Fiat 500 electric, furat de rebelii din Libia de la casa lui Gaddafi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.08.2011
Muammar Gaddafi, dictatorul din Libia, deţinea un Fiat 500 electric, adaptat de milanezii de la Castagna. Modelul nu a fost până acum în centrul atenţiei, dar situaţia s-a schimbat odată ce automobilul a fost preluat de rebeli.

Rebelii din Libia au confiscat un Fiat 500 electric deţinut de Muammar Gaddafi.Parcul său auto includea numeroase modele, unele mai speciale decât altele, printre care se numără şi un Fiat 500 Castagna. Modelul respectiv a fost modificat de carosierul italian după specificaţiile clientului, care a avut o serie de cerinţe neobişnuite, chiar şi pentru un dictator din Africa. Primul pas a fost electrificarea modelului, prin montarea unui motor electric de 34 kW în locul trenului de propulsie cu ardere internă. De parcă n-ar fi fost o schimbare ciudată pentru un dictator a cărei ţară are rezerve de petrol, maşina lui Gaddafi era echipată cu două seturi de baterii, care îi confereau o autonomie totală de 260 kilometri.

Interiorul avea tapiţerie crem, cu cusături verzi, iar plafonul avea culoarea nisipului. Caroseria era vopsită în verde şi avea accente aurii, în timp ce ornamente precum ”leul deşertului”, un cerc cu un simbol al societăţii libiene şi silueta continentului african erau prezente la interior. Sigla Fiat a fost înlocuită cu silueta Africii pe negru, iar Libia era accentuată cu verde.

La fel ca în cazul lui 500 Castagna, modelul nu avea nici portiere laterale, nici capac pentru hayon, iar plafonul a fost înlocuit cu un element din pânză.

Modelul a costat aproximativ 144.000 de dolari la vremea achiziţiei. După cum notează şi italienii de la Corriere Della Sera, modelul ar putea avea o "existenţă" frumoasă dacă va supravieţui revoltelor din Libia şi va fi revopsit. Exemplarul din galerie este versiunea iniţială a lui Fiat 500 Castagna, prezentată de specialiştii din Milano, modelul condus de Gaddafi fiind cel împins de rebeli.

Via | CorriereDellaSera

Comentarii (3)

  • noroc ca tabara rebelilor era aproape ... ca ramaneau fara curent ;)
    6 1
  • Andrei
    hahahahahahahahaha!! tare gluma unckle!! poate ne intalnim la o bere odata
    3 1
  • :)
    Niste tampiti.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru