Focus CC, primele imagini

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.09.2006
Ford Focus primeste o noua declinare. Este vorba de versiunea coupe-cabrio, care se va lansa la Paris si va fi disponibila din noiembrie.

Uitati de Megane CC, Peugeot 307 CC, Volkswagen Eos sau de Astra Twintop! Un nou coupe-cabrio isi face aparitia. Acesta se numeste Ford Focus CC si va aparea pe piata in noiembrie, dupa ce lansarea sa oficiala va avea loc la sfarsitul acestei luni la Paris.

Prezentat in prima faza sculptat in gheata la Salonul de la Londra, apoi evidentiat printr-un concept care utiliza etanolul drept combustibil, Focus CC este gata de lansarea “reala”. Liniile sunt identice cu cele prezentate odata cu cele ale conceptelor: parte frontala masiva dar echilibrata, posterior plat imens cu stopuri despartite de linia portbagajului. De altfel, singurul model de acest tip in cazul caruia s-a reusit stabilirea unui echilibru armonios intre posterior si restul masinii este Eos. In plus, cinematica plierii plafonului nu este total noua in cazul lui Focus CC. Deschiderea acestuia dureaza 29 de secunde, cu 5 secunde mai mult decat in cazul aceluiasi Eos.

Din punctul de vedere al motoarelor disponibil, semnalam prezenta a doua propulsoare pe benzina si a unuia diesel.

Un 1.6/101 CP de intrare in gama, un 2.0 de 146 CP si un 2.0 diesel de 136 de cai echipat cu filtru de particule. Acesta din urma se regaseste si sub capota lui 307. Pentru a rezista celor 100 de kilograme aditionale ale plafonului, suspensiile sunt imprumutate de la fratele mai sportiv al gamei, ST.

Tarifele nu sunt inca publice, insa ne puteam astepta la circa 24.000 de euro pentru versiunea de baza si la putin peste 30.000 de euro pentru diesel.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru