Fiat a prezentat un 500 electric ca "exercitiu stilistic" la Detroit

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.01.2010
Fiat 500 BEV este o versiune electrica a modelului italian de oras, prototipul avand insa sanse nule de a fi regasit in aceasta forma pe strazi in viitorul apropiat.

Desi Fiat nu mai aparuse de ceva vreme la un salon auto american pana acum o jumatate de an, cand compania a preluat fraiele Chrysler, italienii au prins curaj in aceasta perioada, trecand de la simpla bifare a prezentei la premiere mondiale intr-un timp foarte scurt. Iar prima premiera absoluta pe care americanii au avut ocazia de a o vedea inaintea europenilor este versiune electrica a lui Fiat 500, prezentata ieri, in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Denumit oficial Fiat 500 BEV (Battery Electric Vehicle), modelul este un prototip. Acesta a iesit in evidenta mai ales la impresia artistica, exteriorul fiind unul sportiv, imprumutat de la divizia sportiva Abarth. Vorbim, astfel, de jante negre, etriere rosii, difuzor posterior, doua prize de aer laterale si una mare, centrala, inglobate in spoilerul frontal si o nuanta argintie interesanta.

Surpriza a venit ulterior prezentarii oficiale: desi modelul a fost prezentat in standul grupului Fiat-Chrysler de la Detroit, site-urile de presa ale celor doi constructori nu au scos nicio vorba despre acest model datele tehnice fiind astfel, deocamdata, necunoscute.

Intrebati despre posibilitatea dezvoltarii unui astfel de model in versiune de serie, oficialii Chrysler au raspuns insa transant: este exclus ca un Fiat 500 electric bazat pe acest prototip sa apara pe strazi, modelul prezentat fiind un simplu exercitiu stilistic, conform purtatorului de cuvant Chrysler, Nick Cappa.

via | Autosblog

Comentarii (1)

  • date tehnice???
    Date tehnice, autonomie, baterii, etc.....???
    Ca altfel stirea nu este deloc interesanta!!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru