Fiat va vinde vehicule electrice in Brazilia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.08.2007
30 de modele Fiat Palio cu tren de rulare electric vor fi testate pentru viitoarea lansare pe piata braziliana.

Fiat a anuntat ca se va implica in producerea de vehicule electrice pe piata din Brazilia. Constructorul italian a declarat ca 30 de modele Palio, cu tren de rulare eletric, vor fi testate la sfarsitul acestui an.

Fiat a profitat de dificultatile financiare ale companiilor Cemig si Itapu, cu o traditie de 5 ani in dezvoltarea vehiculelor electrice, oferindu-se sa scoata din impas cele doua firme italiene. Parteneriatul semnat intre cele trei parti ii va ajute pe cei de la Cemig si Itapu sa isi extinda capacitatea de productie.

Virgilio Medeiros, un inginer implicat in acest proiect, a declarat ca prin aceasta mutare strategica Fiat isi va atrage noi clienti pe piata din Brazilia si chiar pietele emergente. Medeiros a recunoscut ca proiectul constructorului italian va fi viabil si pentru piata vestica, implicit pentru Europa.

Un model Palio cu tren de rulare electric va costa aproximativ 36.000 de dolari insa Medeiros se asteapta ca pretul acestuia sa scada odata ce productia va creste.

Comentarii (1)

  • adrianski
    Cu alte cuvinte le-a cumparat ca sa le inchida peste 2-3 ani si sa mai amane vreo 20 de ani problemele prietenilor petrolisti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru