Ford Airstream – concept SF

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 08.01.2007
Pe podiumul Salonului Auto de la Detroit a fost prezenta o nava spatiala. Este vorba de ultimul concept realizat de Ford si Airstream.
Ford si compania producatoare de monovolume Airstream au prezentat la Salonul Auto de la Detroit noul concept Ford Airstream.

Ideea este inspirata din imaginea iconica adusa de regizorul Stanley Kubrick in filmul Odiseea Spatiala din 1960. Conceptul este propulsat pe baza celulelor hibride de hidrogen care actioneaza cu putere electrica in orice imprejurare, chiar si in timpul iernii, ceea ce face din acest sistem de celule hibride sa fie cea mai avansata tehnologie din aceasta arie.

Prin designul acestui concept, americanii au intentionat sa redea imaginea unei masini de aventura cu infatisarea unei nave spatiale. Daca exteriorul cultiva ideea de protectie, si sugereaza in acelasi timp imaginea unei nave spatiale, la interior constrastul de culoare, forma componentelor si liniile mult mai clare aduc senzatia unei opozitii.

Diferentele interior-exterior tin de forme dar, fara indoiala, fondul ramane acelasi, temele futuriste dominand conceptul designului. Scaunele din fata se pot roti pentru ca pasagerii sa poata privi la ecranul circular aflat in mijlocul momovolumului.
Chiar daca pare un concept SF, Airstream s-ar putea transforma intr-un modelsde serie care sa atace un segment de piata cu 3 milioane de unitati doar in SUA la sfarsitul decadei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru