Frati de cruce?

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.07.2006
Bomba pe piata auto mondiala. General Motors si Renault-Nissan ar putea incheia un parteneriat de colaborare.

O alianta intre primul producator auto din lume, General Motors, si al patrluea manufacturier de automobile, Renault-Nissan, se afla in discutie.

Kirk Kerkorian, cel mai important actionar individual al General Motors, a facut sugestii conducerii companiei sa incheie un parteneriat cu Renault si Nissan. Kerkorian, care detine circa 9,9% din actiunile producatorului american, a precizat faptul ca atat compania nipona, cat si cea franceza sunt interesate sa devina actionari minoritari importanti ai General Motors.

Conducerea gigantului din industria auto nord-americana a anuntat faptul ca analizeaza aceasta optiune, in timp ce reprezentantii celorlalte doua companii au mentionat ca sunt deschisi la propunere daca cealalta parte isi va da acordul. In urma acestui anunt, actiunile General Motors au castigat 8,6% la Bursa, atingand cea mai ridicata cotatie din ultimele luni.

Povestea acestui parteneriat a ineceput cu discutia dintre Carlos Ghosn, presedinte Renault-Nissan, care a discutat cu Kerkorian un posibil parteneriat intre cei trei constructori.

Prin acesta, Renault si Nissan ar fi urmat sa achizitioneze cate un pachet de 10% din actiunile General Motors. Realizarea acestui proiect ar putea scoate GM din criza financiara in care se afla.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru