Fiat a inaugurat uzina modernizată din Kragujevac, Serbia

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.04.2012
Uzina care a produs până acum 17 ani celebrul Yugo - maşina-simbol a fostei Iugoslavii - a fost modernizată complet şi va găzdui producţia noului Fiat 500L.

Fiat a inaugurat ieri, în oraşul industrial sârb Kragujevac, cea mai nouă uzină pe care constructorul italian o adaugă în portofoliu. Fabrica de la Kragujevac va fi cea pe ale cărei benzi de producţie va fi asamblat Fiat 500L, versiunea mărită cu cinci uşi şi cinci locuri a lui Fiat 500. Modelul a fost lansat oficial la Salonul de la Geneva din luna martie şi urmează să intre în showroom-uri în cursul acestui an.

La deschiderea uzinei au fost prezenţi atât oficiali sârbi locali şi de stat, cât şi feţe înalte din cadrul Grupului Fiat, implicit Sergio Marchionne, cel care conduce destinele Fiat-Chrysler. Fabrica este un joint-venture deţinut 67% de Fiat şi 33% de statul sârb şi are o capacitate de producţie de 200.000 de unităţi.

Uzina din Kragujevac nu este o noutate absolută în peisajul auto european, aici fiind construit până la declanşarea războaielor sârbeşti celebrul Yugo, unul dintre simbolurile fostei Iugoslavii. Uzina a fost afectată de bobardamente în 1999 în războiul din Kosovo, iar din 2009 a produs vechea generaţie Fiat Punto.

Pentru a moderniza uzina şi pentru a o aduce la standardele unui model modern al anului 2012, Fiat a investit un miliard de euro.

"Evenimentul de azi marchează finalul unor pregătiri asifue care au durat trei ani. Uzina a fost complet reutilată şi transformată într-o fabrică cu facilităţi de ultimă oră, conform standardelor Fiat-Chrysler", a spus Sergio Marchionne, CEO Fiat şi Chrysler, în cadrul ceremoniei de deschidere a uzinei din Serbia.

Comentarii (1)

  • Consider ca masina va fi un real succes atata timp cat nu se vor arunca la scoruri gen Fiat 500. Cu motorizarea diesel si un eventual sistem 4x4 va acea un cuvant greu de spus in segment. Bravo Fiat!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru