Fondatorul Daewoo, la inchisoare

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 31.05.2006
Pe langa cei 10 ani pe care va trebui sa ii petreaca in spatele gratiilor pentru fraude, Kim Woo-Choong va fi nevoit sa achite o amenda de 22 de miliarde de dolari.

Kim Woo-Choong, cel care a pus bazele companiei coreene Daewoo a fost condamnat ieri la 10 ani de inchisoare. Acuzatiile care i-au fost aduse lui Woo-Choong (69 de ani) au vizat fraudele fiscale si coruptia.

Concret, coreanul este acuzat de manipularea unor conturi pentru obtinerea de credite frauduloase. Astfel, el a obtinut ilegal 10 miliarde de dolari si a deturnat alte 20 de miliarde in conturi aflate in strainatate. In aceste conditii, grupul coreean avea in 1999 datorii in valoare totala de 75 de miliarde de dolari. Va reamintim faptul ca Daewoo a fost ulterior cumparat de General Motors, modelele coreene construindu-se acum sub sigla Chevrolet.

Procurorii au cerut o pedeapsa de 15 ani, insa judecatorii au redus sentinta la 10 ani de inchisoare si o amenda de nu mai putin de 22 de miliarde de dolari.

Procesul lui Woo-Choong nu este singular in peisajul auto coreean, presedintele celor de la Hyundai fiind anchetat in aceasta perioada din aceleasi motive.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru