Forta pura: Q7 V12 TDI

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 08.01.2007
Detroit a fost gazda lansarii celei mai puternice versiuni de serie a lui Q7: V12 TDI. Modelul german primeste astfel cel mai tare diesel de serie al lumii.

Audi a lansat la Detroit cel mai puternic diesel de serie al lumii pe un model deja cunoscut pentru performantele sale. Q7 V12 TDI primeste sub capota motorul cu 12 cilindri in V care scoate 500 CP si 1000 Nm si care a facut ravagii la Le Mans anul trecut, acesta fiind insa usor modificat de aceasta data.

SUV-ul de doua tone ajunge acum de la 0 la 100 km/h in doar 5.5 secunde, viteza maxima (limitata electronic, evident) fiind de 250 de kilometri pe ora. Marile noutate a le motorului Audi sunt utilizarea unui sistem Common-Rail de 2000 de bari dezvoltat de Bosch si dispunerea cilindrilor in unghi de 60 de grade in locul "clasicului" 72 de grade. Ceea ce socheaza este insa consumul, unul foarte bun pentru monstrul de sub capota: doar 11.9 litri/100 km.

Celelalte modificari care vin odata cu noua versiune a SUV-ului Audi sunt noile prize de aer frontale, tevile ovale de esapament (care in Europa se vor transforma in tevi de dorma trapezoidala), noile forme ale blocurilor optice si interiorul sportiv.

Primul exemplar al acestei versiuni Q7 va putea fi comandat peste un an, la un pret care se va invarti in jurul sumei de 120.000 de euro.

Comentarii (1)

  • Marius S
    Detroit Auto Show
    Detroit ESTE (a fost) gazda lansarii celei mai puternice........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru