Fisker Atlantic - fratele mai mic al hibridului Karma vine la New York

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.04.2012
Fisker va expune la Salonul de la New York modelul Atlantic, rezultat în urma proiectului Nina. Modelul va fi mai mic şi mai ieftin decât actualul Karma.

Fisker promite o premieră importantă în cadrul Salonului Auto de la New York, programat să îşi deschidă porţile săptămâna aceasta. Constructorul american va expune modelul Atlantic, cunoscut anterior de noi sub numele de Project Nina.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu planurile de viitor ale companiei de peste Ocean trebuie să precizăm că noul model se vrea a fi un entry-level în gama Fisker, poziţionat sub actualul sedan Karma. Deşi împrumută designul agresiv al brandului, Atlantic vine cu dimensiuni ceva mai reduse şi cu patru uşi, în ciuda aspectului său de coupe.

O serie de imagini scăpate de oficialii Fisker au trădat deja aspectul exterior al modelului de clasă medie, al cărui preţ va fi aproximativ jumătate din cel al fratelui mai mare Karma, adică 50.000 de dolari, echivalentul a 37.000 de euro.

Sub capotă se va afla primul rezultat al noului parteneriat dintre Fisker şi BMW, semnat în toamna anului trecut. Este vorba despre noul motor pe benzină de 2.0 litri TwinPower Turbo, ce va fi folosit pentru a extinde autonomia bateriei şi a ţine în viaţă motoarele electrice, despre care nu există însă detalii.

Programat iniţial să intre în producţie la uzina General Motors din Delaware, SUA, Atlantic îşi va amâna debutul comercial până spre jumătatea anului 2013.

via l carscoop

Comentarii (3)

  • da interesanta oare av fi disponibila pe viitor si in Europa ? chiar daca nu sunt asa de bune sper sa vedem cateva:)
    4 5
  • @levi_craiven
    Cine ti-a zis ca nu sunt bune?? Ai testat-o??
    Masina arata superb!
    8 1
  • 37k E
    Ar fi un pret genial in RO. Cam pe la acelasi pret cu Ampera.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru