Fiat a lansat noul Linea!

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 03.05.2007
Fiat a lansat pe piata berlina Linea, model produs in Turcia si asteptat de intreaga industrie auto mondiala.

Fiat a lansat oficial noul model Linea. Noua berlina Fiat a fost prezentata la Salonul Auto de la Istanbul, in luna noiembrie.

Italienii de la Fiat au lansat pe piata noul model destinat segmentului C si au pus la dispozitie primele informatii tehnice despre noua berlina. Fiat Linea va avea 4,56 metri lungime, 1,73 m latime, 1,50 m inaltime si un portbagaj cu o capacitate de 500 litri. Masina va fi comercializata in diverse echipari, atat pe benzina cat si diesel. De asemenea, va dispune de cutii de viteze automate si manuale dar si de cele mai bune sisteme de siguranta activa si pasiva.

Linea este dezvoltata de Tofas A.S., companie care reprezinta parteneriatul dintre Fiat si grupul turc Koç Holding. Noul model este produs in fabrica turca din Bursa, aflata la o capacitate de circa 60.000 de unitati pe an. Dupa o perioada, productia lui Linea va incepe si in alte tari precum Brazilia, Rusia , India si China.

Designul noului model a fost conceput la Fiat Style Centre. Fiat a incercat sa creeze un design tipic italian, care poate fi caracterizat prin eleganta si dinamism.

Dimensiunile sedanului cu patru usi demonstreaza ca Fiat a incercat sa realizeze o masina de familie, eleganta si sigura, dotata cu un interior spatios si confortabil.

In ceea ce priveste partea tehnica, Linea este oferita pentru inceput in doua variante de motorizare. Clientii pot opta intre propulsorul pe benzina de 1.4 litri si 77 CP sau pentru turbodieselul 1.3 Multijet de 90 CP. Mai tarziu, gama de motorizari va fi imbunatatita prin aparitia propulsorului de 1.4 litri 16V cu o putere de 120 cai si motorizarea de 1.9 litri Flexfuel de 130 CP, care va rula pe gazohol.

Fiat a conceput Linea ca pe o berlina ce va fi destinata atat tarilor europene cu o piata auto avansata, ca Germania, Italia, Spania, dar si pentru pietele emergente din intreaga lume.

AutoItalia, importatorul Fiat in Romania, va lansa pe piata autohtona noul model Linea la sfarsitul lunii iunie. Conform oficialilor Fiat,  pretul modelului Linea in Italia a fost anuntat ca fiind de 12.550 euro, cu taxele incluse.

Comentarii (60)

  • gg
    bravo, faina masina
    0 0
  • zerath
    Linea
    arata chiar bine. daca la 1,3 l am 90 de CP si pe deasupra mai e si diesel (in traducere: consuma putin) este mai bine decat C4-ul meu care pentru 110 CP imi ia si 12l/100!...
    1 0
  • oare ?
    pai la 12 550 poti cumpara orice alta masina serioasa. de unde atata concurenta cu dacia, chiar si pe piata externa ?
    0 1
  • ?!
    misto masina, pret ok..dar de unde pana unde concurent pt logan?! sunt 2 masini cu totul diferite..n`au nici o treaba..
    1 0
  • CONCURENT
    Linea nu este destinat exclusiv sa concureze Logan, dar Fiat va incerca sa rupa cu acest model din piata Loganului.
    Linea va fi lansata si pe pietele emergente, dupa debutul european, sa vedem atunci cu ce dotari si la ce preturi... acolo se va duce lupta cu Logan.
    0 0
  • :)
    la cum arata prin interior sunt sigur ca nu o sa coste cat un logan.
    parca nu ataca chiar clasa low cost.
    mai degraba albea este concurentul loganului.
    initial fusese declarat ca un concurent pentru clio symbol.

    probabil ca vor scoate acest sedan la pret de hatchback. probabil ca preturile se vor apropia de grande punto. si seamana in partea frontala cu punto.

    mai degraba i-as spune grande punto sedan.

    bafta
    0 0
  • !!!
    Pai daca asha arata mashina mi-as cumpara-o shi daca ar fi goala la interior . Poate pretul este putin peste Logan dar ca imagine este din alta lume fata de logan iar ca si calitate sigur o sa fie peste autohtona noastra ! Ma bucur ca cei de la Fiat scot astfel de modele si usor usor ies din groapa in care se afla !!
    Cu italienii inainte !!


    O zi buna !!!!
    1 0
  • cum sa fie putin peste logan pretul ??? e cu 50 % mai scumpa.
    0 1
  • andreis
    frumoasa
    imi place noua masina a celor de la Fiat, e chiar misto. abia astept s-o vad pe strada, sper sa arate la fel de bine ca in pozele de prezentare. BRAVO FIAT!
    0 0
  • de unde pana unde logan
    cred ca au facut o confuzie ... una micuta ... nu era vorba despre logan ci despre megane si nu e pentru piete emergente ci pentru toata lumea :-))
    sanatosi sa fim ca vede fiat cui so vanda
    0 0
  • horhel
    pret
    Depinde si ce contine 12,5k euro ... ca daca e vorba de minunea de motor 77 cp a fiat ... nu vad unde-o vand ...
    grande punto e 10,5k si nu e chiar inghesuiala
    0 0
  • TheUser
    Fiat Linea
    Ia uite ce-am gasit.

    http://www.topgear.ro/pagini/metal/fiat-linea.html

    Bine ca ne-au lamurit ei. Linea nu e deci nici un concurent pentru Logan si nici Grande Punto Sedan.
    0 0
  • balanel
    frumoasa dar scumpa
    e foarte frumoasa, dar din pacate peste posibilitatile multora, inclusiv ale mele.
    poate le vine totusi ideea celor de la Fiat sa ofere si Albea pe motorina.
    0 0
  • Ce-i asta fratilor? Aveti habar de masini sau nu? E nevoie de TopGear sa ne lamurim si noi ? Trist...
    0 1
  • Iar Logan
    Loganul nu are concurenta! ar vrea el sa fie asa, dar NU ESTE!... Renault ar trebui sa-si revizuiasca atitudinile si sa nu mai produca in alte tari, asemenea masini, oare nu se intreaba nimeni de ce nu le produc si in Franta!... oricum Fiatul oricare ar fi el nu poate concura Dacia Pitesti pentru ca nu are ce sa concureze!
    0 0
  • Balaurus !
    nu e concurent serios ptr. Logan
    Oricum o intoarcem , nu e concurent serios ptr. Logan ...Uitati-va numai la pret / performante .
    Fiat ul este aratos dar nu e prea fiabil.
    Parerea mea.Sunt deci de acord cu " as " , " radu " , "eu" , "mihai " si altii.:).Vom vedea.
    0 0
  • Pret Intretinere Dublu!
    Fiat!
    Din cate stiu reteaua de service nationalal nu este asa de bine pusa la punct si din cate am auzit este dublu ca si la Logan!Daca gresesc sa-ma corectati!
    0 0
  • Constantin
    De unde atata concurenta !?
    Din start nu are cum sa fie un concurent pentru Logan. La 12550 euro ai alternative mult mai bune. Ca va fi un concurent pentru Logan pe pietele emergente putin imi pasa. Eu vreau concurenta pe piata noastra.
    0 0
  • Zup 187
    ce-i asta mah?concurent?cu cine?
    Pe mine nu ma intereseaza!!!!!!!!!
    0 1
  • Ce concurenta?????
    Chiar m-am bucurat cand am vazut titlul dar se pare ca e pus de un amator. Pai la pretul asta numa concurenta pt Logan nu e. De la 7.500 8.000 cat dai pe un Logan mai e mult pana la 12.500, foarte mult.
    0 0
  • excelent
    foarte tare masina,putere mare,consum mic,si arata super
    1 0
  • daniel ion
    p-u-l-a concurenta
    cine zice ma de concurenta ? ce concurenta frate ??? au inebunit la cap astia de la marketing ??? 12500 sunt bani frate nu gluma, si asa abia strangem de un Lungan 6500 dar pana laaaa ahhhaaa inca pe atat ! de matematica nu auzirati fratilor - astia de va dati desteptii lu peste si luati cascaval angro ca dee, sunteti la marketing . de logan imi este sila !!!
    0 1
  • mugurale
    :)
    mai baieti, gresit titlul sau nu, cand am vazut prima poza miam dat seama ca nu are legatura cu loganul, in primu rand e mai lunga cu vro 25 cm, si in al doilea rand are un design destul de reusit, chiar pot sa zic ca imi place masina; si in interior arata binisor masina, si pretul difera de cel al loganului, nu e un concurent direct dar e posibil ca unii oameni sa cumpere acest fiat in detrimentul loganului, asta daca mai economisesc ceva bani, pt ca el defapt se va bate cu alte masini, gen...renault megane sedan, chevrolet lacetti sedan, kia cerato sedan...poate chiar skoda octavia, insa este f adevarat ca toti constructorii sunt putin speriati de ascensiunea loganului, si incearca sa caute "concurenti"...in realitate nu o sa iasa nici un alt model de dimensiunea loganului la aceeasi bani si dotari...ciao ;)
    1 0
  • Linea
    ies pe dracul din groapa Ma bucur ca te bucuri ca altii sunt in stare si noi nu HALAL
    0 0
  • la pretul asta iei un Ford Focus
    0 1
  • noul Fiat Linea
    din fata si din lateral aduce cu Chevrolet Albea - ingusta si inalta. Nu mi se pare deloc cine stie ce masina. de banii astia la second hand mai pui cam o mie si-ti iei Audi A4 peste 2003, 1.9 TDI. Sincer sa fiu nu mi-a placut niciodata design-ul auto al italienilor.Cui ii place si vrea o masina noua si crede ca face banii, sa fie sanatos si sa si-o cumpere. Bafta
    0 0
  • ce tot ziceti de logan
    nu exista concurenta pt logan pt ca sa fim seriosi la pretul de il are , si la modul in care arata , nu as lua una nici gratis
    si felicitari celor de la Fiat , o masina frumoasa , insa am mici retineri la motorizari si detalii , la Punto lipsesc , Si va rog nu mai laudati logan ca versiunea de vor sa o lanseze e culmea urateniei parerea mea
    0 0
  • un trecator
    pt. Pret Intretinere Dublu
    te rog sa te mai documentezi. Reteaua de service-uri Fiat este prezenta in peste 30 judete din tara si este in continua extindere.
    Iar despere profesionalismul din service-urile Fiat pot spune ca este mult peste Renault, Porche , Ford si multi altii ca sa nu mai vorbesc de Dacia.
    0 0
  • mircea
    FIAT :))
    Fix It Again Tony! :))..... zise un adept ford focus st :P
    0 0
  • prudentul
    Design
    Imi place cum arata. Dar ce e aia "gazohol"??
    0 0
  • Vrajealaaaaa
    Un articol de kkt. Pai cum draq la dimensiunile si aspectu care il are sa fie concurent pt logan? Loganu e de la 6500 de euro. asta e de la 12.500. Chiar vi se pare in aceeasi clasa? Chiar niciun pic de creier nu are ala care a scris articolu? Da e frumoasa masina, poate isi merita banii, dar nu are nicio legatura cu Logan. O tampenie de articol
    0 0
  • badici costel
    linea
    ce dracu logan ma bag la banca si iau 12500 si tot nu cumpar patratosu ala de logan.cu toporu lau facut?
    faina masina
    0 0
  • fiat linea
    de cit atitea vorbe goale, mai bine ar zice cineva de dotari , care stie, nu care vorbeste ca proasta in targ ! pt frairei, fiat vinde motoare la multi producatori auto dupa care va curg balele.

    e o masina frumosa clar ce ext , sa vedem dotarile. asta e important la a acest pret .
    tot prostul nu stie decit de audi, pasat, si logan

    margeti in strainatate si vedeti cite marci de masini circula peste tot, vedeti proportia si apoi
    da ti din plisc , or fi prosti occidentalii sau mai saraci ca noi , nu?
    0 0
  • emibujor
    linea
    am vazut-o si am ramas mut de uimire!
    sunt mai mult decat incantat de cum arata, eu fiind un foarte pretentios la capitolul masini, la banii astia arata bestial . bravo fiat!
    0 0
  • SUUUUPER MASIINA SI MAI IEFTINA DECAT CROMA
    1 0
  • petrro_bonini
    linea
    e tare masina, iar ca pret de lansare nu e chiar rau. in legatura cu loganu asteptati pana peste 10 ani cand vor scoate logan 10 (dacia 1300-1310)ca sa nu mai zic ca rade lumea de noi ca dam atatia bani pe asa o masina(logan)
    1 0
  • fiat linea
    am mers in test cu linea diesel si e faina. croma e din alta clasa - superioara- deci nu concureaza cu linea cit despre logan a iesi loganu cu diesel de 85 cp care trage destul de bine
    0 0
  • linea
    bravo BOGO - nu EGZISTA chevrolet albea doar daca il inventezi tu cdv. multa lume viseaza la masini puternice dar ei nu au bani sa intretina un trabant. personal am un logan din 2005 fac taximetrie cu el si inafara de consumabile si ce mai trebuie la revizii nu am probleme cu el spre deosebire de altii care au masini straine sh la treaba. va salut!
    0 0
  • vulturu
    fiat linea
    este o masina frumoasa si isi merita banii nu va luati comentariile de la alti
    1 0
  • fiat
    Am un Logan si un Fiat Panda,amindoua merg fara probleme,fiecare cu plusurile si minusurile ei:ca service,Renault mi se pare peste Fiat.
    0 1
  • Calin Bugmariu
    Fiat Linea
    De ce e asa de suparat reporterasul incat foloseste doar "fiat incearca...", "fiat a incercat...", "fiat vrea sa dreaga..."...oare are ceva cu firma Fiat??? Sau si-a dat seama ca tebuie sa fie si el leu, macar o zi...?
    0 0
  • militaru alexandria posesor fi
    linea
    as dori sa faceti mai multa publicitate lui linea pt ca au am un abea star si-mi plac foarte mult fiaturile si inclin spre a-mi cumpara un line dar vreau sa=mi trimiteti variantele de fabricatie cu dotari stamdard, optionale si preturi pt a sti ce sa comand bravo fiat*atentie cu pretul la kit deoarece la albeea s-a sarit calul cu 12000.000 lei "pacat va stricati reclama"
    va multumesc
    0 0
  • foarte faina
    detin un logan dar intentionez sa imi iau un linea cit mai curind arata bine si are dotarile necesare la un pret corect...
    0 0
  • Marian
    Nu stiu de ce o masina adusa din afara se compara cu loganul.Noi vorbim de masini nu de "caruta cu motor"
    0 0
  • miclescu ioan
    masini fiat
    am avut un fiat punto nou luat din firma de la bucuresti. nu=i dau numele sa nu ii fac reclama/ la 10.oookm sa "dus" toba de esapament ( ciuruita de tot) capetele de bara si pivotii ( nu am circulat decat pe asfalt) consumul mare 10-10,5 in oras ( motor benzina 1100) a inceput sa cada vopseaua de pe alocuri desi nu a fost lovita. un coleg a luat alfa 166 si la care i s-a dus "turbo" dupa nici 2 ani la cca 60000 km asta asa ca parere. acum ca fiatul linea e facut in turcia nici ata nu mai am curajul sa il iau mai ales pina nu vad alte masini lineea rulate vreo 40-60000km . desi....
    0 0
  • linea
    super masina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • I-MI PLACE
    0 0
  • Marian
    linea
    Yo am un fiat linea diesel,sunt foarte multumit de consum si zic eu ca este o masina destul de buna la nuami 5000 de km parcursi.
    1 0
  • edi2peu
    e tare linea
    E frumoasa Linea si se bate mai mult cu Renault Megane si alte japoneze, la pretul asta, acuma sincer Megane-ul consuma mai putin decat Linea si are si un demaraj mai bun, dar designul e mai reusit la Linea
    0 0
  • Kamnitz
    salutare
    arata super si imi place absolut tot la ea e o masina spatioasa si frumoasa sper sa reusesc sa cumpar una o zi buna
    0 0
  • pret
    Am achizionat un Fiat Linea la pretul de 15.600 euro, nici vorba de 12.550 euro!
    0 1
  • DrFrancisc
    Raspuns la pret
    12.550 e varianta active pe benzina...tu pp ca ai luat, ca si mine de altfel, dinamicul pe motorina...eu abea ast sa imi vina masina...am fost la drive test cu una la fel ca viitoarea mea..si am ramas masca....eu m'am hotara asupra ei datorita designului...insa modul in care merge e de vis...si tragand si un ochi la consum..chiar ca bate multe masini..ca sa nu mai zic de spatiu....care este cu mult peste generos...si cei care sustin sus si tare ca meganul II sa imi arate si mie unul care consum 5 si un pic in oras....ca am fost si pe la renault..si pe langa pret si dotari de cacao...consumul te rupe...ca sa nu mai zicem de intretinere....asa ca cei care vb pe aicea...sa dea o fuga prin toate showroomurile si sa se intereseze de preturi, dotari si intretinere si apoi discutam...deci FIAT rules.....
    0 0
  • aradenu
    linea
    sunt primul din arad care detine un linea,este dynamic la pretu 13500 si sunt ff multumit de ea,frumoasa,spatioasa si se misca bine ceao
    0 0
  • florarau
    apropo de intretinere,eu am dat pe un filtru motorina 380 lei.......pt un fiat linea..imi este frica sa ma duc la revizie de 10000 km.ca masina e marfa si consuma putin eu am un dynamic si am dat 15100 e...
    0 0
  • floararu
    cine stie cit costa revizia la 10 000 km la fiat linea?una peste alta eu sunt fff multumit...am mers cu ea pe autostrada cu 165 km si mai mergea...cred...cine stie sa imi spuna de costul reviziei..multam
    1 0
  • florea
    fiat linea
    este o masina frumoasa
    1 0
  • marian vetu
    fiat lineea
    dati-mi si mie un nr de tel.sa pot contacta un dealer
    0 0
  • MARIAN VETU
    LINEEA
    SPUNETI-MI SI MIE DAK ESTE REPREZENTANTA FIAT LA VILCEA SI CUM II POT CONTACTA
    0 0
  • rallluka
    linea
    DA e super liea am primit si eu una de curand......toti zik ca fiatul nu face masini bune dar mie chiar imi place.120cp la un motor mic de 1400cmc.e uimitor .bravo inca o data fiat.
    1 0
  • nicoleta
    fiat linea
    am cumparat masina in 2008 e super tare cine spune ca nu e buna spune pentru ca nu are pretul nu e chiar cum spun ei e mai mare dar se merita.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru