Fiat contribuie la Olimpiada

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.04.2006
Traditia Fiat in ceea ce priveste colaborarea cu organizatorii Olimpiadelor continua. De aceasta data, italienii vor produce si livra 1000 de motoare ecologice pentru autobuzele din Beijing, oras care va gazdui in 2008 Jocurile Olimpice de vara.

Este clar: italienii de la Fiat s-au specializat pe promovarea produselor proprii la Jocurile Olimpice. Dupa ce noul Sedici a fost una din masinile oficiale la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino, constructorul italian a incheiat un contract cu autoritatile chineze pentru furnizarea a 1000 de motoare pe bioetanol care vor echipa autobuzele din Beijing. Obiectivul final al chinezilor este acela de a asigura o mobilitate maxima si eficienta in timpul Jocurilor Olimpice din 2008.

Este pentru a doua oara cand Fiat semneaza un contract cu oficialitatile din Beijing, dupa ce in perioada 2002-2004 constructorul italian a livrat alte 320 de motoare pe gaz pentru mijloacele de transport in comun din China. Cei de la Fiat nu sunt primii care reusesc sa colaboreze cu chinezii, fiind cunoscut faptul ca germanii de la Mercedes echipeaza de cativa autobuzele chineze cu motoare pe baza de hidrogen.

China tinde sa devina un magnet pentru constructorii europeni. Astfel, desi pe de o parte scandalurile care vizeaza drepturile de autor sunt in plina desfasurare, pe de alta parte totul inseamna o mare afacere pentru altii (vezi cazurile Volvo sau, mai recent, Rover).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru