Ford sarbatoreste 40 de ani de Focus RS cu o editie speciala

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.02.2010
Ford Focus RS Edition este incununarea a 40 de ani de succes bifati de hatcback-ul de performanta. Modelul aniversar va fi produs in doar 50 de exemplare si va fi disponibil doar in Elvetia.

Divizia elvetiana a constructorului Ford celebreaza 40 de ani de existenta Focus RS cu o editie speciala a celui mai puternic hot-hatch al momentului. Exemplarul de colectie se va adresa doar pietei elvetiene si va fi intens personalizat, pentru a aminti de performantele "ovalului albastru" in motorsport.

Botezata Ford Focus RS WRC Edition, versiunea speciala va fi produsa in numai 50 de exemplare, caracterizate de acelasi propulsor cu cinci cilindri turbo, a carui putere nu a fost modificata: 305 cai si 440 de Nm cuplu motor.

Principalele modificari tin de estetica generala a modelului, care adopta o grafica inedita, rezultata in urma unui concurs de design, sustinut de Ford Elvetia la finele anului trecut. Participantii, in marea lor majoritate preocupati de campionatul de raliuri, au fost nevoiti sa isi imagineze cum ar arata un exemplar dedicat total competitiilor de raliu. Ideea castigatoare a fost aplicata pe o culoare alba Frozen White si completata de un set de jante OZ Superturismo GT de 19 inch.

Omagiul adus primului model Ford Escort RS1600 din 1970 este completat de o insertie metalica cu autografele pilotilor Miko Hirvonen si Jarmo Lehtinen, finlandezii care s-au luptat in editia trecuta cu Sebastien Loeb pentru titlul mondial in WRC.

via | omniauto

Comentarii (6)

  • Alex Radoi
    Cred ca Ford aniverseaza 40 de ani ai diviziei RS, nu "40 de ani de existenta Focus RS", fiinca modelul Focus a aparut in '98, si din '98 si pana acum sigur nu au trecut 40 de ani.
    7 0
  • Stai asa sa vezi cand apare pejo cu motorul de 1.6 litri HDI si 450CP si 850Nm.Actuala generatie de focus RS va fi o jucarie pe langa cel mai slab motor diesel de la pejo 1.2L HDI si 350CP 600Nm.
    2 10
  • focus mi s-a parut intotdeauna o masina decupata din desenele animate
    4 3
  • motorul de unde e?
    ...Chiar funny sa omagiezi Ford punand o motorizare VOLVO pe masina.
    3 1
  • exact OVI
    ei nu au fost in stare sa faca un motor nou! l-au luat cel de pe Volvo... motor care a mai fost preluat si de francezi de acum 20 de ani... =))
    2 1
  • iulian
    bineinteles -iob-
    ioane! tu esti pozitiv s au negativ?...ori esti bou,este deja al patrulea articol pe care il citesc si tot dau de pejoul tau...bea un pahar de apa...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru