FRANKFURT: Grupul Ford si Aston Martin

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 12.09.2007
Ford, Volvo, Jaguar, Mazda si renegatii de la Aston Martin au incantat asistenta de la Frankfurt. Designul e la putere!

Ne vom ocupa de standurile Grupului Ford si de cel al britanicilor de la Aston Martin in acelasi timp, in ciuda faptului ca ultimii au fost cumparati recent de o companie privata. Spuneti-i cum vreti, inertie sau obisnuinta, Aston ramane la Ford, cel putin in mintea noastra, pana cand ne obisnuim cu noua situatie.

Incepem excursia foto chiar la standul Ford, unde am avut de vazut patru obiective. Primul, si cel mai important pe termen apropiat, este faceliftul-surpriza pe care divizia europeana Ford l-a operat la nivelul estetic al lui Focus. Practic, Focus este acum un Mondeo mai mic, partea frontala fiind preluata aproape in intregime de la fratele de segment mai mare via linia de design Kinetic. O solutie care va da roade? Ramane de vazut, insa avand in vedere antecedentele, nu vedem impedimente majore in acest sens.

In lista urmeaza doua concepte, unul dintre ele foarte aproape de realitate - Kuga -, celalalt incercand sa ne dea o idee referitoare la liniile viitoarei generatii Fiesta. Ne-am apropiat foarte mult de Verve - inseland la un moment dat chiar vigilenta oamenilor de ordine - si va putem confirma faptul ca materialele utilizate la interior si exterior sunt asamblate perfect.

Evident, viitorul Fiesta (sau Verve, daca zvonurile legate de redenumire se vor confirma) nu va arata 100% ca prototipul, insa indiciile sunt promitatoare.

Kuga este un crossover gandit de Ford pentru a completa un gol de gama. Va aparea pe piata la anul si va incerca sa se bata pe piata cu modele deja bine infipte in mintea cumparatorilor. In plus, daca avem noroc, acesta ar putea chiar fi modelul cu care Ford va incepe productia la Craiova. De ce nu? In sfarsit, acelasi stand ne-a pregatit o lista completa de modele reunite sub sigla ECOnetic. Pentru convertirea la verde sunt vizate practic toate modelele gamei Ford.

Mergem ceva mai departe, la Mazda, care a scos, din punctul nostru de vedere, cel mai reusit model de serie prezentat in acest an la Frankfurt. Este vorba de noua generatie a lui Mazda 6, un model care reuseste, prin detalii, sa imprime exact ceea ce altii, ceva mai francezi, incearca fara sa aiba succes: personalitate.

La Volvo (discutiile de la Frankfurt au readus in peisaj o eventuala vanzare a diviziei suedeze), totul s-a desfasurat in zona verde: C30 Efficiency si ReCharge Concept, bazat pe acelasi C30, si-au facut treaba fara sa iasa prea mult in evidenta.

Peisaj total schimbat la doar cativa metri departare, la Jaguar: noul XF, inlocuitorul lui S-Type, a atras la fel de multi curiosi precum a facut-o conceptul C-XF la Geneva. L-am observat indeaproape si va confirmam: noul XF este un Mondeo ceva mai stilat (vezi gentile personalizate din portbagaj), cu pedigree de campion si cu jaguarul pe grila, un element deloc de ignorat in acest context.

Iesim putin din cadrul Ford pentru a intra in zona Aston Martin. Britanicii s-au jucat de-a James Bond pe la Frankfurt, impodobindu-si standul cu motive din celebra serie de spionaj. Toate acestea pentru ca aici se afla noul DBS, regele Aston de la Frankfurt, care incuie in imparatie un V12 de 6.0 litri si 510 CP.

Comentarii (4)

  • george
    Ford Verve este superb
    Cel tarziu la anul, o sa-mi cumpar cu siguranta noul Ford Verve. Acum am fiesta si de mult am asteptat un nou super-model.
    0 0
  • Aston.
    Aston Martin, Handbuilt in England! La cate masini din ziua de azi mai vezi asemenea opera de arta! Englezii au stil, dar stil la cele mai inalte cote, tehnologia le mai lipseste ca sa ii aduca undeva sus! Oricum, HANDBUILT IN ENGLAND! Stima!
    0 0
  • lebowsky
    Aston
    Ca de obicei, Aston Martin e cel mai frumos.Combinatie intre sport si eleganta caracteristic AM.
    0 0
  • de chinezi
    HANDBUILT IN ENGLAND! poate fi pe meleaguri engleze fabricat dar de mana de lucru chineza sau romana stai linistit !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru