Fiat ajuta Mercedes la Clasa A si B

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 10.10.2007
Presa germana si cea italiana anunta ca Fiat si Mercedes discuta incheierea unui parteneriat de colaborare.

Publicatia Auto Motor und Sport anunta ca Fiat si Mercedes se afla in discutii privind un eventual parteneriat. In cazul ajungerii la o intelegere, cei doi producatori ar urma sa colaboreze la dezvoltarea viitoarei generatii de modele A-Klasse si B-Klasse.

Conform publicatie germane, care citeaza surse interne, boss-ul Mercedes, Dieter Zetsche, si cel Fiat, Sergio Marchionne, se afla in discutii cu privire la acest subiect. Experienta Fiat-ului cu modelul Grande Punto i-ar putea ajuta pe germani la dezvoltarea lui A-Klasse, iar modelul Bravo ar servi la construirea lui B-Klasse.

In schimb, italienii ar putea beneficia de platforme Mercedes pentru modele din clasa medie. Ramane de vazut in ce masura discutiile dintre cei doi mari producatori auto vor ajunge la o finalitate.

Comentarii (6)

  • Marius
    Da-o draq de treaba
    O fi buna si chiar necesara globalizarea asta...dar nici chiar asa. Pai, maine ne trezim ca BMW-ul scoate vre-o serie 1 pe platforma de Logan sau de Lada (de la rusi). Mai stii?!
    Deci desteptilor de la Mercedes...daca dau o carutza de bani pe o masina Mercedes, vreau sa fie Mercedes de la mama lui. Si asa a-ti luat-o-n bot cu parteneriatul cu Chrysler...acum mai vreti sa cooperati si cu italienii.
    La urma urmei, nu am nimic cu masinile italiene, dar lucrul amestecat...e manjit cu ceva. Stiti voi.
    0 0
  • Hunter
    F tare ! Azi-maine vom avea o noua marca: Fiat-Benz. Modele: Mercedes A-Punto si Mercedes B-Bravo :P
    0 0
  • clarkson
    @fanii Mercedes
    Pai de-or fi asa nasoale Fiaturile de ce mclaren-MERCEDES au spionat Ferrari-ul celor de la Fiat? HUO!!
    0 0
  • Marius II
    corect
    Are dreptate Marius sa-ti iei mercedes si sa-ti zica unu cu fiatu am si eu aceeias tehnologie dar mult mai ieftina! Mai au sa le produca in China si....
    0 0
  • ...
    Despre BMW pot spune sigur ca au colaborat cu PSA care le-a pus la dispozitia tehnologia HDI pentru Mini. Deci sa poate.

    Pe de alta parte sa te incurci cu italienii poate fi periculos; pe GM i-a costat 2 mld $ sa scape de "parteneriatul" cu italienii.

    Ramane de vazut daca astia doi chiar se pot intelege. Neamtul planificat si minutios cu italianul care citeste ziarul langa cafea pana la ora 11 si la pranz face greva ca s-a plictisit sa puna atatea suruburi la o masina. Sa plece ele cu mai putine la clienti ca tot aia e.
    0 0
  • De ce nu..
    Pentru de Maka: nu stiu daca vorbesti din auzite, sau chiar ai lucrat in Germania si/sau Italia. Ce pot sa-ti spun ca lucrand in Italia in domeniu proiectarii auto, nu am perceput cele scrise de tine. Oricum, dincolo de perceptii cred ca poate iesii un lucru bun din impletirea creativitatii si stilului italian si a precizie germane. Plus, daca acest lucru costa mai putin, chiar ma bucura oricum se numeste...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru