Ford este in tratative cu Changan Auto pentru vanzarea Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.12.2008
Volvo ar putea ajunge pe mainile celor de la Changan Auto, in urma tratativelor dintre chinezi si Ford.

Ford ar putea vinde Volvo catre chinezii de la Changan Auto. Desi initial zvonurile prezentau tratative intre Ford si Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), se pare ca americanii negociau de fapt cu partenerul chinez Changhan Automobile Group.

Pentru ca acestia sa poata produca masini pe continentul asiatic, cele doua companii trebuie sa formeze un parteneriat de tip joint-venture. Ford are deja un parteneriat de acest tip cu Changan Automobile Group, acesta derulandu-se inca din anul 2001. Compania chineza pastreaza legaturi stranse atat cu Suzuki cat si cu Mazda.

Intre timp, situatia la Volvo se agraveaza. In urma discutiilor cu sindicatele, Volvo va concedia 4.616 angajati, cu 1.400 mai putin decat era prevazut intial.

Changan Automobile construieste Focus sedan pentru piata locala si este al saselea producator auto din China. Chinezii nu se grabesc sa cumpere Volvo deoarece a scazut cererea chiar si pe piata interna. Cunoscuta pentru cresterea subita din ultima perioada, piata auto din China a suferit o scadere ceea ce provoaca probabil neliniste in randul analistilor economici chinezi.

In cursul zilei de azi oficialii Ford au negat tratativele cu chinezii de la Changan Auto. Oficialii companiei americane refuza sa comenteze zvonurile cu pretextul ca nu vor sa dea apa la moara speculatiilor. Asadar, posibilul cumparator Volvo ramane inca necunoscut.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Rusine
    Dezamagit de atitudinea Ford, prin care arata clar lipsa de interes asupra constructorilor cu renume in Europa...Asa au facut si cu Jaguar si Land Rover...i-au vandut pe bani marunti Asiaticilor. Rusine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru