Fisker, despre procesul intentat de Tesla: "Fara sens"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.04.2008
Dupa ce Tesla a dat in judecata Fisker pentru utilizarea de date secrete, Henrik Fisker se apara in fata jurnalistilor.

Razboiul "electric" dintre Fisker si Tesla a ajuns la un nou episod. Dupa ce Tesla, producatorul american care a "inventat" Roadster, sportiva 100% electrica, a intentat un proces contra Fisker din cauza utilizarii unor date interne la conceptia lui Karma Concept (foto), Fisker contraataca.

Conflictul s-a aprins dupa ce Henrik Fisker a fost contractat de Tesla pentru producerea unor subansamble destinate productiei unui viitor model ai companiei americane, WhiteStar Sedan. Practic, Fisker a avut acces la toate informatiile interne Tesla (incluzand aici tehnologie si planuri de business), ultimii sustinand acum ca Henrik Fisker si-a insusit multe dintre aceste informatii si ca le-a utilizat fara a avea drept asupra lor la producerea lui Karma Concept.

"Acest proces n-are nicio logica. Fisker Coachbuild are un contracte de design non-exclusive, asa cum se poate vedea din masinile pe care le-am proiectat pentru o varietate de producatori auto", se apara Henrik Fisker, creatorul si detinatorul companiei cu acelasi nume.

Printre modelele cunoscute pe care Fisker si-a pus amprenta se numara BMW Z8 sau Aston Martin V8 Vantage. In plus, acesta a produs, prin Fisker Coachbuild, modele proprii ca Tramonto sau Latigo CS.

via | Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru