Fiat Doblo Cargo este International Van of the Year 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.09.2010
Fiat a reuşit să obţină premiul "International Van of the Year" cu noua generaţie Doblo Cargo. Titlul a fost acordat de un juriu format din 24 de jurnalişti, din tot atâtea ţări.

Esential

10.000 de unităţi Doblo Cargo au fost vândute în România din 2001 până în prezent.

În cadrul ediţiei cu numărul 63 a Salonului Auto Internaţional de la Hanovra, dedicat vehiculelor comerciale, un juriu format din 24 de jurnalişti specializaţi în acest segment a desemnat câştigătorul trofeului International Van of the Year. Anul acesta, premiul le-a revenit celor de la Fiat, care confirmă astfel încă o dată supremaţia pe acest segment. Noul Fiat Doblo Cargo a reuşit să se plaseze pe prima treaptă a podiumului după ce a adunat 128 de puncte din cele 168 posibile.

Pieter Wieman, preşedintele juriului, a declarat că "designul van-ului câştigător a impresionat jurnaliştii în multe privinţe, dar, mai presus de toate, a fost faptul că Fiat a reuşit să lărgească paleta de platforme şi caroserii într-o măsură mult mai mare decât în cazul altor van-uri din această categorie. Gama Doblo include nu numai o versiune Maxi cu ampatament lung sau cu acoperiş supraînălţat, dar şi versiuni şasiu ce permit diverse modalităţi de carosare (benă, box din aluminiu)."

Modelul italian s-a făcut remarcat şi prin gama largă de motorizări, care include, pe lângă deja obişnuitele unităţi diesel şi benzină, o versiune benzină-gaz natural şi una electrică.

Noua generaţie Doblo Cargo, realizată pe o platformă nouă, a doborât numeroase recorduri la categoria sa: lungime interioară de până la 2,17 m, distanţă între pasajele rotilor din spate de 1,23 m, volume de la 3,4 la 4,2 metri cubi, sarcină utilă de la 750 la 1000 de kilograme, consum combinat de combustibil de 4,8 litri/100km, în cazul versiunii 1.3 Multijet II Euro 5.

Publicul poate opta pentru trei motorizări Euro 5 echipate cu sistem start-stop: 1.4 benzină de 95 de cai, 1.3 diesel Multijet de 90 de cai şi 1.6 diesel Multijet de 105 cai putere.

Începând din 2001 şi până în prezent, pe piaţa din România au fost vândute peste 10.000 de unităţi Doblo Cargo.

via | autoitalia

Comentarii (5)

  • Cosmin
    Daimler AG ofera 9 miliarde euro pentru FIAT Industrial, FIAT vrea 10.5 miliarde euro .
    http://www.reuters.com/article/idUSTRE68L0UU20100922
    2 1
  • valeriu
    de unde bani
    de unde ar avea atatia bani de cheltuit daimler? tocmai au semnat un parteneriat de colaborare si dezvoltare in comun a utilitarelor cu Renault, de ce ar mai avea nevoie si de Fiat ?
    0 0
  • @ valeriu
    FIAT Industrial are doua divizii principale si anume IVECO ( detine si constructorul de camioane Astra ) si CNH New Holland ( al doilea producator mondial de tractoare si combine ) . Desi Daimler are lichiditati suficiente in conturi, eu cred ca VW Group va cumpara FIAT Industrial iar intr-un razboi al preturilor ( exact ce isi doreste FIAT ), cred ca Daimler nu poate concura cu forta financiara a celor de la VW Group si mai ales cu vointa si ambitia lui Ferdinand Piech . Ferdinand Piech, presedintele atat VW Group cat si MAN SE a spus in mai multe ocazii ca IVECO s-ar integra perfect cu MAN si Scania, fiind puternic in sudul Europei acolo unde MAN si Scania au o prezenta mai slaba . In plus, VW Group ar beneficia enorm si de pe urma diviziei de furgonete IVECO pentru ca, foarte probabil noua generatie de Sprinter ce va aparea in 2016 nu va mai fi dezvoltata in comun cu VW ci cel mai probabil cu Renault, lasand astfel descoperiti pe cei de la VW intr-un segment foarte profitabil . Cred ca foarte curand VW Group va face si el o oferta celor de la FIAT si cred ca sunt dispusi sa ofere 10.5 miliarde euro atat cat cere FIAT. In final, gasesti in linkul urmator clasamentul celor mai mari 15 producatori de camioane din lume http://www.ftd.de/unternehmen/firmen-des-tages/:ranking-die-groessten-lkw-hersteller-der-welt/50170055.html
    2 0
  • Victor
    Daimler a negat ca ar fi interesat de FIAT Industrial, dar nu iese fum fara foc ... Si eu cred ca VW Group va face o oferta celor de la FIAT pentru FIAT Industrial .
    http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100922/ANE/100929960/1193
    1 0
  • Daimler
    Defapt Damiler cauta o un parteneriat cu Iveco, nu neaparat sa cumpere marca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru