Ford Fiesta va fi si SUV

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.04.2007
Ford a anuntat ca va realiza o varianta offroad a modelului Fiesta. Aceasta va fi bazata pe aceeasi platforma cu a modelului Mazda 2.

Ford planuieste sa realizeze o varianta offroad a modelului Fiesta, versiune bazata pe platforma proaspat lansatei Mazda 2. Anuntul vine dupa ce constructorul american a anuntat la Salonul Auto de la Paris de anul trecut, o viitoare versiune 4X4 a modelului Focus.

Bazat pe aceeasi platforma B2 regasita si pe modelul Mazda 2, viitorul Fiesta va fi probabil o masina globala care se va vinde si in Statele Unite. Pretul carburantilor, taxele si problemele de mediu au dus catre o reorientare spre clase mici de vehicule a producatorilor auto. De aceea Ford a ales sa ofere o versatilitatea mai mare vehiculelor sale de clasa mica, pentru a veni in intampinarea noilor cerinte.

Versiunea offroad va fi echipata cu motorizarile pe benzina de 1.3, 1.6 si 1.8 litri SCI Duratec si motorizarile diesel de 1.4 si 1.6 TDCi. Controlul stabilitatii si al tractiunii va fi oferit ca dotare standard. Noul SUV Fiesta este asteptat sa apara pe piata la mijlocul anului 2009.

Comentarii (4)

  • Livius
    Fiesta SUV
    Super tare modelul daca s-ar face si la Craiova sigur mi-as lua unul.Poate vine Ford si sparge piata cu Fiesta sedan(am vazut poze spy pe www.auto.cz) precum si cu Fiesta SUV.La mai mare Ford!!!
    0 0
  • bugetar sarac
    Fiestaa
    O VREAUUUUUUU ! DACA O FACE LA 6000 DE EUROI CHASH PE PRES MA APUC SA STRANG SI EU BANI SA-MI IAU MASINA---NU AM CARNET, DAR O SA IAU INTRE TIMP
    0 0
  • prudentul
    6000 euro?
    Aici e vorba de Ford, nu de Trabant. Daca o vrei la 6000 euro n-o sa primesti motor la ea si o sa dai din labute ca Fred Flinstone. Dar va fi 100% ecologica...:)
    0 0
  • Iulian
    Pejo Fiesta
    Mie imi pare ca au invatat design de la Peugeot 206... ce-i drept mult mai reusit, insa mi se pare ca aduce tare a pejo...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru