA TOTI IAR PE TROMPETA AIA DE SOFERITA O CALCAM PE CAP FARA NICI O JENA SAU VREO MUSTRARE DE CONSTIINTA. CRED CA LA NOI IN ROMANIA TREBUIE APLICATA LEGEA LINSARII, APLICABILA PENTRU CEALALTA PARTE SOCIALA.
    1 0
  • Arlequin
    ceea ce.........
    ........ m-i se pare imposibil este ca .nu cred ca timp de nu-stiu cate minute sa nu fi trecut pe acolo intamplator un doctoras, un cadru medical ceva. Va spun eu ca a trecut .... dar inca nu suntem treziti dupa un somn de 40 de ani de indiferenta si ma doare'n curism. Pacat de sufletu ala tanar ...stins in floarea vietii, pacat de cei pe care I-a lasat in urma, pacat ca nu ne putem numi oameni. Politistii aveau alt consemn, vinovata ... era poate prea socata, si prea speriata, nu l-e caut scuze dar...... oricand, oriunde oricui. Odihneasca-se in pace
    0 0
  • Cosmin
    Lasa-ti "vrajeala"
    Nimeni nu stia daca putea fi salvata sau nu, cert este ca a mai trait cateva minute deci tb actionat ca atare...gandind la rece....existau multe, f multe solutii insa...din pacate...s-a dovedit inca odata ca nu prea ne pasa de cei din jurul nostru...sa vedem cum se termina.....
    0 0
  • bogdan
    politistii nu au vina
    Politistii nu au nicio vina oameni buni. In astfel de cazuri politia nu are voie sa miste victima pana la venirea ambulantei. Nemernica ce a dat peste ea merita sa-si faca urmatorii anisori la Rahova caci acolo cu siguranta o sa fie mai ferita de razele soarelui si nu o sa mai aiba nevoie de ochelari. Dar, asa cum se intampla in omania slabe sanse sa se intample ceva cu ea. Un dosar penal si o condamnare cu suspendare pentru omor din culpa. Asta este Romania. Foamete, salarii mici, oameni care mor nevinovati si nu sunt razbunati nici macar de lege..Pacat ca cei care vor veni la summit nu vor vedea mizeriile ce se ascund in fata perdelei de "flori" care au pus-o conducatorii tarii noastre!
    0 0
  • Politistii=O
    ...intr-o tara din lumea a 3-a cum suntem noi e normal ce se intampla , politistii adusi de la coada vacii , nu stiu decat sa pandeasca cetatenii printre masini daca nu au dat prioritate la trecerea de pietoni sau sa manance seminte si sa pazeasca radarele din pasaturile luate tot pe spinarea si truda fraierilor de cetateni !!!..intr-o tara civilizata cum ar fi Germania nu se obtine permisul fara sa ai si o diploma ca ai absolvit un curs de prim ajutor, orice conducator , mai ales politia , are obligatia sa opreasca , sa acorde primul ajutor , minimum 15-20 de minute , timp in care indiferent de locatia accidentului trebuie , si sigur asa e , sa fie acolo de la elicopter sau salvare !!!!!!!!!!!!tare nu ? mai va pana sa ajunga in tara noastra de rahat!
    0 0
  • Tanti
    Tanti este nevasta lui Bordei, mana dreapta a lui Cosmin Gusa. Sunt curios cum o mai invarte acum :D. Si daca nici asta nu infunda puscaria dupa ce omoara pe cineva pe trecerea de pietoni ...(macar ca i a vazut pe cap de creta pe acolo si putea sa fie mai atenta...)
    0 0
  • ovidiu
    ce destepti suntem toti
    deeeci, ne ia cam 15 minute sa invatam sa acordam primul ajutor vital corect....adica respiratia gura la gura si masajul cardiac.... acu... ca politistii nu stiu sa o faca sau nu au facut-o desi au fost invatati cum... e nasol... dar ca nimeni altcineva nu a facut-o e si mai naspa. adica erau vreo 3 ciumpalaci care se certau cu politia, soferita care se dezvinovatea de zor si reporterul care filma. nici unul dintre cei de mai sus nu au facut absolut nimic pt fata. iar cu miscarea accidentatului ce pot sa zic... mai bine il resuscitezi decat sa l lasi sa moara...
    0 0
  • Cineva
    Cine? Politia
    Din acest incident se poate vedea clar pentru ce a fost creata politia ...platita din bani nostri...sa apere pe cei de sus, o fi el summit ... nici bush nici bin laden nu erau pe kiseleff in acel moment...si tariceanu ...sa fim seriosi ...cine naiba se chinuia sa-i faca vreun rau cu atata politie ...cand poate sa-l omoare intr-o zi obisnuita ...sau o fi fost si asta in misiune ... ca sa frece menta prin parlament e mai important decat sa salvezi viata unei tinere
    0 0
  • traim in romania
    E teribil ce se intampla in tara asta si mai ales in capitala!Poti sa mori "linistit" ca nimeni nu te baga in seama.
    1 0
  • Corina
    MIZERIE
    Normal???? Cati bani s-au dat pentru pentru o astfel de concluzie. Cu siguranta nenorocita de femeie(ca doamna nu se poate spune) va scapa mult prea usor. O sa vedeti ca in cateva saptamani nimeni nu va mai sti nimic de caz. Sunt multe de spus, dar clar traim intr-o MIZERIE de tara. RUSINE.
    0 0
  • politie+politicieni=corupti
    si totusi ce se intampla cu zdreanta de la volan?
    0 0
  • NO COMMENT
    Dumnezeu sa o ierte ... Pentru politia romana "numai cuvinte de lauda" ,"organele statului" dirijau circulatia ca toti imbecilii ce ne conduc ,legile sunt facute pentru noi - muritorii de rand nu pentru ei ...
    0 0
  • info
    Ceva asemanator se va intampla si cu vreo progenitura de demnitar....! E o problema de timp...; numai ca lucrurile vor sta altfel! Va mai aduceti aminte ce s-a intamplat in cazul ministrului Orban? NIMIC!
    0 0
  • Crima cu sange rece...
    Cum o chiama pe autoarea accidentului ? Voi urmari ce se va intampla cu ea pe parcursul timpului.Totul se plateste in viata...
    0 0
  • Marcus Aurelius
    Au raspuns bine la comenzi ....
    Daca afirmau ca putea fi salvata i-ar fi acuzat automat pe politistii care isi vedeua de treaba nepasatori. E vorba de politisti de circulatie, adica oameni grei care nu pot fi deranjati cu orice fleac. De exemplu o viata de om ...
    0 0
  • Musamalizare
    Daca n-ati aflat inca... Autoarea accidentului e super afacerista, cica importa tigarile Davidoff la noi in tara.Deci... au scapat altii mult mai mici fara sa pateasca nimik, dar tembela asta care la banii ei putea sa-si permita un sofer care sa stie ce face cu covrigul.Deja campania de musamalizare a inceput cu publicarea rezultatului autopsiei (de care ma indoiesc ca e pe bune) si e bine orchestrata.Auzi "nu mai putea fi salvata" pe cati bani or fi scos chestia asta?Nu cred ca exista sanse sa fie pedepsita desi ar merita pedeapsa maxima!
    0 0
  • audist
    TAMPITI IN ROMANIA
    1. Limita legala acolo este 60. 2. In orice stat din uniunea europeana te beleau ca politist, vinovat de accident, privitor sau ziarist daca nu o ajutai. Se numeste legea bunul samaritean adoptata in toata europa dupa moartea dianei, printesa de wales. 3. era clar desi nu am pregatire medicala ca poate fi transportata pe o bancheta dreapta. eu sincer as fi blocat traficul sa imi ia permisul si caii de la bicicleta si o ajutam. sincer. 4. doi pumni in gura perita si carnatii de la antena 3 care desi aveau dupa si spatiu sa o intinda pe jos ca sa stea cat mai dreapta si sa o duca la spital au preferat sa filmeze. Asta fac ziaristii arata faptele dar nu se implinca.
    0 0
  • vina apartine numai soferului..
    vina apartine soferului ca nu a adaptat viteza..fata putea fi salvata..cineva mai sus spunea ca vreo 5% dintre soferi stiu ce sa faca victimei in caz de accident,din pacate esti obligat sa inveti prea putine despre asa ceva pt carnet..iar lumea din jur nu se baga tocmai pt a nu face ceva mai rau,cine s-ar baga daca nu stie ce e de facut?? sa faca vreo prostie si sa fie acuzat de omor..
    0 0
  • daniromail
    Respingator
    Ma uit cu mare uimire cum intr-o tara membra UE Politia Romana te lasa sa mori in mijlocul drumului. Am ascultat azi dimineata la un post de radio faptul ca soferita care a provocat accidentul, nu este un catatean de rand al Romaniei. Este patroana unei mari firme importatoare de tigari, si sotie de om cu greutate in societate.... Deci pedeapsa... va fi egala cu zero. Cat legat de viteza... cu cate nerusinare spune ca avea 60-70km/h in dreptul unei treceri de pietoni... Eu as inchide-o pe viata! Si averea pe care o are as da-o la saraci, ca oricum cred ca nu a facut-o pe cai legale... Deci atentie pe unde treci si ce faci cand te angajezi la tecerea unei strazi chiar cu trecere de pietoni. Am patit si eu ceva asemanator, la o trecere de pietoni si politistul tot la mine a strigat sa fiu atent ca venea o masina de vreo 50000 de euro si are voie sa circule cu 80 in oras.... Si daca l-am intrbat pe respectivul agent de ce tot la mine striga si nu il amendeaza pe sofer, a scos carnetelul si mi-a cerut datele sa platesc eu amenda ca de ce ii cer socoteala lui... NESIMTIMREA S-A ADUNAT IN ROMANIA si in alta parte nu mai gasesti!!!Pacat de studenta avea toata viata inainte!
    0 0
  • Adrian
    vinovatie
    Aici nu se pune problema daca mai avea sau nu vreo sansa de a fi readusa la viata, ci pur si simplu de faptul ca autoritatile desemnate sa ne serveasca si sa ne protejeze nu au facu absolut nimic. Fata ar fi trebuit dusa in masina si cu girofarurile si sirenele urland sa se fi incercat scoaterea ei de acolo si ducerea la spital. S-ar fi intalnit poate pe drum cu o ambulanta. Ar fi fost mai multe scenarii posibile. Intr-o tara civilizata, membra in UE, in secolul 21 se face tot ce e posibil ca viata unui om sa fie salvata. Ai nostri nu au facut NIMIC, iar sefii lor spun ca au actionat conform regulamentului...Atunci regulamentul e PROST facut. Am o singura intrebare: daca in locul fetei anonime care a murit acolo, s-ar fi aflat fiica cuiva cu bani multi sau a vreunui politician cunoscut, tot asa ar fi sunat raportul medico-legal? Tot asa ar fi reactiont autoritatile? Nu cred, dupa cum o sentinta de achitare data in cazul consumului de droguri de catre Tiriac JR. nu ar fi fost aceeasi daca in locul lui s-ar fi aflat orice muritor de rand. Ar fi cunoscut el atunci cat de nemilos e bratul lung al legii. Asta este statul roman, asa isi trateaza cetatenii de zeci de ani.
    1 0
  • Lucian
    Ce importanta are ce viteaza avea masina din moment ce fata era pe trecere ?
    0 0
  • emilian
    sa nu uitam un lucru:SI MEDICII POT FI MITUITI!!!,stiti prea bine...si inca cum...nu se pune problema!!!Deci faza cu "moartea a survenit in urma unui stop cardio-respirator",ii complet adevarata,faza ca ii daca a intrat in acel stop,de ce nu s-a incercat resuscitare... Ce nu declara medicii pt o suma oarecare,mai ales la ce proportii o ajuns sa ia acesta stire...
    1 0
  • criminala
    Cretina de la volan sa ia cel putin 10 ani de puscarie ca este o imbuibata si cu fata de zdreanta.......
    0 0
  • of
    a murit de indiferenta altora, a murit "romaneste"
    0 0
  • Alexph
    LEGEA NESCRISA
    STIMATI CITITORI EXISTA O LEGE NESCRISA IN LUMEA ASTA CARE CONTINE CATEVA ARTICOLE ATOTCUPRINZATOARE:-MORTUL ESTE INTOTDEAUNA DE VINA-SUPRAVIETUITORII (CEI PUTERNICI)SCRIU(RESCRIU) ISTORIAdeci meditati si actionati luand in cont cele 2 aspecte de mai sus
    1 0
  • Adi_Weber
    Politia rutiera TREBUIE sa stie sa acorde PRIMUL AJUTOR !
    Sunt incalificabili ! Asa cum la examenul auto esti obligat sa cunosti si tehnici de acordare a primului ajutor, politia rutiera - care in MAJORITATEA CAZURILOR - sunt primii la un accident, TREBUIE PRIN LEGE SA CUNOASCA sa acorde PRIMUL AJUTOR, altfel ar trebui sa li se faca dosar penal ca complici. De asemenea ar trebui dati afara definitiv din politie daca nu cunosc aceste tehnici si nu le aplica atunci cand sunt martori la accidente.
    0 0
  • Intotdeauna se va lua apararea autoritatilor si "mortul va fi de vina".Daca era imposibil de salvat, atunci politistii aia ar fi trebuit sa o impuste pe saraca fata, sa nu se mai chinuie...
    0 0
  • un oarecare....
    O Intrebare?
    Eu sunt de acord cu faptul ca trebuia ca politistii aceia sa incerce sa faca ceva...ca politistii aceia sa faca ceva....da intrebarea mea e urmatoarea: de ce in cazurile acestea reporterii stiu sa stea sa filmeze si sa lanseze acuze in stanga si in dreapta cand ei sunt poate mai nepasatori decat politistii aia....macar aia au chemat salvarea...si nu e primul caz cand niste reporteri prefera sa stea sa filmeze si sa moara respectiva persoana sub ochii lor....nesimtiti
    0 0
  • Fugiti cat mai aveti timp !!!!!Tara asta dauneaza grav sanatatii!!!!
    0 0
  • sunshine64sm
    "Aceasta este tara mea, / Si neamul ei, cel romanesc ... "
    #### Aceste fapte se petrec intr-o tara care se pretinde a fi normala. #### Adevarul este departe. #### Adevarul este dincolo de noi. #### O tara in care cetateanul este exploatat prin toate mijloacele, o tara in care cetateanul este ca un cal de povara, o tara in care cetateanul nu are nici cele mai elementare drepturi, o tara in care nici macar nu ai dreptul sa treci pe trecerea de pietoni, o tara in care cetateanul este tratat cu indiferenta atit de cei din jur dar si de catre autoritati, o tara in care cetateanul este lasat sa moara ca un ciine, o tara in care ai sansa sa mori daca incerci sa treci pe trecerea de pietoni, o tara in care platesti bani grei la contributia de sanatate si nu primesti nici macar o aspirina gratis, o tara in care cei care au bani multi sint cei puternici si sint cei care fac legea, o tara in care legea nu se respecta, o tara in care medicii sint macelari, o tara in care oamenii sint tristi si cu lacrimi de durere in ochi, o tara cu oameni care inca mai au o speranta, o tara plina de durere, o tara care isi bate joc de oameni, o tara in care cinstea si omenia sint notiuni depasite, o tara in care toate acestea se petrec. E o tara democrata, o tara in care fiecare are voie sa faca ce vrea. Si asta fac toti: fac ce vor. O tara in care „normal” poate insemna orice. Toate faptele de mai sus sint „normale” pentru o tara „normala”. #### Mai este cazul sa rostesc numele acelei tari „normale” ? #### In ceva zi am citit o fraza, si am ajuns la concluzia ca este foarte adevarata: „nu exista noua zeci si noua de prosti si un destept, ci noua zeci de destepti si un prost”. #### Mi-as dori foarte mult ca eu sa fiu singurul ne-”normal” din tara asta. #### Dar aceste fapte se petrec „... Aceste fapte se petrec intr-o tara care se pretinde a fi normala” ####
    0 0
  • rusine
    rusine mare numai la noi se poate intampla asa ceva
    0 0
  • NU E ASA
    nu NUMAI la noi se poate intampla asta, se intampla si in alte locuri, dar in 99% din cazuri, in romania, un sudor, sau un gunoier se poarta ca un "profesionist", spre deosebire de politist, medic, si popa, care ar trebui sa aiba un minim de respect pt. omul de rand care, luna de luna il plateste, fie ca are sau nu nevoie de serviciul sau. Cat despre asta care a luat viata unui om si nu arata pic de remuscare, sa o ierte Dumnezeu, ... dupa ce isi rascumpara pacatele pe lumea asta.
    0 0
  • FLORIN
    ???????
    CE numar are ?????????? B 127223 sau B 127222??
    0 0
  • catalin
    inca unul....
    oare ce o fi in sufletul parintilor care au crescut-o, au trimis-o la scoala, si-au pus nadejdea ca fetita lor va ajunge cineva .....dar oare cine este vinovata???????
    0 0
  • CE ABSURD...
    Cum Dumnezeu au fost absolvti de vina? Ei puteau sa cheme mult mai repede salvarea si chiar daca nu se putea face nimik asta nu trebuia spus la autopsie trebuia spus in primele 10 min ale accidentului. sa nu dam vina numai pe politie si soferita salvarea a ajuns mult mai tarziu decat ar fii trebuit le ia 20 min? hai sa fim seriosi platim bani grei la CAS si avem parte de ajutor in min 20 de minute? plus de asta nu se stie viteza din cate stiu eu trebuiau sa fie urme de frana si politia sa faca calcule in ceea ce priveste viteza daca nu exista urme de frana inseamna ca avea viteza prea mare si nu a incercat sa evite accidentul...in fine asta e simpla mea parerea. si ca sa nu uit dupa noul cod rutier daca accidentul se petrece pe trecerea de pietoni(loc marcat) conducatorul autovehiculului raspunde penal , daca era in afara trecerii de pietoni rspundea victima(daca mai traia). deci oricum soferita va avea de suferit si sper nu 5 nu 25 nu 50 de ani ci cat mai mult timp posibil caci oricum vad ca nu are constiinta si numai cu o pedeapsa penala poate va realiza ce a facut. multumesc si repet e doar parerea mea . iar referitor la tariceanu el e principala vina ca in tara asta nu se ia nici o masura corecta si am ajuns sa fim tara tuturor imposibilitatilor si a multimii de incompetenti si nesimtiti...
    0 0
  • Ionescu
    Doar accident
    Este doar un accident nenorocit si cei care au experienta la volan stiu ca asa ceva se poate intampla oricui...indiferent de experienta sau tipul masinii.Soferita a facut ce i-au spus politistii,iar in momentele de dupa accident in 99.99% din cazuri si cel care l-a produs intra in stare de soc.Din pacate persoanele ce-au sfatuit-o cum sa procedeze practic au linsat-o mediatic.Nu uitati....este un doar accident si se poate intampla oricui...fiti un pic mai realisti.
    0 0
  • vai mama noastra
    Chiar credeti ca schimbati ceva?
    Voi chiar credeti ca veti schimba ceva in tara asta? Chiar credeti ca veti schimba oamenii care, in ghilimele spus, ne conduc? Nu veti schimba politistii care te intreaba : da ce vrei domne sa fac, io sunt ambulanta ? Cat de dobitoc sa fii sa intrebi asa ceva? Trebuia sa ii spuna : Da, arati ca o amulanta, ia-o in spate si fa nino-nino prin oras pana la spital. Cretinii dracului, da stiti sa ne trageti pe dreapta sa ne spuneti ca am calcat liniile de tramvai in disperarea de a ajunge la munca si de a ne hrani familiile. Stiti sa ne opriti dupa 5 Km si sa ne intrebati : Credeai ca scapi ? Stiti sa adunati din toata colturile lumii toti tampitii de tablagii ca sa dirijeze traficul in Bucuresti, ca sa va vada Bush, care oricum n-o sa se uite. Comunistilor. Sa treaca odata generatia tanara la putere, cea de dupa `89. Nu muriti odata, sa scapam si noi de imbecilitate si de nepasare? As fi cel mai fericit om de pe pamant.
    0 0
  • Verucic
    DinMasina.Ro- solicitam o copie a raportului autopsiei!
    Buna ziuaIn numele meu si a celor peste 400 de oameni care au semnat petitia, solicitam o copie a raportului autopsiei!http://dinmasinamea.wordpress.com/2008/03/30/petitie-online-catre-ministerul-justitiei-politia-romana-si-baroul-bucuresti/Multumim
    0 0
  • cica politia
    politistii sunt vinovati ..nu?..greilor dar ziaristii aia care stau si iau interviuri, si o filmeaza pe tanara care moare?! ei nu erau la serviciu? v-ar placea sa va filmeze sora, fratele, parintele care moare si apoi tot ei sa acuze ? sa fim seriosi... ganditi inainte sa sariti DOAR pe politie
    0 0
  • Bastet
    Indiferenta
    Mie imi este groaza de indiferenta noastra, a ROMANILOR. Asa am ajuns: indiferenti si toleranti. Tot asa reusim sa murim loviti de napasarea celor din jurul nostru. Numai conteaza ca a fost sau nu un accident conteaza ca am trecut cu totii pe langa si ne-am uitat cu jind dorind in sinea noastra ca cineva sa faca ceva... dar nu noi. Si ma gandesc ca poate am sa patesc si eu asa, poate ca mi se va face rau, poate voi avea un accident..si toti vor trece pe langa mine afirmand mai tare sau doar pentru ei "Saraca fata..".Si asa ne stingem loviti de indiferenta celor din jur. Iar "dama" aceea va scapa din cauza indiferentei noastre.. Cateodata ma doare ca traiesc aici. "Unde esti tu TEPES Doamne.." :((
    0 0
  • cristi
    o nenorocita
    sper ca si ea sau copii ei sa aiba parte de cea au parte acum parintii acelei fete,sa putrezeasca in iad catea nenorocita
    0 0
  • adrian
    Asta e tare :
    "concluziile cercetarii interne aratand ca oamenii legii au actionat in limitele normelor interne ale Politiei Romane." Ne ***** in Politia Romana si in normele lor interne !
    0 0
  • NO POLICE
    SIGUR
    MORTUI VINOVAT SI CONDUCATORII AUTO CU MAREA SCUZA NEADAPTAREA VITEZEI LA CONDITILE DE DRUM SI NEAM SPALAT PE MAINI.VINOVATA E ORI FATA CARE TRAVERSA DACA ERA NEREGULAMENTAR ORI SOFERITA DACA NU A RESPECTAT LEGEA DAR INDIFERENTA POLITISTILOR E DE NEACCEPTAT NUMAI IN RAZBOI FATA DE DUSMANI SI NICI ATUNCI NU A FOST ASASA LE FIE RUSINE ATAT LOR CAT SI SUPERIORILOR SI SA NU UITAM SI PE REPORTERI CARE FILMEAZA IN LOC SA AJUTE RUSINE TUTUROR CELOR CARE AU FOST DE FATA DAR DUMNEZEU VEDE.ASA VOR PATI SI ACEI SPECTATORI.
    0 0
  • mariux
    limitatoare de viteza
    Vin si eu cu o intrebare. cam peste tot in tara asta de kkt se pun limitatoare de viteza. daca e un accident pac a doua zi apare si limitatorul de viteza. acolo daca e drum drept si se merge cu 70-80 km pe h de ce nu se monteaza ori o limitare mare ori 3 mai mici. insa sa le puna dintr-o parte in cealalta si dupa trecerea de pietoni. atunci o sa vedeti cum se reduc vitezele ;). insa poate ca pe acolo trec neste "bogati si smecheri" care nu vor sa li se strice masinile sau sa fie incetiniti de neste limitatoare de viteza. ia mai ganditi-va si la aceasta varianta.
    0 0
  • mariux
    impresie
    cat despre ce se intampla in acest caz, sunt dezgustat, inca odata se vede ce inseamna Romania, tara asta de kkt unde daca ai bani se gasesc niste parghii de toata frumusetea: avocati, politie, doctori legisti etc. Sunt atatea cazuri care sincer imi starnesc atat scarba cat si ras, pt ca suntem de rasul europei si toti se sterg cu noi la c.u.r. , o sa vedeti pe viitor, deja bulgari sunt inaintea noastra in UE. Traiasca coruptia :)) =))Romania = tara in care iti impusti hotzul si scapi ca de e autoaparare, dai cu masina peste unu altu il omori si dai niste bani ca despagubire familiei si atat, iei trei cartaboase si vinzi o agricultura etc :)) e minunat sa traiesti pe aceste meleaguri de plina intriga mioritica
    0 0
  • Costache
    Fugiiiiiti!
    Fugiti din Romania cat mai puteti!...
    0 0
  • ipocrizie
    avem un serviciu de urgenta 122, avem echipaje smurd, descarcerare, ambulanta, fecem eforturi sa ne miscam cat mai repede sa salvam vieti...dar atunci can omul e langa noi ori il ignoram, ori filmam , ori dirijam circulatia, ori ne certam ori ne lamenta ...IPOCRIZIE ROMANEASCA sau rautate sau ignoranta sau mostenire genetica.....
    0 0
  • George
    SI SALVAREA NU MAI VENEA
    Politia a gresit ca nu a dat dovada de omenie, sa stea macar la capul victimei, sa o tina de mana si sa insiste la Salvare sa vina mai repede. Nu e posibil ca inainte de samit, cu Bucurestiul plin de politisti, Salvarea sa ajunga dupa 20 min.; avand in vedere ca e asa de aproape de Spitalul de Urgenta Floreasca. RUSINE LOR!!! Ar trebui sa se gandeasca ca ar putea fi copilul lor lovit.Rusine si celor care nu trag pe dreapta cand vad Salvarea!!!!
    1 0
  • carmen constantin
    scarba
    ce-mi repugna mie si oricarui om in totalitatea facultatilor mintale este atitudinea celor prezenti..nici un politist nu a stat langa victima sa o intrebe daca se poate misca sau sa o sustina moral...nici un reporter nu a facut acest lucru.. cat despre autoarea accidentului, era o femeie care facea parte dintr-un alt peisaj..toata lumea s-a purtat ca si cum fusese omorat un caine, nu un om..
    0 0
  • claudiu
    Studenta e de vina
    Spunea cineva mai sus ca a fost un accident si ca soferii cu experienta stiu asta...pai eu tocmai pentru ca am experienta cand ma apropii de trecerea de pietoni reduc oricum viteza. Se mai arunca unii sa traverseze fara sa se uite si daca vii cu 50 la ora (viteza legala in localitate) nu mai ai timp sa ii eviti, nu mai spun daca intre timp iti mai cauti si rujul prin geanta etc. Pentru mine este simplu si clar. Accident este atunci cand mergi bine mersi si te trezesti cu un tir in fata ta pe contrasens...cand lovesti pe cineva pe TRECEREA DE PIETONI esti vinovat. A, sa nu uit...totusi contextul e interesant. In zona respectiva viteza legala e oricum de 60, care se mai poate depasi cu pana la 10km/h fara sa te amendeze politia. Ar fi interesant de stiut daca nu cumva in momentul producerii accidentului erau deja politistii acolo la trecerea de pietoni si dirijau traficul ( a se citi dadeau din mana soferilor sa se grabeasca si nu lasau pietonii sa traverseze)...e posibil ca doamna cu Audi sa fie doar o victima, femeia a accelerat ca i-a facut semn politistul, in mod normal pietonii nu aveau voie sa traverseze, studenta era aiurita (= mortul e de vina)etc...hehehe nu intotdeauna soferul e vinovat. Cazul merita urmarit.
    0 0
  • pt DRAKo
    Esti un coada de caine, m-ai enervat de nici nu mai imi vine sa citesc in continuare. Pe cine dai tu vina si cu cine tii, sau esti unul din acei politisti???? Din cate am vazut eu erau 3 politisti in intersecti din care unul cu motocicleta, oare nu era posibil ca politistii sa opreasca o masina sa o ia pe studenta si sub escorta motociclistului sa mearga la spital?????? ora nu ajungeau mai repede de 20 de min??? esti un meare ..... pacat ca nu imi permit sa iti spun tot ce am pe suflet si mai ales sa fim fata in fata, esti un incompetent, nici nu stiu cu te time planeta asta pe ea.
    0 0
  • Salvare
    Ptr cei care spun ca salvarea a sosit dupa 20 min se inseala amarnic ...salvarea a sosit in 5-6 min asta va garantez, fapt confirmat si de Mircea Badea,care a fost la fata locului, in emisiunea lui de aseara, cat despre duduia aia ingamfata sper sa infunde puscaria ...... desi am mari indoieli
    0 0
  • Anastasia
    Mi s-a facut pielea de gaina cand am vazut reportajul prezentat de pe acest site. Adevarat este ca, in Romania adesea se intampla acest fenomen care ia amploare mai mult si ai mult, si anume, in cazuri ca cel de mai sus prezentat, unde o victima insangerata si intinsa pe marginea soselei care avea nevoie de ajutor(de prim ajutor si aici ma refer chiar si ajutorul(sprijinul) moral pe care putea sa il dea oricare persoana care se afla in preajma victimei), dar din pacate situatia a fost alta si anume, la inceput nimeni nu s-a inghesuit sa stea langa victima, iar cand au venit paramedicii, erau prea multi langa fata dar deja era prea tarziu pentru a o salva, cu toata binevointa personalului de la ambulanta. Adevarul este ca nu suntem instruiti si nici nu ne dam silinta sa invatam barem notiuni generale in cazul acordarii de prim ajutor in astfel de circumstante. Ganditi-va ca, oricare dintre noi puteam sa fim in situatia similara a Tatianei!Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
    1 0
  • credos
    Fata lovita pe Kiseleff
    Aceasta vaca are tupeul sa spuna ca rula cu 60-70 km/h! Ori ne crede prosti..ori ne crede tampiti! In primul rand..de la trecera de pietoni, unde a fost lovita victima..si zona unde a fost proiectata..demonstreaza o alta vitteza...mult mai mare! In al doilea rand..."urmele lasate" pe autoturism.. demonstreaza o viteza mult mai mare! In al treilea rand..."traumatismele" suferite de victima... arata o viteza mult mai mare...de peste 90 km/h.. Cei care au tangenta cu medicina legala o sa inteleaga ceea ce am vrut sa spun! Oricum aceasta nenorocita, avnd relatii de afaceri cu motociclistul..o sa "scape" cum a "scapat" madam Pauneascu! Cel mult se va alege cu vreo "suspendare"! Nu traim in Germania, Marea Britanie, etc....ci traim in Romania, unde naivitatea e la moda!
    0 0
  • Mangalia
    Adevarul este la mijloc!
    Parerile intr-un asemenea caz sunt impartite.In cazul in care se intampla un accident si este anuntzata Politia automat sunt autosesizate Salvara si I.G.S.U. (brigada descarcerare), problema nu este lipsa de comunicare ci traficul si in procent de 40-45% din cazut este indiferenta Salvarii sa zicem asa, dar referitor la primul ajutor in caz de accident trebuie sa se inteleaga, nu este asa de simplu sa dai primul ajutor la o persoana lovita de masina si care vizibil respira mecanic.Intr-un asemenea caz numai persoana abilitate o pot face si va asigur un simplu sofer, politist nu poate face fatza la un asa caz e logic.Fratilor nu avea un picior rupt, o mana sau ii curgea sange de nu jtiu unde , pozitia in care este intr`o parte o apara de posibilitatea de a-si inghitzi limba nu mai judecati in lipsa de cunostinta de cauza.E usor de spus dar toti care critica nu stiu ce ar face intr-o situatie asemanatoare.O miscare gresita(neavand cunostinte medicale in cazuri grave) poate duce la o moarte instatanee si apoi....... constiinta ce faci cu ea?
    0 0
  • E trist, e jale ...
    E o rusine si mi-e o scarba profunda de tot ce se intampla in jurul meu, in tara asta. Astia suntem noi oamenii, nu trebuie sa mire pe nimeni ca pe numeni nu intereseaza de cel de langa el. E o mentalitate bazata pe o educatie care tareaza probabil de mii de ani. Nu a avut cine sa ne educe si sa ne schimbe. Suntem inca ANIMALE si asa vom ramane pentru mult timp de acum incolo, personal cred ca pentru totdeauna. Un stop cardio-respirator se resusciteaza DACA ARE CINE ! Organele de ordine, trebuiau sa aiba pregatirea necerara pentru acordarea primelor ingrijiri pentru suportul vital de baza (BLS - basic life support). Ibracarea uniformei ar trebui sa-i oblige asta ! Probabil nu si in Romania. Persoana care a lovit victima, trebuia la randul ei sa cunoasca aceste reguli si sa le aplice, chiar daca nu ar fi avut succes. Numai ca in scoala Romaneasca se pune accent mai mult pe traforaj si pe tesut, decat pe cursuri de prim ajutor. Oamenilor le e pur si simplu FRICA sa intervina pentru acordarea primului ajutor pentru ca se tem ca vor fi acuzati de OMOR daca victima decedeaza in bratele lor. Aici apare indiferenta ! E trist, e Romania ... din pacate !
    0 0
  • Sa aprindem o lumanare...
    Se iese in seara asta la locul in care biata Tatiana si-a pierdut viata pentru a pune o floare sau sa aprindem o lumanare.O sa vina foarte multa lume, in special studetnti. Ora 18.
    0 0
  • Iulian
    Si soferul vinovat nu va fi tras la raspundere?
    Pai,..bine, am inteles cum e cu raspunderea politistilor si cu sansele de supravietuire a victimei. Dar cum ramane cu femeia care a calcat victima pe TRECEREA DE PIETONI?! Nu conteaza ce viteza a avut ea, conteaza ca a lovit studenta pe trecere si ca aceasta a decedat in urma impactului! Poate nu as fi spus nimic daca victima ar fi traversat neregulamentar, dar asa... A propos, nu s-a comentat nimic daca soferita vinovata a franat sau nu. E ucidere din culpa, parerea mea. Asa ca ar trebui sa raspunda penal pentru fapta sa.
    0 0
  • Si totusi ...
    Toata lumea se apuca ca arunce cu pietre in politisti care vezi doamne nu au facut nimic. In afara de a suna la salvare ce ar fi putut face? Absolut nimic. De ce? Ptr. ca in astfel de cazuri victima nu se misca pana la venirea ambulantei si a unui cadru medical specializat. Veti intreba de ce? Ptr. ca ii pui viata in pericol si in loc sa o salvezi o omori. Sunt multi viteji aici care spun ca ar fi pus-o pe bancheta din spate si ar fi dus-o la spital. Si daca victima ar fi murit din cauza lor ptr. ca au transportat-o in conditii necorespunzatoare si i-ar fi sectionat, sa zicem, maduva spinarii? Se numeste omor din culpa. Deci bunii samariteni s-ar fi transformat in inculpati.Deci lasa-tii in pace pe politisti si indreptativa atentia catre soferita si mariii jurnalisti de cacao din romania care nu sunt in stare sa informeze corect populatia si fac din orice subiect, un subiect de scandal. Nu va mai lasati manipulati de toti acesti pseudo jurnalisti care oricum nu au facut nimic ptr. victima, nici macar nu au sunat la salvare. Deci sa ne lase cu textele lor rasuflate. Aceste mari posturi de televiziune ar trebui sa angajeze profesionisti si nu mascarici pe post de reporteri. CNA-ul se pare ca doarme in acest caz ca si in multe altele, nu aplica nicio sanctiune ptr. dezinformare, instigare s.a.m.d. Eu unul ia-si fi amendat pe toti cei care stigau la politisti ptr. ultraj, ptr. ca ei au facut ceea ce trebuia sa fac in acea situatie dirijau circulatia ptr. a nu se forma ambuteiaje si fluidizau circulatia, altfel o gramada de gura casca ca cei care tipau s-ar fi oprit sa vada ce s-a intamplat si ar fi facut exact acelasi lucru care il faceau toti ceilalti gura casca, adica NIMIC. Fiti seriosi oameni buni si ganditi si singuri nu-i mai lasati pe toti papagalii sa va manipuleze. Pacat totusi ca s-a irosit o viata.Condoleante familiei indurerate.Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca.
    0 0
  • Reversul
    Ceea ce ma mira citind comentariile este faptul ca nimeni nu vede si reversul medaliei. Adica nimeni nu-si pune problema ca poate chiar pietonul era vinovat. Faptul ca era pe trecerea de pietoni nu-l absolva de o anumita vina.Daca dintr-o expertiza tehnica rezulta ca soferita mergea in limitele vitezei legale pe acea portiune si angajarea pietonului nu-i mai permitea sa opreasca in timp util masina, atunci soferita are toate sansele sa fie absolvita de orice vina. Si citi dobitoci nu sunt care folosind trecerea de pietoni fac abuz de prioritate. Pur si simplu nu se gindesc si la sofer, nu se gindesc cit de cit daca masina poate opri in timp util sa-i acorde lui prioritate, nu se gindesc ca totusi masina este un "mecanism" care se poate defecta chiar in acel moment. Citi dobitoci nu sunt care nu au timp sa se asigure si se arunca pe trecere ca oile. Iarna cel putin e teroare trebuie sa "stringi din fund" si sa te rogi sa se opreasca masina in fata acestor inconstiienti. A te asigura nu inseamna numai sa te uiti daca esti pe trecerea de pietoni sau nu ci si de a aprecia daca poti traversa in conditii de securitate. Pacat ca nu se mai face inca din scoala o educatie rutiera. Trebuie sa existe un respect intre pieton si sofer si fiecare sa il inteleaga pe celalalt. Intr-adevar atitudinea sfidatoare si nepasatoare a soferite precum si nepasarea politistilor si a tuturor celor care au vazut si filmat incidentul sunt condamnabile. Dar in special a oamenilor legii care pe linga faptul ca sunt aparatori ai legii ei insasi trebuie sa fie un exemplu de conduita civica, mai ales ca acuma nu mai sunt selectati dupa "originea sanatoasa" (sau ma insel). Acestia in afara de a pune radarul pe la colturi si te miri unde (si asta fiindca trebuie sa isi faca planul la amenzi) altceva nu mai fac. Nu vad haosul din trafic, faptul ca fiecare o ia pe unde il taie capul, nu se mai tine cont de semne de circulatie, faptul ca nu sunt in stare sa-i potoleasca pe smecherii din trafic.
    0 0
  • Lasa-ti vrajeala...
    Pai dak nu putea fi salvata atunci aia de la ambulanta dc ziceau ca da?? Tot aia vorbesc aiurea nu???Tipic politistilor din romania...fratilor nu va mai ajunge omu la nas decat cu banu nu??Daca era vorba de unii dintre copii vostrii imediat sareati cu gura...niste nenorociti...din cate stiu se acorda primu ajutor dar pe voi fix undeva va durut...Daca nesimtita aia de soferita are relatii e logic nu??? In loc sa vada idioata dak ii e bine fetei ea dadea telefoane...femeie nesimtita ...si plus cand au intrebat-o cu ce viteza mergea a mai si zis k cu 60 70...parca 60 e limita... nu?? Nenorocitilor...faceti dreptate indiferent de rangul social al oamenilor!!
    0 0
  • offf
    a murit k un caine.......imi pare rau pentru familia fetei
    0 0
  • Trecere de pietoni
    Mai are rost sa vorbim de ce viteza avea masina care a accidentat-o pe biata fata? era trecere de pietoni! din pacate din cite se observa viata unui om nu prea are valoare, din pacate grija fata de om lipseste in aceasta tara, si asta se vede peste tot! Dumnezeu s-o ierte pe biata fata! Dreptate? ce sa mai faci cu ea dupa ce moare un copil...
    0 0
  • lupu_vitezomanu
    e timpul sa facem ceva!
    atatea pareri degeaba daca nu facem ceva, daca stam in fata monitorului si comentam ce se intampla in romania pe forum-uri, sigur nu ne vom face auziti! ganditi-va ca e tara noastra a popoeului roman, nu numai a demnitarilor si a institutiilor statului care ne iau in batjocura! ganditi-va ca daca noi acceptam asemenea rahaturi nimeni nu va face nimic pentru noi, "Romania,trezeste-te!" ar trebui sa nu lasam astfel de cazuri sa devina un precedent, trebuie sa facem presiuni si prin orice mijloace sa aratam ca nu permitem statului sa isi bata joc de noi, dar daca noi stam cu mainile in san ce putem face. ganditi-va ca pe dincolo se fac fel si fel de mitinguri care atrag atentia asupra conducerii, pentru orice neajuns al omului de rand, nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare. iar eu zica ca in cazul acesta trebuie facute presiuni asupra investigatiilor ce se desfasoara si asupra rezultatelor,ca ne trezim peste o saptamana ca nu va mai stii nimeni nimic de cazul acesta, soferita scapa basma curata iar politia e tot militie! NU astfel de cazuri sunt inadmisibile pentru un stat care vrea sa intre in ue! la noi democratie=comunism. E jale! dar mai rau e ca neam obisnuit asa si am uitat ca altii si-au dat viata in decembrie '89 pentru ca romanul sa traiasca mai bine doar ca noi nu am stiut sa luptam in continuare si am ajuns o tara de cacat! condusa de fosti securisti, comunisti...etc. Dumnezeu sa o ierte! si ar trebui sa va ganditi ca voi a-ti putea fi urmatorii! e trist! dar vad ca multi zic ca e romania si nu ai ce face, astfel de resemnari nu isi au logica! suntem adormiti oameni buni..ba avem ce face doar ca nu ne dam interesul,asteptam sa se schimbe ceva fara sa facem nimic!
    0 0
  • valentin vicol
    musamalizare+scuza
    intrebare pentru acestia care au dispus medicilor sa spuna in fata presei ca fata nu putea fi salvata:aveti oameni buni constiinta? daca da, somn usor in continuare. sper sa existe intr-adevar judecata de apoi, acolo nu poti da spaga.
    0 0
  • CRIMA
    NU CONTEAZA DIVERSIUNILE CU SALVAREA ETC. = S-A COMIS O CRIMA PE TRECEREA DE PIETONI! CONTEAZA DOAR CARE E NUMELE ACELEI CRIMINALE DE LA VOLAN?
    0 0
  • vina cui este?
    se face atat tam-tam pe subiectul asta ca m-am saturat! e o intamplare tragica, intr-adevar, dar nu se pot acuza politistii de nimic, nu puteau interveni cu primul ajutor, deoarece nu au pregatire medicala!!!! :|apoi in urma auopsiei, s-a concluzionat ca stuidenta avea toracele stricit! daca intervenea cineva cu primul ajutor, va intreb, nu inrautatea mult mai mult situatia? care intr-un final a fost fatala?
    0 0
  • Roxana
    inconstienta...
    lucrez in zona, si pot sa va spun ca era sa fiu in locul fetei ...de vreo 2 ori...numai ca am estimat bine viteza soferului care gonea nebuneste.nu stiu daca se poate, dar ar tb un semafor in zona!
    0 0
  • Ionescu
    Doar accident
    Este doar un accident...rusine celor ce fac audienta pe nenorocirea altora,rusine televiziunii si adreselor de net care speculeaza aceasta nefericita intamplare.Mai mult ca sigur ca si victima avea o parte de vina...de cate ori nu vedem tot felul de figurante si figuranti ce se infig pe trecere fara sa se uite macar la stanga sau la dreapta,cine sunteti voi cei care o linsati pe cealalta persoana implicata?Va inchipuiti cumva ca aceasta mergea cu masina avand ochii legati?Nici macar nu cunoasteti zona...acolo se circula numai in coloana...daca aia merg cu 60 cu 60 mergi si tu..iar daca ala din dreapta ta franeaza brusc...de multe ori nu ai timp sa franezi si tu.Asta este realitatea,ce atata circ?Vreti sa vedeti circ?Pai daca politia iti spune sa stai dracului deoparte tu ce faci?Le dai in cap si iei victima in brate?Justitia isi va spune cuvantul...Pacat de anii tinerei ce-a murit,asta da este o drama...dar ea a murit,si cel vinovat va plati.
    0 0
  • anton paul
    tara lui papura voda
    mare dreptate au parazitii in versurile lor: "cum fac sa mut si eu zebra aia dak mierlesc un fraier?" asta este Romania in care traim.O Romanie a spagii si a nepotismului.in imagini se vede clar cum i se fase masaj krdiac.nu cred k cei d la salvare faceau acest masaj krdiac dak toracele era strivit.si ink ceva masina nu a lovit-o la nivelu toracelui.nimic nu se leaga in povestea asta si din pakte o murit un om.
    0 0
  • accidentul
    vinovatii vor fi acoperiti ...asa e in romania de la declaratia sefilor din politie ca nu se putea face nik ......mie scarba de romania .La noi se moare cu zile ..sa nu uitam cazul bonlavului lasat in strada ca nu-l primea spitalele .....si mute sute de cazuri din astea ...asta este si daca continuam asa inseamna ca ne meritam soarta ....
    0 0
  • pilosii
    Punem pariu ca la cate fitze si impresii avea in cap tarfa aia proasta, mergand pe relatzii, o sa scape basma curata? Hai sa ne amintim de cazul "Doamnei" Paunescu- sotia senatorului care a avut o gramada de accidente si n-a facut o zi la mititica sau de pustiul ala de 2 bani care a facut accident cu 2 decese pe Dorobanti cu Porsche-ul si acum e "plecat" din tzara. EEEEEE? Si multe altele la fel. De ajutor din mila daca nu din spirit omenesc sau civic cum vreti sa-i spuneti ce sa mai vorbim?
    0 0
  • Pishky
    accidentul
    si cameramanu ce a facut? nik....si ma surprinde calmul doamnei soferite dupa ce doar ce lovise...mortal se pare pe cineva ...adica.....totusi.....sa fi fost un nene cu o dacie....nici napuca sa se dea jos din ea ca se dadea jos direct la puscarie ....pa cand tanti asa...foarte calma ....60 -70 cat poti sa ai....nu sunt din bucuresti....dar limita in localitate parca e 50....ea nu a trecut pe langa domnu agent? ala asa la ochiometru nu a observat ca poate are mai mult de 50 km/h ...chiar ca romania si ne ocupa tot timpul....
    0 0
  • Catalin
    Romania - "tara unde totul este posibil"
    Stopul cardiac DefinitieStopul cardiac reprezinta oprirea inimii. Dar cum oprirea inimii duce dupa aproximativ un minut si la oprirea respiratiei, de cele mai multe ori avem de-a face cu un stop cardio-respirator, adica moarte clinica.Moartea clinica este starea organismului în conditiile opririi complete a circulatiei respiratiei si activitatii functionale a SNC.- durata mortii clinice 3-5 minute, la hipotermie - 2 ore;- debutul este brusc;- moartea clinica stare reversibila.Stopul cardio-respirator este "definitia medicala" a mortii. Acelasi diagnostic se pune indiferent de ce a cauzat asta, accident rutier, innec, crima, batranete..........!!!!! Curiozitatea mea, domnilor politisti si medici legali (a se citi spagari), este ce anume a cauzat acest stop cardio-respirator: leziuni interne, hemoragie interna....! Este usor sa bagi spaga in buzunar si sa te speli pe maini spunand: a murit din cauza unui stop cardio-respirator, dar domnilor care spuneti asta oare chiar atat de prosti si ignoranti ne credeti? SA VA FIE RUSINE!
    0 0
  • fac ce vreau k am bani
    vorbim degeaba
    audi a6 impact la 40km/h cu un mistret de cca 120 kg.... rezultat bara fatza zgariata far crapat shi cam atat.... la cul arata audi ala avea mult peste 80 vedetzi voi masinile astea noi au o kestii foarte desteapta "se miska bara din fatza in caz de impact" shi cum zice versul dintr`o melodie "mut shi io zebra daca mierlesc un fraier" pai ce sa faca militza cand doamna are barbat cu bani ????? NIKA nu face k nu are cum astfel de cazuri se intampala zilnic shi nimeni nu face nimik "o tzara de kkt cu oameni buni dar prea putzini ... restul ....JAVRE" pacat dar asta este realitatea ... ai bani te doare nikaieri ..
    0 0
  • Razvan Ionascu
    la 60 de km pe ora se moare lejer
    Oricum, indiferent ca avea 60 sau 70 (viteza legala in oras fiind oricum de 50 de km pe ora), e bine de stiut ca un un pieton poate muri in urma unui impact cu o masina ce ruleaza cu 40 km/h sau mai putin.
    0 0
  • vaiii
    Nu o sa pateasaca nimic acea criminala, vezi cazul cu nevasta lui paunescu care a ucis 3 persoane si..... atat
    0 0
  • complicat
    Nebunia din Bucuresti.Nerespectarea legilor, grandomania unora si prostia altora. Cam acestea sunt cauzele haosului pe care romanii il traiesc...ca fiecare din noi , la locul de munca ,avem obligatia de a nu ne depasii limitele competentei in domeniul in care lucram, sa venim si sa spunem ala de ce nu a facut mai mult sau ala de ce a filmat si asa mai departe este o veche problema a romanilor.Toti suntem destepti si stim sa ne dam cu parerea dupa ce s-a intamplat ceva rau. Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Si inca ceva Toti suntem implicati in trafic ca pietoni sau ca soferi deci avem toti obligatia sa ne pazim viata, noi insine in primul rand. Ceilalti vin in urma noastra si respecta niste reguli si in general respectarea acelor reguli ( cercetare la fata locului , acordarea primului ajutor, filmarea momentului, curiozitatea altora ) nu fac altceva decat sa produca si mai mult rau sau sa ne incite pe noi oamenii in discutii contradictorii ...
    0 0
  • o intrebare...
    un raspuns?
    Zicea cineva mai sus ca nu trebuie sa te atingi de victima daca nu ai la indemana un guler cervical...perfect de acord....dar cum ramane cu trusa de prim ajutor pe care ar trebui sa o o aiba oricare in masina...in trusa exista o fasa si o pereche de manusi sterile (in punga de hartie) din care se poate confectiona un guler...am invatat asta in prima lectie de prim-ajutor....oare militienii(!?!) aia nu au urmat un asemenea curs?oare nu ar trebui sa stie ce sa faca intr-o asemenea situatie?.... in orice traumatism de orice fel sansele de supravietuire sunt foarte mari daca se intervine foarte rapid dupa producerea accidentului si scad dramatic daca nu primeste un minimum de ingrijiri in primele 3-5 minute... ce faceau daca avea doamen fereste o sectiune de artera femurala-unde moartea se produce in 5 minute dar daca te duce capul si ii faci un pasament compresiv are sanse de supravietuire???...
    0 0
  • romania
    intotdeuna mortu-i vinovat....chiar va asteptati sa fie sactionati respectivii politisti? ce gluma buna.ca puteau lua o masina din trafic in interes de serviciu ca sa poata duce fata la spital in timp util e o alta discutie...
    0 0
  • supun atentiei...
    daca o persoana este accidentala mortal oriunde in trafic, se considera ucidere din culpa,daca evenimentul are loc pe trecerea de pietoni,consider ca in lege trebuia sa fie considerat ,,omor cu premeditare''atita timp cit exista si indicatoare de avertizare.Sa spui ca nu ai vazut trecerea,nu este un motiv.N-ar fi normal sa existe o diferenta intre cele 2 situatii??
    0 0
  • marius braila
    ...
    mai "reporterilor" voi d unde stiati ce lovituri i-au fost provocate victimei si in ce locuri, va ganditi ca poate aceasta era lovita la cap si o posibila miscare gresita din partea unui amator ii putea agrava situatia....da ce politistul e medic???..daca se ducea politistul acolo si se constata la medicina legala ca fata a murit din cauza celui care a vrut sa o salveze, ce se intampla???...
    0 0
  • Lorelei
    inuman
    Faptul ca se spune acum ca nu putea fi salvata, nu-i scuza pe cei care nu i-au acordat primul ajutor. Cumva asta se insinueaza in acest articol? "Ei bine" nu ii scapa de vina, comportamentul ramane inuman.
    0 0
  • soso_70
    JEG
    penal articol cred ca este facut la comanda penibil legal 50kmin locUNDE ESTE SAU LA CE SRL ESTE INMATRICULAT AUTOVEHICOLUL PUSCARIE TREBUIE
    0 0
  • Beowulf
    RUSINE!!!
    nu mai e nevoie de niciun comentariu,banii rezolva tot in tara asta de CACAT!!!!Rusine sa va fie!!!
    0 0
  • Provincial
    Jurnalisti judecatori...
    Eu i-as baga la puscarie pe reporterii ce-au realizat filmarea...practic ceilalti n-au avut nici o sansa sa se apere.Spiritul de turma este omniprezent si aici in aceste comentarii,da, unii dintre voi nici in 10 vieti nu veti urca intr-o asemenea masina,da, femeia ce-a produs accidentul avea mult bun simt,da,politistii si-au facut datoria,da,se vede clar cum cei de la SMURD o apasa pe abdomen ritmic,da a murit o tanara de doar 21 ani.Asta este problema,o tanara a murit,dar nimeni n-a intentionat s-o omoare,a fost un accident...iar voi nu stiti nimic despre accidente,viata voastra este un accident si-l traiti fara responsabilitate.Cum o ajuta pe studenta soferita care la randul ei se afla in stare de soc?Era mai bine daca bocea?Sau daca se lua la bataie cu politistii ce-o indemnau sa stea linistita ca salvarea este pe drum?Vine un reporter ce-a vazut pentru prima oara in viata un ranit si-ti reproseaza ca-ai omorat pe cineva...daca eram in locul femeii respective ii dadeam cu geanta in cap si-l trimiteam la dracu...Asta-i adevarul,da a murit un om,dar nici o clipa n-a fost ceva planificat,da soferita este vinovata si va plati material dar mai ales moral...insa cine sunteti voi sa aruncati cu pietre?Cine sunteti voi sa jigniti pe toata lumea?Voi astia ce va pricepeti la toate...si din cate vad unii nici n-au carnet de conducere ,de fapt problema voastra este faptl ca masina implicata este un Audi si este condus de catre o femeie...daca era un fotbalist la volan nu va mai atat in sus.Priviti mai atent la viata voastra ...si atunci cand traversati mai si asigurativa...nu de alta dar si eu masina...si nu se stie daca te vad.
    0 0
  • daniela
    rusine,avem pretentia ca sintem oameni .
    0 0
  • IMPORTANT
    CURIOS ???
    Nu stiu daca ar fi supravietuit sau nu... asta... probabil numai cel de SUS o stie... dar macar putea fi facut dupa cum scrie la carte (legislatie)... trebuia intubata, sa nu aiba caile respiratorii obturate, si oprite hemoragiile. Pacat ca nimeni nu a sarit, nici politistii, nici cei din imprejurari, si nici MACAR CONDUCATOAREA AUTO, care avea aceasta obligatie.
    0 0
  • cauza
    .........."tanara studenta a murit din cauza faptului ca impactul i-a strivit toracele, moartea survenind in urma unui stop cardio-respirator"..........Nu inteleg ceva din ce am vazut in film: cei de la smurd au actionat corect??In rest mi se pare incalificabil felul in care ne "dam" cu parerea, felul in care niste pustani amarati isi arata limbajul suburban (ca altu' n-au...) despre probleme foarte serioase care ii depasesc CU MULT.Cat despre vinovata... cred ca este absolut clar. Problema serioasa este ca, asemeni ei, mai sunt multi (si multe): scolile de soferi au devenit doar magazine de vandut permise, lucrand in perfecta colaborare cu militienii de la circulatie.
    0 0
  • Lethal
    Vai de capul vostru
    Dragilor, ma bucura nespus de mult faptul ca va implicati sa va dati cu parerea. Oameni mor zi de zi, fie in accidente fie de sanatate. Asta e, se intampla. Cat despre femeia din imagine, asta e. S-a intamplat. Cine sunteti voi s-o acuzati ca nu isi da jos ochelarii sau ca nu se implica sau ca are a6? Daca era un lopatar cu un junghi de lastun fara educatie si ochelari de soare erati mai receptivi? da, probabil... ca invidia e la putere... Uitati-va si voi cand mai treceti strada
    0 0
  • cu 70/h se poate muri
    la 70km/h se poate muri f.usor desi unora nu le vine sa creada!!!Fratilor nu avea nici o protectie pe ea nimic...dar sunt sigur ca cineva ar fi putut sa faca ceva...si aici e vb de cei care treceau pe acolo cu masini...(insa nepasarea a fost prea mare,ceva de geul "A MAI MURIT INCA UNU!")
    0 0
  • tot bmw...
    greu de priceput pentru multi
    ..inainte de toate vreau sa mentionez ca nu s politist, militian si nici nu iubesc politia romana, e prea mediocra...dar logic gandind acolo unde se petrece un accident, mai ales ca acesta, se perturba circulatia si locul risca sa devina un haos, asa ca polititstul are rol de"capitan" al zonei, de coordonator, e cel care mentine ordinea la locul accidentului, are atatea de facut, dar sunt atatea persoane "binevoitoare" in zona, de ce acestia nu au facut nimic ? de ce stiu toti sa arunce cu noroi in ceilalti? fie ei politisti, cameramani, trecatori...? din sutele de persoane care se aflau acolo FARA NICI O TREABA, nu s a sinchisit nimeni sa o ajute pe fata.....ideea este ca pietonul sau cameramanul a fost mult mai vinovat decat politistul care nici el nu este absolvit de vina de a nu fi om in primul rand...fata aia a murit singura acolo, in jurul ei nu era nimeni, doar o haita de animale gata sa sfartece alte animale....aveti grija deci cand va plimbati prin jungla...dumnezeu sa o odihneasca...
    0 0
  • bai frate care sti cum s-a intamplat
    Stie cineva cum s-a intamplat accidentul exact. O persoana de 55-max 60 kg si 1.65,-70 m inaltime lovita de o masina pe trecerea de pietoni, o masina cu o greutate de 1700-1900 kg la o viteza de 60-70 km o viteza foate mare, dar cum de i-a fost lovit toracele si nu piciarele sincer din dinamica accidentului cum a fost prezentat eu nu am inteles mare lucru.
    0 0
  • Florin (Targoviste)
    Si soferita?
    Nu pot sa cred.. Si soferita?? Soferita, de ea ce se zice? Nimic? Scapa, gata? Ce kkt, uite tara in care cica tre sa fii mandru ca te-ai nascut in ea.. :(
    0 0
  • Cristi
    rusine
    era de asteptat....totul in romania se musamalizeaza.....in schimb daca o batrana fura o gaina de la alta ....face pushcarie....rusine.....mare rusine.....o tara d tot rahatul...
    0 0
  • POLITAI DE CACAT
    e o vrajeala. ma deranjeaza pasivitatea politailor si a femeii. sa nu dam verdicte ca femeia ar fi mers cu viteza mare etc.. ca femeia e de vina. ma deranjeaza PASIVITATEA oamenilor legii si a femeii. dc au actionat conform normlor interne.. s schimbe normele interne domnule ministru DAVID. pareti un om dintr-o bucata. schimbati normele
    0 0
  • avocatul diavolului
    Stiu ca imi voi atrage multe injurii dar as vrea sa precizez de la bun inceput ca nu sunt politist si nici nu sunt vreun simpatizant al gaborimii romane. La prima vedere si eu am fost revoltat de reactia politistilor, insa pana la urma am ajuns la concluzia ca a fost una corecta. Si acum motivele:1. Masina salvarii a venit in 9 minute iar inaintea ei la fata locului a aparut un echpaj SMURD. Deci se pare ca salvarea a fost chemata la timp. 2. Nu stiu cati dintre noi cu exceptia celor care sunt medici, ar fi stiut sa-i dea primul ajutor. 3.Faza aia cu folosirea trusei de prim ajutor este absolut hilara. Aceea se foloseste acolo unde se vede cu ochiul liber ca poate fi folosita (oprirea unei hemoragii externe, imobilizarea unei fracturi, dezopturarea cailor respiratorii etc.) Nu ne apucam sa folosim trusa de prim ajutor in situatia in care simpla miscare a victimei ii poate cauza moartea. Cat despre obligatia legala de a opri ca si soferi masina in caz de accident la care facea referire cineva mai sus, ea nu are legatura cu cele intamplate. Opresti. Dar daca vezi ca victima este intr-o stare grava si o actiune a ta o poate pune si mai rau in pericol, chemi salvarea si astepti.4. Soferita care a provocat accidentul probabil ca face parte din categoria acelor ghertoi, dintre care sunt suficienti pe forumul asta, care sunt de parere ca atunci cand ai bani si o masina mai de soi poti sa faci orice. Indiferenta ei pe mine m-a socat mai mult decat cea aparenta a politistilor (sa nu uitam ca ei vad mult mai multe accidente ca noi si din cauza asta poate isi stapanesc emotiile).Indiferent cat esti de vinovat atunci cand lovesti un om a trebui sa fii mai afectat. Cu toate acestea, daca ar fi sa merg pana la capat cu apelul meu la obiectivitate, trebuie sa precizez ca cel putin din cate am observat si am inteles eu (si daca am observat sau inteles gresit imi fac mea culpa), accidentul nu s-a produs chiar pe trecerea de pietoni, deci si victima a avut partea ei de vina.5.Cred ca jurnalistii care au prezentat pana la urma moartea unui om ca pe ceva senzational, ar trebui sa urmareasca si restul procesului. In sensul in care ar trebui vazut daca politistii vor instrumenta cazul corect, daca procurorii vor actiona legal si asa mai departe. Dar astea nu sunt lucruri care sa creeze audienta si nu le vom afla niciodata.
    0 0
  • Bine murea, dar......
    Bine sa zicem ca murea dar dc nu a stat nimeni acolo langa ea sa o linisteasca. Dar n-avea cine ca filmau sau dirijau circulatia.....
    0 0
  • mea culpa
    Am recitit stirea astfel cum a aparut ea in Jurnalul National. Accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni, iar autoarea a si mutat masina din loc. Asadar mea culpa!!! De asemenea este confirmat faptul ca face perte exact din categoria jigodiilor la care m-am referit: bani multi din afaceri cu statul si prin urmare mult tupeu!
    0 0
  • Mda
    In primul rand eu am carnet de 4 ani si am vazut multi pietoni care daca este trecere ei o iau la fuga sau se arunca pur si simplu in fata masinii de parca ar fi masinile ozneuri si s-ar opri intr-o secunda si cei care au zis ca limita de viteza este de 50 in oras este gresit in unele zone este de 60 cum este si pe acel drum, soferita aia merita de la viata cateva lovituri ca sa nu mai fie aroganta dar se poate ca reactia ei sa fie din cauza socului suferit(nu cred ca in fiecare zi da peste cineva, iar pt politie multa muie si pt report si mai multa ca numai sa instige stie presa romana sa faca. Femeia aia ar trebui pedepsita dar numai in urma unei anchete..
    0 0
  • ne gasim numai subiecte aiurea de discutat
    In primul rand doresc sa precizez ca tara arde si baba se piaptana.ar fi mult mai multe subiecte de dezbatut si care ar trebui facute public. pentru un astfel de subiect ar trebui facuta o campanie de informare a cetatenilor cu privire la "primul ajutor"....in al doilea rand, pe subpuncte:-carnetele de soferi se dau prea usor;-ignoranta, atat a conducatorilor auto, cat si a pietonilor duce la astfel de situatii-neaplicarea stricta a sanctiunilor pentru TOTI participantii la trafic (inclusiv pietoni) duce la incalcarea frecventa a regulilor de circulatiear mai fi multe de spus dar nu cred ca sta cineva sa citeasca tot si chiar daca o face ... ramane doar cu o impresie pe care o uita a 2-a zi cand o ia de la capat.suuces in viata tuturor.
    0 0
  • andrei
    k
    Trebuie sa ne unim, voi nu v-ati urat sa suportati ca oamenii de afaceri si pilosii+bogatanii mereu scapa basma curata ? Daca nu militam sa o vedem pe handicapata asta dupa gratii, mereu asta se va intampla se va musamaliza totul ,,,,suntem slabi, ne umbla gura si strigam de dupa monitoare si stand pe fotoliu dar nu facem nimic ca oamenii acestia de nimic sa fie pusi unde le e locul : LA RACOARE"...de la politicieni pana la ultimul Hot, si ne miram ca japonezii zic asa" FRUMOASA E ROMANIA, pacat ca e locuita"..
    0 0
  • gg kontra
    a murit ca un caine
    da, fata aceea a murit ca un caine pe marginea drumului. si asta se intimpla in romania europeana in anul 2008.mai putin conteaza ca victima nu putea fi mutata, ca politistii nu aveau competenta sa faca mai mult decit au facut(adica sa fluidizeze traficul pt ca tariceanu sa ajunga mai repede la guvern), ca soferita ucigasa nu a dat 2 bani pe victima...as fi vrut sa vad ca unul din cei 3 politisti se duc si o tin de mana pe studenta, iar smekera cu a6 sta la capataiul ei...as fi vrut sa vad un pic de omenie..
    0 0
  • o mare lectie!
    E o mare lectie care trebuie invatata! Sa pretuim mai mult oamenii de langa noi! Data viitoare vom stii ce avem de facut?!?
    0 0
  • flaviu
    HAHAHA...
    imi vine sa PLANG....asta e asha...ca sa va inchida gurile....nu puteti fi asa naivi sa credeti ca o fost chiar asha...se numeste MUSHAMALIZARE....si se practica in ROMANIA...asta ca sa nu se faca valuri o data cu summit-ul NATO....sa nu se vada cat de INCOMPETENTI suntem....
    0 0
  • neamtu
    pacat
    Pacat ca doar un procent de 20% (aproximativ) gandesc inainte sa posteze. Pt restul de 80% de dobitoci:in cazul unor vatamari corporale se poate face mai mult rau decat bine cand te bagi ca prostu' fara sa stii exact ce trebuie sa faci. Si daca o tinea un politist de mana nu traia mai mult,si nici nu cred ca murea mai linistita. Cu omenia si solidaritatea de care dati dovada,sa ma scuzati dar hai sictir. Ati intervenit din solidaritate cu vreo victima in vreo situatie??. Apasati pe taste doar ca sa va aflati in treaba. Pt un om cultivat de mai inainte : mediocru nu suporta grade de comparatie,daca tot te dai destept macar...nu folosi "prea mediocru". Si chiar ma intreb : De ce vreuna din javrele de reporteri care au realizat reportajul pt rating nu s-au dus sa o tina de mana,daca erau atat de dobitoci(ca politistii) si nu-i puteau acorda primul ajutor dar erau coplesiti de mila??Sunteti buni,unii,in loc de vomitiv.
    0 0
  • incredibil
    RUSINE, RUSINE, RUSINE !!!
    0 0
  • laura elena badescu
    CONDOLEANTE FAMILIEI SI ... IERTARE... O NATIE INTREAGA VA CEREM IERTAREIncredibil dar din pacate adevarat. Intr-adevar Romania este tara tuturor posibilitatilor, chiar si aceea de a renunta la Dumnezeu pentru Tariceanu.... ca doar ce ... Dumnezeu are vreo influenta in Parlament?..... Sa ne fie rusine. Suntem o natie aberanta pentru ca fiecare dintre noi ne facem vinovati pentru sangele acelei fete. Fiecare dintre noi care a dat vreodata spaga, fiecare profesor care a trecut cu vederea o lectie neinvatata de un elev, fiecare parinte care a "aranjat" vreo facilitate copilului, fiecare bunica care si-a invatat nepotii ca "fruntea plecata de sabie nu e taiata" si ca trebuie sa fii umil in fata celor mai puternici ca tine chiar daca acestia comit abuzuri cumplite...... Toti,.... toti suntem vinovati. Ignoranta naste monstri! Asa ca draga familie indurerata..... IERTARE..... O Natie intreaga ar trebui sa va ceara IERTARE.Am sa incep eu: Laura Elena Badescu sunt din Brasov si va cer iertare, ca fac parte din aceasta natie!
    0 0
  • Nu e adevarat!
    "Motivul: tanara studenta a murit din cauza faptului ca impactul i-a strivit toracele, moartea survenind in urma unui stop cardio-respirator."Masina era lovita numai in dreptul gleznelor! De unde pana unde toracele? Din moment ce a murit saraca fata si nu se mai poate face nimic au scos medicii de sub orice acuza prin aceasta autopsie.
    0 0
  • Dragos
    ignoranta
    nu sunt politist si nici nu tin cu ei. dar daca v-ati documenta un pic si n-ati da intr-o isterie generala tipic romaneasca, ati vedea cam cum stau lucrurile :1. nu e treaba politistilor (deocamdata)sa acorde primul ajutor si nici nu sunt instruiti sa faca acest lucru...ideal ar fi sa faca acest lucru dar din pacate nu se poate acum2.daca nu sunt pregatiti si totusi acorda ajutor si se intampla sa moara bietul accidentat, ghiciti cine poate sa infunde puscaria, dupa o posibila dare in judecata de catre rudele decedatului ...s-au mai vazut cazuriE frumos si emotionant sa-l invocam pe Dumnezeu, sa dam vina unii pe altii, sa ne asumam o vina colectiva, sa ne cerem iertare etc, etc. Mai intelept mi se pare sa judecam lucrurile la rece (desi poate parea insensibil acest lucru)si sa vedem care sunt adevaratele probleme si goluri dintr-o institutie sau alta sau de la caz la caz. Ar fi mai bine ca agentii sa fie instruiti pentru astfel de cazuri de catre cine trebuie...bineee, dar pentru asta trebuie fonduri, timp si alte alea, nu ?
    0 0
  • SUMMIT= restul oamenilor=o???
    Este un caz care la inceput parea ca se va musamaliza. Chiar in zilele urmatoare dupa intamplarea accidentului am incercat sa-mi formez o opinie inainte de a zice ceva. Articol a fost scris doar in Jurnalul National. Din pacate in altele era silentio stampa. Oare de ce?? Apoi mai tarziu au iceput si altii a scrie. Este un accident care a ucis un om, si unde totul se suprapune cu nepasarea oamenilor. Chiar daca nu ai voie sa atingi victima, dar sa te apropii, sa-i vorbesti si asta este interzis?? Eu cred ca e vorba de legile nescrise mai degraba decat de cele scrise. Cat despre doamna respectiva, din comportamentul adoptat de dansa lasa de dorit. Se vede clarrr ca ea e foarte calma, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Oare de ce???
    0 0
  • Trusa medicala
    Imi pare rau pentru fata,dar de ce nu a scos soferita trusa medicala sa o ajute? Ca politia doar la asta este buna sa ne dea amenzi ca nu avem o tampenie de trusa medicala./ Si nu cred ca in normele lor interne ii invata sa stea cu spatele la accident ca si cum nu ar fi nimic acolo,sau sa anunte prin statiile care le au salvarea sa vina la locul accidentului,ca mmai stim si noi nu suntem chiar tampiti.
    0 0
  • Oarecare
    Oare nu acuzam prea usor?Nu vreau sa scuz pe nimeni si doamne fereste de asemenea evenimente,dar prea suntem rai si cat de curand o sa ne ia dracul pe toti !
    0 0
  • criminalaaaaaaa
    Nemernica putea macar sa o resusciteze nu sa dea interviuri cu mainile in san la Antena 1.Moarteeee criminalei.Sa vina anarhistiii ca nu mai e de trait in Romania!!
    0 0
  • Victime colaterale
    STIMATA DOAMNA SOFER: Tatiana nu se mai intoarce si nu este decat o alta victima colaterala. Nimic nu este la intamplare si poate asa a fost dat sa se intample: acolo si sa va implice. Nu va ganditi ca o alta atitudine referitoare la propriile greseli ar fi un prim pas pentru a va putea privi iar in oglinda? Aveti cumva copii? As spune ca nu...Dumnezeu sa va ajute!
    0 0
  • Rodica
    vinovata!
    In apropiere de trecerea de pietoni pui piciorul pe frana. 60-70 de km/ora vi se pare o viteza mica?? Uite ca este o viteza care ucide !! Individa este vinovata si merita inchisoarea.Nu cred ca sunt dubii aici.A ucis un om! Dar la masina pe care o are probabil ca are si pile pe masura, asa ca va scapa basma curata!
    0 0
  • criminala aia iara scapa..nu??
    ben
    da..sigurca da nu aveau ce sa ii faca...asta e.tre sa se scoata cumva si politia romana..inca ceva.Nu stiu care din voi au vazut accidente mortale petrecute la nemti??Sa va explic cum se procedeaza acolo...cand este un accident care se soldeza cu deces politia INCHIDE!!!! circulatia maifratilor.Stiticce inseamna asta:isi pun masinile dea latul in drum si nu mai TRECE NIMENI!!!!!pana cand nu se fac cercetari,masuratori si nu vine ambulanta.Acolo e civilizatie..la noi e mai rau ca si in afganistan.RUSINE POLITIA ROMANA!!!!!
    0 0
  • nu stiu cati dintre voi stiu emisiunea aia la televizor:TRAZNITI IN NATO.emisiunea aia reprezinta foarte bine statutul politistilor romani si arata foarte bine si gradul d ecultura si civilizatie pe care il au.RUSINE POLITIA ROMANA!!!
    0 0
  • tzara lu KK
    Fata lovita pe Kiseleff nu putea fi salvata
    hai zii ZAU hai cu limba intre dintzi... banul, interesul si prostia sunt la putere......Romania lu' PAPURA VODA... Tzara tuturor posibilitatzilor
    0 0
  • catalin
    E jenat. O tara de tot kktul!!! Politistii ar trebui concediati si judecati, iar premirul ... sa-si dea naibii demisia. In codul rutier scrie clar ca toti participantii la trafic au obligatia sa acorde ajutor victimei unui accident. Deci, nici politistii , nici tariceanu nu respecta codul rutier. Ce sa mai spunem despre... restul romanilor... Dar despre codul etic, despre omenie, despre crestinism... RUSINE!
    0 0
  • OARE CINE I-A DAT PERMISUL? MILITIENII CORUPTI DIN TARA ASTA DE RAHAT IN CARE TRAIM, DUPA CE A OMORAT UN OM, TOT EA VORBEA CU TUPEU, RUSINE NENOROCITO! RUSINE MILITIENI IRESPONSABILI CARE DATI VOIE UNOR ASEMENEA IDIOATE SA AIBA PERMIS, RUSINE MILITIENI ANALFABETI SI LASI CARE AU ASISTAT CUM MOARE UN OM!
    0 0
  • ADRY2486
    MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN!!!!
    MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN!!!!MI-E RUSINE CA SUNTEM CONDUSI DE NISTE OAMENI CORUPTI SI NOI STAM CU MAINILE IN BUZUNAR SI II BARFIM!!!DACA NU O SA IA NIMENI ATITUDINE IN TARA ASTA O SA TRAIM CA NISTE VIERMI IAR CEI DE SUS NE VOR TRATA CU SICTIR CA SI PANA ACUM!!!MOR OAMENI CU ZILE IN TARA ASTA,OAMENI CARE AU O SPERANTA CA VOR TRAI MAI BINE,CA VOR AVEA COPII,CA VOR AVEA UN VIITOPR FRUMOS.ACESTE VISURI SUNT DOAR DE DOMENIUL SF .RUSINE ROMANIA!!!!SUNTEM WC-UL EUROPEI
    0 0
  • Stefan
    Daca, daca, daca...
    Voi expune in urmatoarele randuri cateva puncte de vedere personale, in legatura cu nefericitul accident in urma caruia si-a pierdut viata o tanara....:1. Invariabil, majoritatea persoanelor dau vina pe politistii aflati la fata locului, pentru ca nu i-au acordat primul ajutor. Oare cati dintre cei care critica oamenii legii, care chipurile sunt platiti din banii lor, au luat apararea vreunui tanar batut pe strada de golani, a sarit in ajutorul unei femei care este talharita pe strada ziua, au alergat vreodata dupa un hot care a smuls o poseta, etc.? Va spun eu, nici unul... Daca accidentul s-ar fi intamplat in cu totul alt loc, unde nu se aflau politisti, iar soferul ar fi fugit, credeti ca s-ar fi gasit cineva sa ii acorde primul ajutor, sau sa retina numarul masinii? Va spun eu, niciunul. Si asta se intampla pentru ca suntem un neam de indiferenti, carora nu ne pasa de semenii nostri. Cati dintre cei care ii critica pe politisti stiu ce implica faptul ca se aflau acolo pe culoarul unic, si ce atributii aveau acestia in acel moment? Cati dintre acestia ar fi facut ceva daca se aflau ei la fata locului? Probabil niciunul...2. Orice om care un bagaj considerabil de cultura generala stie ca in urma unui accident de circulatie, daca nu prezinta urme vizibile de vatamare, exista posibilitatea ca victima sa fi suferit ori o fractura de coloana, ori o leziune a unui organ intern cauzand o hemoragie interna, fapt pentru care aceasta poate fi miscata numai de personal medical specializat, primul ajutor pe care il stim cu toti, masaj cardiac si stimulare pulmonara, poate avea zero rezultate sau poate cauza chiar decesul acesteia..3. Ne place tot mai mult sa vedem acesti "super eroi" ai programelor de stiri, care se afla intotdeauna inaintea celorlalti la fata locului si ne arata "adevaratele stiri" dar care ca in acest caz, si multe altele, prefera sa filmeze oameni ce-si dau ultima suflare decat sa incerce sa faca ceva pentru a ii ajuta, dar care au apoi tupeul sa dea vina pe altii ca nu au facut nimic, denaturand faptele pana la limita decentei...4. Soferita care nu a avut niciun fel de jena in a recunoaste ca mergea cu 70 km pe ora in localitate, unde legal este 50 km/h, trebuie sa raspunda cu varf si indesat, indiferent de pozitia sociala pe care o ocupa, dar mai presus de asta ar trebui sa traiasca fiecare minut din viata sa cu aceasta povara si sa viseze in fiecare noapte imaginea fetei careia i-a intrerupt firul vietii.5. In incheiere as dori sa mentionez ca toata aceasta intamplare face parte din cursul intortocheat al vietii, si in loc sa dam din gura si sa aruncam cu noroi ar trebui sa punem osul la treaba si sa trecem la fapte, sa avem grija unii de altii, sa ne pese de cei din jur si nu in ultimul rand sa ne pazim cat putem de bine pe noi insine si bunurile noastre, pentru ca daca nu facem acest lucru ajungem sa ne plangem tot la cei pe care cu atata ardoare ii numim militieni, cap de creta,si pe care unii ii injura doar de dragul de a se face remarcati, respectiv la politisti, cerandu-le sa ne rezolve problemele...P.S. Pentru toti cei care cred ca politistii sunt "platiti din banii lor", copii, bun venit in lumea reala, si ei platesc taxe si impozite, si au niste salarii de mizerie comparativ cu munca pe care o depun incercand sa tina hotii, talharii, violatorii si criminalii departe de familiile noastre si de copiii nostri.Sincere condoleante familiei Tatianei, si Dumnezeu sa o aiba in paza...
    0 0
  • dddd
    Gata , nu se mai aude nimic despre asta e clar , s-a uitat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru