Ford scoate model de clasa mica

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.03.2007
Ford va dezvolta un model de clasa mica inspirat de Mazda 2. Constructorul american spera ca astfel sa concureze Yaris si Jazz.

Desi nu a fost inca prezentata publicului, noua Mazda 2 e deja protagonista unui parteneriat: ea va sta la baza noului model de clasa mica de la Ford. Parteneriatul strans cu grupul japonez s-a dovedit de o mare importanta pana in prezent, automobilele Mazda stand la baza unor modele americane precum Ford Fusion, Lincoln MKZ sau crossover-ul Edge.

Ford se gandeste la globalizare si incearca sa se adapteze curentului intitulat "world car" adoptat deja de ceilalti constructori. In prezent, Ford nu are cu ce concura modele ca Toyota Yaris, Honda Jazz sau Chevrolet Aveo.

Este foarte posibil ca autmobilul inspirat de Mazda 2 sa fie comercializat in Statele Unite, America de sud, Asia si Europa, adoptand estetica si echipari care sa se potriveasca tuturor pietelor. Productia modelului ar putea sa inceapa in urmatorii doi ani in Brazilia.

Comentarii (1)

  • marius
    ford edge
    stie cineva daca ford va comercializa si la noi modelul edge?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru