Ferrari a prezentat primul sau hibrid

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 22.06.2007
Se numeste FXX Millechili si este un concept care dezvaluie noua strategie a Calutului Cabrat: protectia mediului.

Cu ocazia implinirii celor 60 de ani de existenta, Ferrari a rezervat intregii lumi o surpriza enorma. Producatorul din Maranello si-a dezvaluit strategia pentru viitor, prin care intentioneaza sa-si imbunateasca imaginea in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator.

Ferrari a prezentat un nou concept, FXX Millechili, primul hibrid al Calutului Cabrat. Dimensiunile prototipului sunt mult mai mici fata de proiectele anterioare de la Ferrari. Italienii au lucrat foarte mult la reducerea masei masinii, lucru care a dat si denumirea prototipului. Astfel, FXX Millechili ajunge sa cantareasca 1000 kg (numar care sta la originea denumirii sale oficiale, de altfel), datorita materialelor plastice folosite la constructia lui.

Pe langa prezentarea lui FXX, la Maranello Ferrari a dezvaluit un document care prezinta viitoarele criterii tehnologice pe care se vor baza atat modelele de serii cat si masinile de Formula 1.

Noile criterii pe baza carora se vor construi masinile Ferrari includ tehnologii care vor duce la reducerea fortei de frecare si a masei sau la eficientizarea consumului.

De asemnea, Ferrari a anuntat ca va construi modele care vor putea folosi biocombustibil si modele hibride prevazute cu motor electric.

In revolutia tehnologica propusa de Calutul Cabrat se mentioneaza ca pentru viitoarele modele se vor face modificari substantiale la componentele electronice si se va mari cantitatea de fibra de carbon folosita. Inginerii deja studiaza folosirea si atasarea motorului electric la cutia de viteze.

Comentarii (15)

  • Ferari
    Ca intotdeauna , toti , fuga dupa japonezi !
    0 0
  • Nu stiu ce tot aveti cu hibridele, electricele si asiaticele in general. Ma rog, sunt unii care se uita si in viitor, dar am impresia ca majoritatea aveti numai aburi de carburanti in cap (sa nu zic in loc de creier). Ce e egoismul asta, numai la voi va ganditi? Am mai citit aici ca sa ne bucuram acum de masini si de motoare tari pana mai este benzina, o sa vedem dupa aceea ce o sa fie.... Tu acum traiesti si te dai mare cu SUV-ul....ca peste cativa ani copilul tau o sa moara sufocat pe
    strada din cauza poluarii, asta nu conteaza....
    Hai, baieti si fete, pedal to the metal, ca altfel nu sunteti sau nu va simtiti cool.
    O saptamana placuta, si mai folositi creierul putin, daca tot exista.
    0 0
  • bradshow
    mai bine cu bicicleta sau scooterul
    ca sa nu zic motoare si ATV-uri...totusi sunt curios..au toba de esapament masinile astea electrice?ca ar fi chiar urat sa turezi si sa nu auzi si tu un sunet frumos pe tzava..asa cea electrica ajungi la 100 in treapta 3 si nu se aude decat un bazait ca de tantar..
    0 0
  • Pedal to the metal :))
    Cine cunoaste ce inseamna un motor electric stie exact raspunsul la intrebarea care masina ar fi superioara la absolut orice subiect automotive am aborda (evident trebuie exclusa scuza cu bateriile pe distante mari dar care tot scuza ramane). Restul? Isi dau cu parerea in necunostinta de cauza.
    0 0
  • bbbobbbo
    corect Dukat
    Bine zis mai sus Dukat, se pare k foarte multi au preluat vorba lui Ludovic al XV-lea (parca), "Dupa noi potopul!"

    Cred pe discovery vazusem o emisiune in care ziceau k si daca, utopic vorbind, se sisteaza ca prin minune in momentul asta toti factorii poluanti (masini, industrie, avioane etc), d'abia prin anul 2020 va stagna distrugerea mediului (deci atentie, mediul inca se va DISTRUGE chiar dk nu mai exista nimic sa polueze), si dupa 2020, in sfarsit, natura se va reface incet-incet.

    Cum realitatea e cu totul alta, si vom continua sa poluam, ne asteapta, chit ca acceptam sau nu, un viitor sumbru.
    Noi, sau copiii nostri. :( Sincer chiar nu stiu ce ar putea sa ne trezeasca - poate 50 grade Celsius vara viitoare?! :|
    0 0
  • !!!!
    nuuuuu :(((((( va rog nu :(((((


    O zi buna
    0 0
  • >ca intotdeuna, toti fuga dupa japonezi
    moturu' Otto, moturu'Diesel, centura de siguranta, airbagul, transmisia 4x4, ESPu, bioetanolul, moturul pe baza de hidrogen.... ce or mai imprumutat europenii de la japonezi???
    man... you stink
    nici macar motorul hibrid(gas-electric) nu a fost inventat de geaponezi, ei doar l-au facut popular
    0 0
  • ok
    ok .. si performantele tot aceleasi? adik o mai poti calca la peste 2oo km/h?, se mai aude iesind pe teava de esapament acelsi sunet dulce-diabolic? sau ca vezi in timp ce faci o mica cursa nebuneasca cu un alt bolid ca te lasa bateriile :)) ; sau e un motoras ce nu duce mai mult de 100km/h ?
    e bine totusi ca o companie asa de mare se gandeste la "poluare" si poate din invidie s-ar lua dupa ei si alte mari nume in automobilism
    0 0
  • deminij
    cu speranta ramanem
    daca ai baterii in masina poti sa iti pui si un sistem de boxe klumea sa bagi cedeul cu sunetul de motor din anii '90 - '00, pentru ca tehnologia avanseaza si pana la urma vom fi nevoiti sa punem im practica tot ceea ce acum inseamna top edge in tehnologie, in Germania masinile lor merg pe gaz natural, nu ca la noi cu GPL + benzina si motorina, ei sunt deja cu cel putin 150 ani inaintea noastra, iar japonezii.. cu inca 50 inaintea germanilor.. performantele masinilor hibride nu se lasa asteptate, exista deja masini hibride ce depasesc 200 km/h insa pretul la o astfel de masina lasa de dorit, si desigur inca nu s-a implementat un sistem de reincarcare-regenerare usor de utilizat pentru consumatorii casnici..
    spunea cineva mai sus ca distrugerile vor stagna in 2020, nu stiu de unde a aflat dansul aceasta informatie, insa nici in 2050 natura nu isi va reveni, odata ce ai rasturnat un pahar cu apa.. cum mai prinzi apa care curge spre pamant?
    deci prin urmare lasand filozofia la o parte.. sa traiti bine.. si cumpatat.. ca potopul oricum o sa vina, fie ca vrem sau nu...
    0 0
  • 8-|
    "Noi, sau copiii nostri. :( Sincer chiar nu stiu ce ar putea sa ne trezeasca - poate 50 grade Celsius vara viitoare?! :| " ..... ce vara viitoare ... vara asta adik.. nici nu a inceput vara calumea .. shi deja sunt temperaturi de 50 de grade in autobuze cu cateva persoane in el (sa nu zicem dak e full :-S) nu mai este mult pana la temperaturi de 50 de grade afara :))) asha k .. tre sa ne trezim la realitate .. vb pinguinului din "The Farse of the Penguin": It's fuckin' global warming mannn!!!!
    0 0
  • korsar
    mey alex....
    mey copile,cred ca la voi in sat,nimeni nu are masina,nici banu sa-si cumpere...de aici complexul tau...nu de aia nu-mi cumpar ca nu-mi pot permite,ci ca nu vreau sa poluez atmosfera.:)
    si de aia bati campii...esti cu totul pelanga... dar tii neaparat sa-ti exprimi parerea,pe care oricum n-o ai.:) tu n-ai intzeles nimic,dar absolut nimic,din ce s-a petrecut in ultimii 30-40 de ani...poate ai fost congeat,si acu s-a stricat frigideru si ai revenit la viatza...masini economice,pe alt sistem de combustie decat petrolul,au fost cu gramada...si vor mai fi...problema pe care n-ai priceput-o,e ca sunt multi care traiesc de pe urma petrolului,scot bani frumosi si isi pot permite sa dea shpaga unde trebuie,sa nuapara solutii alternative...kiar si batranul DIESEL a avut o moarte suspecta si neelucidata pana azi...am un sfat pt tine: inainte sa scrii,incearca sa citesti...:)
    0 0
  • Bravo Ferrari
    EE..suntem martori la o revolutie din partea Ferrari...Ferrari ne arata ca realizeaza ce probleme are planeta, si reactioneaza pentru a le contracara. Chiar daca doar pe hartie, deoarece seria limitata de 399(probabil) de bucati -daca se va realiza o productie a acestui concept- nu va avea o foarte mare pondere in salvarea planetei. Insa asta este o dovada de maturitate...o dovada ca Ferrari a ajuns deja la o recunoastere mondiala a calitatii, a exclusivitatii, a performantei si a superioritatii; astfel incat isi poate permite sa isi largeasca campul dezvoltarii catre noi provocari. Eu spun: bravo Ferrari pentru curajul de a fi primul in tot ceea ce faceti.
    0 0
  • aha
    yeah... hibrid la care motorul cu ardere interna e un V12...(daca e sa ma iau dupa poze)... that's what i'm talking about... vorba lui Clarkson... intr-o zi o sa pun o baterie de 9V la un Hummer si o sa zic ca e hibird...
    have a nice day!
    0 0
  • koka raul
    pt dukat
    mai oamenilor trebuie sa va ganditi si la mediu in orasele mari nu poti respira din cauza noxelor de la masini , si plus toate necazuri meteriologice is si din cauza poluarii. motoru puternik si viteza nu e buna
    0 0
  • AndreiRN
    Ingrijoratilor
    Pt cei ingrijorati ca nu mai au aer de respirat le spun sa mearga cu bicicleta ca este mai sanatos si polueaza mult mai putin. Normal ca fabricarea polueaza. Daca vor "zero" poluare sa mearga pe jos. Desculti.
    Ferrari este o marca de productie redusa si masini exotice si nu se pune problema de afectarea mediului din partea lor. Daca ar merge numai Ferrari pe strazi ar fi strazile goale.
    Oricum o motorizare cat mai eficienta este oricand bine venita. Din partea oricui.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru