Ford Focus RS are un nou rival: ediţia Seat Leon Cupra R310

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.09.2010
Seat s-a gândit că poate pune în dificultate Ford Focus RS cu o versiune de 310 cai putere a lui Leon Cupra. Ediţia limitată se va vinde însă doar în Elveţia.

Esential

310 cai putere dezvoltă Seat Leon Cupra R310 White Edition.

Ideea Ford de a lansa un Focus capabil să depăşească bariera de 300 de cai putere a creat premize noi şi pentru ceilalţi rivali din segment. Dacă Renault a mizat pe Megane RS, iar Volkswagen pe Golf R, SEAT nu a putut apela decât la serviciile lui Leon Cupra. Pentru a putea demonstra fanilor că şi spaniolii sunt capabili de un hot-hatch de peste 300 de cai putere,

Seat a lasant recent o ediţie limitată a modelului Leon, bazată pe cea mai puternică versiune existentă în gamă, Cupra R. Inginerii au modificat însă motorul pe benzină cu patru cilindri pentru a obţine un total de 310 cai putere, transmişi punţii anterioare. Performanţele sunt şi ele direct proporţionale cu aportul de putere.

La nivel exterior, Leon Cupra R310 White Edition, aşa cum a fost botezată versiunea specială, vine cu o caroserie vopsită în culoarea albă, decorată cu viniluri speciale. Nu lipsesc jantele de asemenea albe, de 19 inch, scaunele sport, suspensiile mai rigide şi sistemul de frânare îmbunătăţit.

Din păcate pentru pasionaţii Seat, ediţia limitată va fi vândută doar pe piaţa din Elveţia, unde preţul a fost deja fixat la 44.900 de franci, echivalentul a 34.000 de euro.

Viitorii clienţi vor fi obligaţi să urmeze un curs de pregătire, în cadrul căruia se vor familiariza cu maşina şi cei 310 cai ai săi. 

via | autosblog

Comentarii (5)

  • BaditzaEx
    mai degraba
    decat alternativele astea Ford Focus, VW Golf, Renault Megane... in suma de 30 - 40.000 eur as merge pe Mitusbishi , Subaru care sunt intr-adevar super sport si mai performante
    3 4
  • @BaditzaEx - esti prost informat
    Un Renault Megane RS e 24.000 euro, iar un Subaru Impreza 2.5 sti ajunge la 43.000 euro
    4 0
  • SEAT LEON CURVA R
    DACA SEAT SI NU UN TUNER A FACUT ASTA ,ARATA RESPECTUL PE CARE IL ARE PT. PASIONATII DE LEON (SI POTENTIALI CLIENTI) DI RESTUL EUROPEI -CA SA NU ZIC AIA DE EST. CE P....A MEA MARI AUTOMOBILISTI SUNT ELVETIENII CARE AU ANIMAL REPREZENTATIV O VACA,EVENTUAL MOV. BRAVO SEAT, DE ACEEA TE DUCI DE RIPA ! TRATATI BAAAAAAA TOTI OAMENII LA FEL CA DE-AIA NE OMORAM INTRE NOI ,NE INDUCETI IDEI CA UNUL E MAI BREAZ CA ALTUL SI APOI.....
    2 3
  • De ce Elvetia???
    310cp acolo unde restictiile de viteza chiar se respecta...
    ???
    2 0
  • pai la noi...mori repede cu el
    ...si nu din cauza ca nu stim sa conducem, ci din cauza suspensiilor. Am inteles ca rinichii sufera chiar si in varianta standard, iar astia "au intarit suspensiile"...?! pai inseamna ca e versiune de circuit ?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru