Ford va renunta la numele "Fiesta"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.05.2007
Ford a anuntat ca intentioneze sa redenumeasca viitoarea generatie de clasa mica.

Ford intentioneaza sa renunte la numele de Fiesta pentru viitoarea sa generatie de vehicule de clasa mica. Conducerea companiei nu a ajuns inca la un consens privind viitorul nume al micutei masini dar a declarat ca se va renunta cu siguranta la cel de Fiesta pentru ca viitoarea generatie va suferi schimbari radicale.

O asemenea decizie va fi luata intr-un viitor apropiat, membrii consiliului de conducere declarand ca "desi este un nume cu traditie pentru Ford, cei care vor cumpara noul Fiesta nu tin cont de mostenirea numelui".

Viitoarea generatie este asteptata in Statele Unite in 2009, oficialii Ford anuntand ca modelul va fi unul global. Mai multe detalii despre noul model vor fi disponibile in septembrie cand o versiune concept este asteptata sa fie dezvaluita la Salonul Auto de la Frankfurt.

Micul Model Ford a facut traditie in cei 30 de ani de existenta. Din 1977 si pana in prezent Fiesta s-a vandut foarte bine in Europa, chiar si in Romania in primul trimestru al acestui an fiind cel mai vandut model din gama constructorului american.

Ford nu este la prima intentie de acest gen.

Constructorul american a intentionat sa schimbe numele Mondeo, dar a renuntat repede la aceasta idee in urma unui sondaj care a demonstrat cat de costisitor va fi sa obisnuiasca publicul cu un nou nume.

Comentarii (2)

  • greseala sau nu??
    Cel putin pe batranul continent publicul va primi mult mai dificil schimbarea de nume. Exact ca si Golf sau Astra, numele Fiesta spune cam tot despre ce te astepti de la masina. Alte exemple ar fi Passat, care e Passat de cand a aparut prima oara si parca jumatate din promovarea masinii se regaseste numai la auzul numelui acesteia.
    Pe de alta parte Escortul a fost inlocuit de Focus (care a ajuns destul de usor un nume), Sierra si partial Scorpio au devenit Mondeo - nume de succes care a prins, deci viitorul va confirma daca ideea este buna sau nu!!
    Personal m-a distrat cum la VW Jetta a devenit Vento, pe urma Bora iar in cele din urma s-a revenit la Jetta... probabil daca-i ziceau "Golf Sedan" avea cel putin acelasi succes (daca nu cumva unul mult mai mare)!!!
    0 0
  • prudentul
    de acord
    Fra, un comentariu la obiect.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru