Fondatorul Spyker se retrage

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.05.2007
Victor Muller, presedintele si fondatorul companiei olandeze Spyker Cars a renuntat la functiile sale de conducere.

Dupa mai multe luni de speculatii, Victor Muller, presedintele si fondatorul Spyker Cars, a decis sa se retraga din activitate. Pozitia sa va fi ocupata de Michiel Mol, directorul echipei de Formula 1 Spyker. Mol a declarat ca functia sa este doar temporara si ca va cauta un inlocuitor in urmatoarele luni.

In prezent circula zvonuri potrivit carora retragerea lui Muller ar fi fost cauzata de pierderile financiare din ultima vreme si de insuccesul echipei de Formula 1. Michiel Mol a dezmintit insa aceste zvonuri. 

Muller a declarat intr-o conferinta de presa ca se simte privilegiat de a fi condus o asemenea companie si ca munca sa trebuie sa fie un exemplu pentru viitorul Spyker. "Compania a intrat intr-o faza in care sunt necesare alte abilitati manageriale decat cele folosite atunci cand Spyker a luat fiinta. Michiel Mol a dovedit ca are aceste abilitati si sunt bucuros ca voi ceda locul unui partener atat de capabil si energic" a mai adaugat Muller.

Plecarea lui Muller este oarecum surprinzatoarea, Spyker reusind pentru prima data de la relansarea din 2000 sa inregistreze profit.

Mai mult decat atat, compania olandeza se afla intr-un trend ascendent dat de cresterea vanzarilor, achizitionarea echipei britanice de F1 si lansarea de noi concepte.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru